Sony α57

 
Noua cameră Sony α57 cu oglindă semitransparentă: fotografii cu 12 cadre pe secundă
Înregistrare Full HD progresivă şi noul mod “Auto Portrait Framing”, la un preţ accesibil
 

  • Fotografiere rapidă cu 12 cadre pe secundă şi autofocus continuu (în modul Tele-Zoom Continuous Advance Priority AE)
  • Înregistrare video Full HD 50p, control P/A/S/M
  • Prima* funcţie “Auto Portrait Framing” din lume
  • Zoom “Clear Image” pentru cadre apropriate bogate în detalii
  • Noul vizor Tru-Finder™ cu acoperire 100%
  • Senzor Exmor™ APS HD CMOS de 16,1 megapixeli şi cel mai nou procesor BIONZ
  • Sensibilitate ISO 100 – 16000
  • Sistem autofocus în 15 puncte cu trei senzori în cruce 

 * Din decembrie 2011, între camerele cu obiective interschimbabile.
Noile camere Sony care cu oglindă semitransparentă oferă opţiuni creative multiple prin funcţii îmbunătăţite de fotografiere şi filmare. Construcţia camerelor direcţionează lumina în acelaşi timp către senzorul de imagine CMOS şi senzorul autofocus, permiţând autofocalizarea continuă atât în timpul fotografierii, cât şi în timpul înregistrărilor video. Încadrarea, focalizarea şi vizualizarea in timp real sunt posibile datorită vizorului Tru-Finder™ care oferă un unghi de vizualizare generos şi câmp de vizualizare 100%. Acest lucru permite utilizatorilor să fotografieze exact ceea ce văd pe vizor.
Fiind un succesor al celebrului α55, Sony α57 are un preţ care îl face atractiv pentru un număr mare de utilizatori DSLR. Este dotat cu multe dintre funcţiile premium ale camerei foto α55 şi în plus este o cameră ergonomică cu un design elegant. Pentru prima dată, utilizatorii începători pot fotografia sau înregistra video Full HD cu precizie.
Senzorul Exmor™ APS HD CMOS de 16,1 megapixeli este dotat cu cel mai nou procesor BIONZ şi asigură obţinerea imaginilor bogate în detalii.   Perfecţionat de Sony odată cu dezvoltarea camerelor foto α77 şi α65, procesorul analizează un volum mare de date pentru a reda fotografii cu zgomot redus şi înregistrări video Full HD.
α57 permite fotografierea cu până la 12 cadre pe secundă în modul “Tele-zoom Continuous Advance Priority AE”. Aparatul este perfect pentru cadre apropiate focalizate cu acurateţe, chiar şi atunci când subiectul este în mişcare.
Fiind disponibil şi pe α65, sistemul de focalizare în 15 puncte cu trei senzori în cruce asigură realizarea cu acurateţe a funcţiei TTL phase detection autofocus. Noul AF “Object Tracking” menţine focalizarea obiectelor selectate chiar şi în cazul apariţiei pentru un moment a altui obiect în cadru.
Cu α57 utilizatorii pot obţine şi înregistrări video Full HD. Autofocalizarea continuă full-time asigură focusul pe subiecte exact ca în cazul fotografiilor. Compatibilitatea AVCHD (Ver. 2.0) Progressive asigură înregistrări 50p (progresiv), ideal pentru surprinderea unor imagini foarte clare. Înregistrarea la 25p poate fi de asemenea folosită pentru obţinerea unor imagini bogate cu aspect cinematic, iar opţiunile de înregistrare sunt extinse datorită modurilor P/A/S/M.
Cu α57 chiar şi începătorii pot obţine portrete profesionale datorită introducerii în premieră pe piaţă a modului “Auto Portrait Framing”. Folosind tehnologia de detectare a feţelor şi regula treimilor de compoziţie, aparatul foto identifică poziţia subiectului, ajustând imaginea pentru a obţine o fotografie bine încadrată, atât în orientarea verticală (portrait), cât şi cea orizontală (landscape). Cu ajutorul tehnologiei Pixel Super Resolution, imaginile tăiate sau cu zoom păstrează aceeaşi rezoluţie. Fotografia originală este salvată împreună cu cea editată. Acest lucru permite comparaţia între cele două versiuni, oferind posibilitatea utilizatorilor de a-şi îmbunătăţi tehnica.
Dacă utilizatorii doresc o apropiere mai mare de subiect, pot folosi zoom-ul 2x Clear Image care dublează zoom-ul efectiv al obiectivului, iar cu ajutorul tehnologiei Pixel Super Resolution imaginea păstrează detaliile chiar şi în cazul capturilor cu super zoom. Aceasta reprezintă o alternativă practică la folosirea teleobiectivelor care sunt mai mari şi mai grele.
Noul vizor electronic Tru-Finder™ permite încadrarea, focalizarea şi vizualizarea în timp real a imaginii pentru ajustarea expunerii. Cu o rezoluţie de 1440 de puncte şi câmp de vizualizare 100%, Tru-Finder™ concurează cu vizoarele de calitate optică. Informaţia poate fi vizualizată pe Tru-Finder™ sau pe ecranul LCD Xtra Fine ajustabil de 7,5 cm.
Procesorul BIONZ extinde opţiunile de fotografiere cu sensibilitate ISO de la 100 la 16.000. Utilizatorii pot obţine imagini cu zgomot redus, în cazul expunerilor scurte pentru subiecţi dinamici sau expunerilor mai lungi în condiţii de iluminare scăzută.
Deja cunoscute pentru fotografii creative, opţiunile “Picture Effects” includ 11 tipuri de efecte cu 15 variaţii, oferind o gamă generoasă de modificări artistice. Rezultatele pot fi vizualizate în timp real pe ecranul LCD sau în  Tru-Finder™, atât în cazul fotografiilor, cât şi în cazul înregistrărilor video.
α57 dispune de o gamă variată de accesorii. Flash-ul video HVL-LE1 LED extinde opţiunile de înregistrare în interior sau condiţii de lumină slabă. Kitul de accesorii ACC-FM1A conţine o baterie de rezervă încărcabilă NP-FM500H, geanta LCS-AMB care protejează aparatul foto.
Noua camera Sony α57 cu oglindă semitransparentă de la Sony este disponibilă în Europa de la începutul lunii aprilie 2012.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.