Martie de Argint – Vernisaj

F64 a gazduit aseara, la etaj, o expozitie inedita dedicata fotografiei pe film: Martie de Argint. Am crezut in acest proiect din primele randuri ale unui e-mail trimis de dl. Andrei Barsan, presedinte al Asociatiei Bucurestiul meu drag, in care ne scria ca ar vrea sa organizam o expozitie “altfel“ la F64.

Si altfel a fost: filme atarnate de tavan, asa cum prindeam fotografiile cu clestii in camera obscura improvizata in baia de apartament, de sarma de prins rufe.

A fost o nebunie pe care nu am crezut ca o vom scoate la capat dar iata ce se intampla cand credem cu tarie intr-o idee. Si v-am obisnuit deja cu tot felul de expozitii si evenimente care tin cont doar de pasiune si de bucuria clipei. 

Atmosfera a fost una de esenta tare datorita foliei rosii prinse de spot-urile de lumina… te simteai intr-adevar intr-o camera obscura, gata sa developezi filmele imprimate cu fel de fel de amintiri. Aici trebuie sa le amintesc pe floraresele de la Piata de flori care i-au oferit dl. Barsan celofanul mult cautat pe internet, un celofan rosu, simplu, fara folie de aluminiu.

Pur si simplu vorbeam cu voi, cei prezenti si ne aminteam cum mai rau ne incurcam bunicii cand eram mici, prin camere intunecate intentionat, incercand   sa-i ajutam sa developeze filme scoase cu delicatete si pasiune din Smena-uri sau Zenit-uri, mostenire de familie, responsabile de evolutia in fotografii a familiei.

Filmul transparent pe care au fost tiparite fotografiile te duceau imediat cu gandul la epoca in care fotografia pe film era aceea care iti spunea cu sinceritate daca ai stofa de fotograf au ba. La acele timpuri in care nici cu gandul nu gandeai la  butoane sofisticate si programe cu care sa scoti fotografia gata procesata. 

Va multumim ca ne-ati fost alaturi si va promitem ca fotografia pe film va face parte intotdeauna din ceea ce reprezinta F64. Martie de argint este un proiect care va continua si care nu va inceta sa va surprinda placut.

Multumiri partenerilor nostri: dl. Andrei Barsan – Asociatia Bucurestiul meu drag, dl. Mihai Musceleanu, un pasionat al fotografiei pe film – Imatech si Marcel Eremia – Ame Design.

Martie de Argint va ramane agatat de tavan pana pe data de 8 Aprilie, timp in care poti cumpara de la F64, pentru pasiunea ta pe 35mm, filme si solutii, tanc de developare si manusi sau alte asemenea cu o reducere de 5%.

Totul pentru ca F64 este magazinul dedicat pasiunii tale. 

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • mi-ar fi placut sa ajung acolo….superrrrr

  • Foarte indedita prezentarea iar atmosfera a fost una deosebita. Chiar simula o camera obscura. Mai lipsea doar mirosul usor acetic al substantelor. Felicitari si voua (F64) si A.B.M.D-ului.
    Dar ca sa fiu sincer pana la capat, exceptand ineditul prezentarii, transparenta suportului de printare nu a permis vizualizarea fotografiilor in bune conditii ceea ce de fapt m-a indepartat de scopul pentru care am venit la vernisaj.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.