Studio intr-o cutie

Este prima mea sesiune internationala de facut portrete…

Si avand in vedere ca nu este usor sa calatoresti 3000 de km pentru un portret, am vrut sa ma asigur ca tot echipamentul meu este in siguranta pe drum iar in momentul sosirii sa fie gata de folosire.

Probabil ca sistem Elinchrom Quadra va este cunoscut deja – cel mai portabil si in acelasi timp puternic sistem de alimentare pentru blituri, de pe piata. Cu ajutorul prietenului meu Cristi Uba @F64, am putut face rost si de cele mai bune accesorii de la Elinchrom, pentru ca pachetul sa fie complet. Multumesc Cristi!

“Carcasa dura” care insoteste Quadra-ul nu este totusi asa dura. De fapt, nici nu mi-as lasa cainele sa calce pe ea.

 

In acest sens, un upgrade se impunea. Bine ai venit HPRC 2780CW. Aceasta este o carcasa tip troller ce ofera rezistenta militara, care a fost testata pentru practic orice scenariu.

Eu am primit-o astazi, multumita baietilor de la F64, in special lui Iulian Capatoiu care a facut totul posibil. In cel mai scurt timp i-am gasit mai multe intrebuintari. A fost, rand pe rand, masa de picnic, scaun sau berbec de spart usi. Mi-a suportat greutatea corporala fara probleme. Ba mai mult, suprta si greutatea unui camion, asa cum vor demonstra tipii astia.

Ce ar trebui sa pun in cutie?

Pai, pentru inceput, a trebuit sa modelez spatiul interior. Este destul de usor, doar ca necesita putina gandire pentru optimizare.

 

Cutia este destul de adanca si dispune de cateva straturi de care va puteti folosi, ceea ce inseamna ca ofera posibilitatea de a pune diverse produse, cum am facut eu cu stativele de lumina. Ar fi bine sa pastrez un material interior de capitonare in plus. Cu siguranta il voi folosi ceva mai tarziu. 

Ce am pus in cutie pana acum?

generator quadra

2 baterii

2 capuri de quadra

2 reflectoare quadra cu diffusere

2 cabluri de alimentare pentru quadra

2 adaptoare quadra

2 stative compacte Elinchrom

2 softbox-uri portabile

1 reflextor 90 de grade

Transmitator Elinchrom Skyport

Banda adeziva, incarcator, cablu sync etc…

Si cea mai buna parte? Inca mai este loc pentru un al doilea sistem quadra pe care intentionez sa mi-l cumpar.

Cele mai complexe octabox-uri nu incap, dar daca este nevoie cu siguranta voi gasi o solutie.

Inchide-o si esti gata de drum.

Tot ce trebuie sa fac acum este sa urc in autobuz si sa sper la o sesiune de portrete cat mai buna in Spania.

Ne auzim mai tarziu.

Un articol de Matei Buta

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.