Sony NEX

Noul α NEX-5N

Nu v-ar plăcea puterea, răspunsurile asemănătoare vitezei luminii si flexibilitatea unui DSLR, dar mai uşor de cărat? Noul α NEX-5N de la Sony vă oferă calitate profesională într-o cameră cu design elegant, mică şi îndeajuns de uşoară pentru a fi luată oriunde. Obţineţi fotografii pline de detalii şi filmaţi în Full HD. Definitivaţi-vă viziunea artistică cu posibilităţi creative incitante si un ecran tactil prietenos. Alegeţi din gama extinsă de obiective interschimbabile şi vedeţi lumea cum nu aţi mai văzut-o până acum.

 

De ce camerele foto α NEX?

Acum puteţi înţelege ce înseamnă calitatea excepţională a imaginii şi reacţiile de fotografiere de nivel DSLR, având mai puţin echipament de transportat. Uşoare, ultracompacte şi atât de simplu de utilizat, camerele foto α NEX de la Sony sunt echipate cu funcţii creative puternice, precum Vedere panoramică şi filmare HD. Imaginile de calitate profesională nu au fost niciodată atât de accesibile – sau atât de distractiv de realizat.

Exploraţi gama α NEX

Creaţi imagini frumoase, pline de detalii şi clipuri video HD cu cel mai mare senzor din clasa sa. Capturaţi acţiune cu mişcare rapidă cu răspunsuri extrem de rapide la fotografiere. Exploraţi posibilităţile artistice ale obiectivelor interschimbabile.

Camerele foto α NEX uşoare şi compacte permit oricui să obţină imagini mai reuşite. Experimentaţi fotografierea la calitate DSLR şi filmarea Full HD. Exploraţi opţiunile creative ale obiectivelor interschimbabile cu montură E. Controlaţi imaginea cu reglaje uşoare, intuitive.

  • Avansaţi la calitatea DSLR a imaginii, cu o greutate mai mică de transportat
  • Opţiuni creative puternice, create pentru a fi uşor de utilizat
  • Posibilităţi artistice extinse cu obiectivele interschimbabile cu montură E şi diversele accesorii
  • Funcţii inteligente, care ajută pe oricine să realizeze fotografii mai frumoase

Uşor de utilizat

  • Funcţii puternice, simplificate graţie interfeţei Photo Creativity intuitive
  • Previzualizaţi instantaneu reglajele de expunere şi alte setări pe ecran
  • Reglaţi setările cu ecranul tactil ergonomic (NEX-5N)
  • Învăţaţi în timp ce fotografiaţi cu ghidul şi sfaturile de utilizare de pe ecran

Obiective interschimbabile cu montură E

  • Gamă largă de obiective de înaltă calitate, asortate ca stil de la Sony şi Carl Zeiss®
  • Alegeţi dintre obiective superangulare, pentru portrete, teleobiective, obiective cu zoom şi macro
  • Adaptorul de obiectiv opţional conferă compatibilitate cu obiectivele cu montură A
  • Alte accesorii cu montură E, inclusiv bliţuri şi genţi de transport

 

SLT permite focalizarea automată rapidă cu detectarea fazei, pe toată durata filmării sau rafalei în cadenţă rapidă

Tehnologia cu oglindă semitransparentă vă permite să păstraţi focalizarea pe subiecţii în mişcare, chiar şi în timpul fotografierii rapide în serie. Camerele SLT de la Sony elimină oglinda mobilă de pe camerele DSLR convenţionale. În schimb, o parte din lumina care intră în cameră cade continuu pe un senzor dedicat de focalizare automată cu detecţie a fazei. Veţi beneficia în orice moment de rezultate focalizate clar, indiferent dacă realizaţi fotografii sau clipuri video.

Cu tehnologia cu oglindă semitransparentă: focalizare automată sensibilă, cu urmărire permanentă, chiar şi la fotografierea în serie a unor subiecţi în mişcare. Indiferent de momentul în care filmaţi sau fotografiaţi, senzorii cu detecţie de fază primesc continuu fluxul luminos şi pot ajusta extrem de rapid focalizarea.

Cu camerele foto DSLR convenţionale: Mecanismul cu oglindă mobilă limitează viteza de focalizare automată în timpul fotografierii rapide. În momentul expunerii pentru filmare sau în timpul expunerilor pentru fotografii în cadenţă rapidă, senzorul de autofocus este privat de lumină (oglinda convenţională DSLR rabatându-se), iar focalizarea este întreruptă; la filmare se poate realiza cel mult focalizare bazată pe contrast (lent), iar la fotografia în rafală orice declanşare poate fi cel mult focalizată predictiv, cu şanse mari ca momentele neprevăzute să fie în afara focusului.

