Fotografia analog nu moare si nici nu se preda!

În ciuda avalanșei megapixelilor, a procesoarelor de imagine și a tuturor atuurilor pe care le aduce tehnologia de ultimă oră prin aparatele foto digitale, nostalgicii, unii profesioniști sau pur și simplu cei de „școală veche” formează o redută a fotografiei născută pe film.

F64 Studio susține inițiativa Centrului Ceh „Cuvinte pe peliculă”, onorând atât fotografia analog cât şi literatura cehă. Rezultatul va fi o expoziţie de peste 1.000 de fotografii alb-negru menite să pună în valoare operele celor mai renumiți autori cehi, între care Franz Kafka, Bohumil Hrabal, Karel Čapek , Václav Havel.

Centrul Ceh îi invită sâmbătă 19 mai la ora 11:00 pe toți pasionații fotografiei analog, dar și ai literaturii, la un maraton foto inedit: participanții sunt așteptați împreună cu aparatele lor foto analog la sediul Centrului, unde vor primi o rolă de film cu 24 de cadre FOMA, alb-negru şi un text al unuia dintre autorii cehi sărbătoriți prin această inițiativă. Experimentul este deschis primilor 50 de fotografi care se vor înscrie, iar filmele se acordă pe principiul „primul venit – primul servit”.

Având drept inspiraţie textul primit, fiecare fotograf ca avea la dispoziție 24 de ore (până duminică, 20 mai, între 11:00 – 12:00) să revină cu filmul expus.

Ce-ţi iese de la participarea la maratonul foto? Pe lângă o plimbare creativă și niște pasaje de literatură, ai ocazia să-ți fie selectate fotografiile pentru a fi expuse printre cele 1,000 de imagini alb-negru din expoziţia organizată la MNAC (în Foto Anexă). În plus, te aşteptăm joi 24 mai la ora 18:00 pentru a admira cele mai bune fotografii inspirate din literatura cehă. Ca bonus, dacă eşti cel mai talentat dintre participanţi, tu și povestea ta plecați în expediție la Praga, să găsiți muzele autorilor cehi.

Ai notat? Ora 11 la numărul 11 şi 24 de cadre timp de 24 de ore.

F64 Studio îți dorește munţi de inspiraţie, spor la fotografiat și nu uita să te oprești pe Facebook înainte să pleci spre Centrul Ceh! 

Vei răspunde provocării noastre?

Alți fotografi au mai citit și:

9 Comments

  • Vă lăudaţi că susţineţi fotografia analog însă nu aţi fost în stare să sponsorizaţi un proiect legat de Ziua Stenopei. De fapt aţi refuzat. Să vă fie ruşine!

    • F64 sustine o varietate de proiecte din zona foto si nu numai iar pentru ca omeneste nu e posibil sa le facem pe toate, alegera unui proiect in defavoarea altuia are in primul rand la baza imposibilitatea noastra de a desfusura campanii simultane pe acelasi domeniu. Simplu fapt ca de data asta nu s-a potrivit nu exclude posibilitatea unei colaborari viitoare. Daca materialele ajung la noi in timp util (a se citi, cel putin o luna inainte) il putem prinde in calendarul de evenimente F64.
      Altfel, blog-ul de fata va fi tot timpul disponibil pentru a mediatiza astfel de evimente. Lasa-ne un mesaj pe blog@f64studio.ro si vom fi bucurosi sa dam de veste.

  • Deci mergem toti acolo de la 8 dimineata.Pacat ca doar 50 de concurenti vor intra in concurs.

  • […] 19 mai, la Centrul Ceh din Bucuresti. Este vorba despre  un fotomaraton realizat si cu sustinerea F64, in cadrul caruia participantii primesc o rola de film de 24 de cadre alaturi de un text al unui […]

  • sunt acolo 😀 mega initiativa!!!! la mai multe!!!

  • @ionel lacatusu: Daca Fuji, Ilford etc reusesc sa ramana in zona de profitabilitate, filmul foto va ramane cu noi multa vreme. Este posibil, pentru ca atat Fuji cat si Ilford, de exemplu, isi sustin modelul de business si cu alte "produse" (Fuji – camere foto etc, Ilford – hartie foto "premium, extraordinara dpdv calitativ si greu de gasit, cel putin in RO). Kodak a avut o problema (grava) de (business) management Cheers! 🙂

  • Fotografia pe film este frumoasa si are rolul ei.Pentru unii este un microb atat de dens incat poate niciodata nu se va lasa de fotografiatul pe film.Aici intervin doua probleme din pacate.1) dupa cele 36 de pozitii urmeaza developarea si din pacate nu mai exista studiouri profesionale in romania decat cateva in bucuresti si atat.Acest lucru te face sa te gandesti ptr amenajarea unuia la tine acasa dar costa mai scump decat un apartament in bucuresti,multi renuntand si trecand la era digitala.2)Cel mai celebra companie de filme pentru aparatele foto analogice Kodac a dat faliment inchizanu-se celebra uzina din SUA mergand in pierdere inca din anul 2008.A mai ramas pe piata Fujifilm,iar cat de curand o sa dispara si asta.In final nu stiu peste scurt timp ce o sa bagam in loc de film in aparatele foto analogice.

    • Sa speram ca o sa avem ce baga in aparatele noastre cat mai mult timp de acum incolo. Daca ar fi o cale prin care as putea ajuta acest lucru as face in limita posibilitatilor mele cat mai mult.

    • 1. ca sa iti developezi filme acasa costa cam 2 milioane (hai 3, daca vrei sa developezi si color)
      2. uzina Kodak nu s-a inchis, iar divizia de film a companiei e profitabila
      si altele…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.