In.Dia

Sa incepem cu inceputul: cine este sau ce reprezinta in.Dia? Este un proiect initiat de doi tineri talentati pe numele lor Andrei Mosloc si Cristina Voinea. I-am cunoscut pe el si pe prietena lui in urma unui e-mail trimis catre F64, in care ne scria despre intentia sa de a vizita si fotografia localitatea Hampi, una din cele mai incarcate zone din punct de vedere istoric din sudul Indiei.

Ne-a placut ceea ce am citit despre proiect si l-am invitat la magazin pe Andrei, sa stam un pic de vorba despre calatorie si fotografie. Despre echipament…am mers pe principiul jurnalistului: sa exprime maxim de informatie cu cat mai putine cuvinte. Cuvintele pe care noi i le-am oferit lui Andrei au fost: Tamrac, Slik, Think Tank. Cu ele, alaturi de aparat si lentile proprii a compus o poveste in imagini despre Hampi, un oras al templelor: VittalaTemple, la care se adauga Elephants’ Stables, Krishna Temple, Lotus Mahal sau Queen’s Bath.

Rezultatul? Zeci de kilometri parcursi, calatorii cu autobuzul, fara reguli de circulatie, pe strazi fara lumina, cu speranta ca te afli pe drumul cel bun, Mumbai, cobre care danseaza, elefant spalat in rau, concurs international de bouldering, textile multe si colorate, gustari masala dosa, un amestec de legume intr-o clatita mai scortoasa… carduri pline cu fotografii. Sa nu uitam de ricse si motorete… cele din urma la mare cautare insa adesea cu aspect de piese de muzeu.

Peripetiile prin India au fost multe: Andrei si Cristina au calatorit cu tot felul de mijloace neconventionale de transport pentru care regulile de circulatie erau povesti pentru copii si in care trepiedele au fost puncte de sprijin, au tinut bine rucsacii de bretele in ricsele indiene, au trecut cu bine peste gluma elefantului care i-a stropit cu apa pe cand era spalat si… fotografiat.

“Suntem in India deja de mai bine de o luna pentru proiectul fotografic  la care lucram, iar echipamentele au jucat un rol foarte important in activitatea noastra. Pe langa propriile echipamente foto (camere si lentile), am fost ajutati cu sponsorizare din partea F64. Desi am intrat in contact cu ei cu doar 2 zile inainte de plecare, au reusit sa ne puna la dispozitie toate echipamentele de care am avut nevoie in timp util.

Rucsacul (Tamrac Expedition 7X) s-a dovedit a fi foarte folositor, atat pe drumul pana in Hampi, ca bagaj de mana cat se poate de incapator (folosit si ca perna uneori), cat si in timpul deplasarilor de aici.  Cu toate acestea, la aeroport nu am avut nici o problema cu dimensiunile si ne-a permis sa adunam toate lucrurile pe care nu le-am fi pus niciodata in bagajul de cala (aparat, lentile, laptop, hard extern si multe alte accesorii). Ne incap ambele aparate (D300 cu grip si unul fara grip)si toate cele 7 lentilele (10-24 mm, 17-55 mm, 17-50 mm, 2 x 50 mm, 135 mm, 80-200 mm), plus laptop, incarcator, toate accesoriile (carduri, card reader, filtre, trusa de curatat, hard extern) si cele 2 trepiede. Fiind foarte usor de compartimentat, nu suntem nevoiti sa luam un al doilea rucsac, iar echipamentul foto este tot la indemana.

Trepiedul Slik a fost esential pentru cateva panorame la apus, iar primul lucru pe care l-am observat a fost adaptabilitatea la teren – avand in vedere ca zona este una plina de bolovani, iar suprafata solului este departe de a fi una regulata. 

Vor urma si cateva sesiuni la rasarit si cel mai probabil vom prinde din nou luna plina pana sa ne intoarcem acasa, asa ca il mai punem fara indoiala la treaba .Am mai primit de la F64 husa de ploaie si ocularul de la Think Tank, de care am fost foarte incantati cand au fost integrate in trusa foto.

Am asteptat timp de 2 luni sa o punem la treaba si sa realizam cateva fotografii cu husa de ploaie in actiune, dar din pacate sezonul ploios  incepe in sudul  Indiei in cateva luni. Astfel, nu am avut parte de nici o picatura de ploaie ci doar de temperaturi de peste 30 grade. Cu siguranta ne-ar fi fost de mare ajutor si o vom lua fara indoiala in calcul in urmatoarele proiecte.“

Aceasta a fost o parte din poveste. Va urma. Urmareste  www.f64.ro/blog

 

Echipamente

Rucsac Tamrac 5587 Expedition 7X  

Trepied: SLIK Pro 330 DX picioare + cap Slik 705E 3D 

Husa de ploaie: Think Tank Hydrophobia Flash 70-200mm 

Think Tank EP-N – ocular pentru folosirea DSLR-ului Nikon D7000 cu husele de ploaie Hydrophobia  

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Sunt foarte frumoase si reusite. O lume cu totul diferita de a noastra!

  • FELICITARI,POZELE SUNT FOARTE REUSITE!

    • multumim frumos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.