Lansare Sony A57 la F64

 

Ieri ne-am bucurat sa fim gazda prietenilor noștri de la Sony pentru lansarea celui mai nou SLT (Single-Lens Translucent) din familia alpha, modelul α57, un aparat care deși se adresează amatorilor, oferă funcții premium, regăsite de obicei în gamele superioare.

La mai puțin de o luna după lansarea la nivel intarnațional, sala de expoziții F64 a fost gazda evenimentului prin care fotografii și jurnaliștii români au avut ocazia să îl cunoască pe α57, fratele mai mic al apreciatului α55.

Invitatul nostru special a fost Alin Popescu, primul fotograf care a avut ocazia sa testeze în detaliu noul aparat și care ne-a și povestit din nou despre câteva dintre atuurile lui α57. Prima bilă alba pe care o primește aparatul derivă chiar din includerea în gama SLT, ceea ce înseamnă că datorită oglinzii fixe, semi-opace, camera va oferi focalizare continuă, foarte precisă, în 15 puncte, din care 3 sunt in cruce.

Un alt as din mâneca aparatului este stabilizarea de imagine care la acest aparat se face direct in-body prin miscarea senzorului, deci indiferent de obiectivul care se montează pe cameră, stabilizarea nu va fi afectată.

Punctele cheie care fac din Sony α57 o opțiune tentantă pentru fotografii pregătiți să facă sltul de la compacte la „jucării mai serioare” sunt senzorul CMOS Exmor APS HD de 16,1 megapixeli iar de și procesorul de imagine BIONZ de la Sony.

Sony vine în ajutorul amatorilor pentru care încadrarea, de exemplu, mai are câteva secrete, iar funcţia Auto Portrait Fraiming încardează corect portretele chiar dacă utilizatorul a încadrat central fără să respecte regulile compoziţiei foto.

Vizorul electronic Tru-Finder Chiar este o adevărată bucurie chiar și pentru ochelariștii care nu reușesc să apropie complet ochiul de viewfinder și deci nu pot vedea imaginea in întregime, iar pentru Sony vine cu o soluție prin introducerea unui mod în care imaginea nu ocupa intreg ecranul viewfinder-ului, iar aceștia vor reuși să vadă 100% din scena fotografiată.

Camera poate fi testată în amănunt la showroom-ul nostru, iar primii 10 cumpărători vor primi ca bonus și  geantă și un card de memorie de 8 GB. Vă invităm să vă convingeți dacă Sony α57 este soluția pentru voi!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Interesanta oferta celor de la Sony.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.