Curs: Fotografia de concert

 

Te asteptam la Studioul F64 pentru o experienta “de scena“. Pe data de 10 iunie are loc cursul Fotografia de concert, alaturi de Tiberiu Crisan.  

“Povestea cu fotografia de concert a inceput destul de firesc pentru mine – pasionat de muzica fiind am ajuns intai la radio. Vreme de mai bine de zece ani am realizat emisiuni muzicale, in care prezentam bucuros sonorele mele descoperiri. Atractia pentru fotografie venea mai tarziu si devenea din ce in ce mai serioasa. Iar una din caile de-a impaca si capra si varza a fost asta – fotografia de concert. 

In ultimii 5-6 ani s-au adunat pe hard-disk-urile mele cateva sute de galerii foto de la tot felul de concerte – de club, de festival, surprinse in diverse locatii – mici, mari, inchise, in aer liber, la munte, la mare, in Bucuresti, Budapeste, Tg Mures, Cluj-Napoca, Vama Veche, Brasov… Cu vreme buna, furtuni, lumini grozave si bezna aproape totala… 

Experiente de tot felul, multe pline de adrenalina – ai 10 minute la dispozitie, alaturi de o armata de alti fotografi inghesuiti in cativa metri patrati intre scena si public, si-n timpu’ asta trebuie sa-ti iasa cateva imagini cu care nici sa nu-ti fie rusine, nici sa nu treci neobservat. Sau seri intregi relaxate, cu spatiu din belsug, cu public ingaduitor si oameni de ordine complet dezinteresati de preocuparile tale. Sali pline, sali aproape pustii, artisti pasionati, public “incendiar”, sunet asurzitor sau dimpotriva – atata liniste incat iti e rusine sa deranjezi cu click-urile tale… Sau baia de spuma primita din cap pana-n picioare la Ozzy Osbourne, frigul si interminabila asteptare la Guns’N’Roses si sauna plina de fum din Fabrica… 

Din toate au ramas cateva cronici si cateva zeci de fotografii la care ma uit cu drag, le-arat si altora si-mi amintesc o multime de lucruri – plecarea la 1 noaptea pe jos de la Romexpo cu rucsacul plin de echipament, apusul peste publicul de la Peninsula, ploaia nesfarsita de la Metallica gratie careia halba mea de bere nu se golea niciodata…“

Pentru ca ne plac lucrurile bine facute, te invitam sa participi la: Fotografie de concert cu Tiberiu Crisan: pentru un plus de siguranta in fata scenei! Ai ocazia sa testezi aparatura si sa afli din secretele fotografului care iti dezvaluie muzica in imagini. 

Scrie-ne la seminarii@f64studio.ro sau suna la 021.270.00.34 si iti vom spune tot ce vrei sa stii despre cursurile foto organizate de noi, echipa F64!

Alți fotografi au mai citit și:

7 Comments

  • Ce de-a doua fotografie (cu chitaristul) este exceptionala. Pe langa un echipament de calitate foarte buna, mai e nevoie si de foarte multa cunoastere si experienta. Un curs de genul asta, parerea mea, e cat se poate de folositor pentru oricine.

  • […] am scris cate ceva despre experienta mea legata de fotografia de concert pe blog-ul F64, adica aici. Recommend on Facebook Tweet about it Subscribe to the comments on this post Bookmark in […]

  • Fotografia de concert – este una dintre cele mai grele incercari pentru un fotograf: timp limitat 10-15 min, fum pe scena care se comporta ca un corp solid, subiectul in miscare. Acestea sunt cateva din multele dezavantaje. Fotografii de concert nu au sansa unui fotograf de studio sa aranjeze lumina – in 90% din cazuri aceasta este in fata aparatului ce face foarte grea fotografierea subiectului in contrejour. Fotografii buni fotografiaza in prioritate de timp sau diafragma iar cei mai buni pe modul M. Intr-o fractiune de secunda cand lumina se modifica si ai o alta expunere – sa vedem care esti asa de priceput si rapid sa faci acel cadru bine expus, subiect in sharf, iar acea fotografie sa iti spuna povestea unui concert.

  • Pentru simplul motiv ca nu toti care au un aparat de fotografiat inseamna ca fac si fotografii. La ora actuala sunt multi posesori de tehnica foto scumpa dar care fac fotografii lamentabile. O greseala tipica de incepator este sa creada ca performanta aparatului te ajuta sa faci fotografii mai bune dar asta este valabil doar pentru partea tehnica a fotografiei (rezolutie, iso etc) nu si pentru partea artistica, iar "chestia" artistica nu se cumpara din magazin. Asta incearca un curs, seminar etc sa-ti faca…sa te ajute sa-ti imbunatatesti potentialul artistic.

  • Ai comentat si tu ca sa nu taci din gura…
    Mai arunca si tu un ochi la fotografii de concert si vezi cat este de simplu sau nu.
    Nu sta totul in aparat sau in obiectiv ci in ceea ce se afla (sau nu) in spatele lor 😉

    • ai dreptate Stefan…cu ocazia acestui curs,ma pun la punct pentru Hellfest..ma bucur ca e atat de aproape de festival si sper sa invat multe in alea 3 ore…

  • E simplu de facut poze la concerte doar obiectiv sa ai bun ex Nikon 85mm f/1.4G costa in jur de 65 de mil .. si un d90 .. si cu iso 1200 poate 3000 la acest obiectiv sau se paote si cu 800 daca ai un aparat mai bun si gata 🙂 easy nu e cine stie ce bataie de cap.. doar pt ce cei care nu stiu da merita acest curs sa invete:P

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.