Muntele De Sare De La Slanic Prahova

Text si imagini: Costin Irimia
Marturii ale stravechii mari care fremata pe aceste meleaguri in demult uitatele ere geologice, depozitele de sare de la Slanic Prahova dezvaluie turistului curios doua perle: cea mai mare salina din Europa si Muntele de sare. Acesta din urma, declarat rezervatie naturala geologica si geomorfologica in 1954, este una dintre frumusetile naturale de prim plan ale Romaniei.
S-a format prin prabusirea tavanului unei galerii de la o fosta mina de sare, care a dezgolit muntele, a format un lac si o grota, numita mai apoi Grota miresei, deoarece prin 1920, la 4 zile dupa nunta, o tanara s-a sinucis aruncandu-se dupa muntele de sare.  In momentul de fata este arie protejata si poate fi vizitata din afara ei. Muntele de sare este un subiect fotografic deosebit de interesant.
Apa si vantul, au creat in masivul de sare detalii incredibile, de o extraordinara finete si complexitate, astfel ca, fotografiate intr-un anumit fel isi pierd complet scara de detaliu si par marete si maiestuoase. Profitand de vremea frumoasa, am realizat acest documentar fotografic, incercand sa exprim ceea ce am vazut, precum si ceea ce mi s-a parut ca vad.
Tehnica folosita a fost una relativ simpla: camera Nikon D7000, un zoom de 18-200 mm si o focala fixa, de 50 mm, f1.4, tot de la Nikon. Nu am folosit tripod ci m-am ajutat de VR-ul de la 18-200 iar pentru obiectivul fix de un monopod VANGUARD Espod AM-233. Ca sa spun cinstit, 18-200 a facut cam toata treaba, fiind un obiectiv excelent si un nelipsit companion de calatorie.

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Frumoase fotografii!

  • S-a aruncat DE PE munte, nu dupa munte. Dupa inseamna in spatele a ceva. Ma ascund dupa dulap, sar de pe dulap. Of, gramatica asta de clasa a 3-a…

    • Of, criticii astia talentati din nastere…

  • This camera is perfect for me. I especially such as the guide menu. I felt so overwhelmed at first but reading the manual and checking out the guide, everything became easy breezy.

  • FELICITARI, Domnule Irimia…! Faine imagini…Cu putzin timp in urma, ma gandeam cu nostalgie la acele locuri. Dau o fuga pana acolo…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.