Tehnologie cu oglindă semitransparentă

  • Designul nou şi inovator SLT creat de Sony separă traiectoria optică între senzorul de imagine principal şi senzorul special pentru focalizare automată
  • Elimină oglinda mobilă pentru a permite fotografierea continuă ultrarapidă, cu viteze de până la 10 cps
  • Permite focalizare automată cu detecţie a fazei de mare viteză şi precizie, chiar şi în cazul filmelor HD
  • Previzualizarea imaginilor în timp real, la rezoluţie maximă, în vizor sau pe ecranul LCD
  • Mecanismul simplificat permite un corp compact al camerei, uşor de transportat, de dimensiuni şi greutate reduse în comparaţie cu camerele DSLR convenţionale

Fotografiere ultrarapidă de până la 12 cps

  • Îngheţaţi acţiunea cu mişcare rapidă, prin fotografierea în serie rapidă (până la 12 cadre pe secundă)
  • Menţineţi subiecţii în mişcare: focalizaţi precis cu focalizarea automată continuă cu detecţia fazei
  • Bucuraţi-vă de fotografierea sensibilă cu vizualizare în timp real în vizorul Tru-Finder™ OLED de înaltă rezoluţie sau pe ecranul LCD
  • Nu pierdeţi niciun moment cu întârzierea la declanşare de primă clasă

Materiale video Full HD de calitate profesională

  • Realizaţi clipuri video Full HD pline de detalii
  • Surprindeţi materiale video fluide cu filmare progresivă cu 50p sau 25p
  • Creaţi efecte de profunzime a câmpului cu senzorul mare de dimensiune APS-C
  • Menţineţi subiecţii aflaţi în mişcare focalizaţi cu focalizarea automată cu urmărire continuă
  • Controlaţi expunerea cu modurile DSLR PASM
  • Compuneţi fie prin intermediul Tru-Finder™ OLED, fie al LCD-ului
  • Înregistraţi sunet stereo digital de înaltă calitate

 

Mod activ de stabilizare optică SteadyShot

Tehnologie avansată împotriva tremuratului

De regulă, deplasarea şi filmatul nu pot fi combinate. Rezultatul obţinut este aproape întotdeauna un material neclar, dezamăgitor la vizionare.
Datorită tehnologiei avansate de corectare a tremuratului a modului activ de stabilizare optică SteadyShot, cu Handycam® puteţi acum să urmăriţi într-adevăr acţiunea şi să capturaţi imagini video mai fluide şi mai clare de fiecare dată.

Concentraţi-vă asupra distracţiei

Plimbaţi-vă în timp ce filmaţi, făcând zoom de la superangular la teleobiectiv şi înapoi. Tehnologia împotriva tremuratului a modului activ de stabilizare optică SteadyShot compensează mişcările dvs. şi vă ajută să vă concentraţi asupra capturării vieţii pe măsură ce se desfăşoară – în parc, pe teren, peste tot unde mergeţi – fără tremurat, instabilitate sau legănare.

Cum funcţionează modul activ SteadyShot cu tehnologie antitremurat

  • O suprafaţă mai mare de corectare a obiectivului compensează o zonă mai mare de mişcare – chiar mai mult decât este nevoie pentru a corecta tremuratul normal al mâinii
  • Ca rezultat, modul activ de stabilizare optică SteadyShot produce material stabil, focalizat – chiar dacă vă deplasaţi în timp ce apropiaţi sau depărtaţi
  • De asemenea, modul activ de stabilizare optică SteadyShot corectează mişcarea mâinii, reducând efectiv impactul tremurului camerei pe trei direcţii – sus-jos, dreapta-stânga şi circular

 

Panorame complete şi efecte artistice

Vă imaginaţi priveliştea favorită sau toţi invitaţii de la o nuntă într-o singură fotografie? Acum, anumite modele noi de camere foto digitale Cyber-shot™ permit capturarea unor panorame la 360 de grade într-o singură fotografie.

Încadraţi întreaga imagine panoramică.

Apăsaţi butonul şi deplasaţi camera de-a lungul scenei grandioase – este cât se poate de simplu.

Încadraţi tot grupul în fotografie sau cuprindeţi mai mult din peisaj fără să fie nevoie să faceţi un pas înapoi. Toate camerele Cyber-shot™ noi dispun de tehnologia Vedere panoramică de la Sony. Este suficient să apăsaţi butonul, să deplasaţi camera de-a lungul scenei şi veţi captura o imagine panoramică completă.

Doriţi să capturaţi o panoramă a unei scene de acţiune? Funcţia Vedere panoramică inteligentă poate să captureze acţiunea în mişcare într-o singură fotografie panoramică perfectă. Alegeţi noul mod de înaltă rezoluţie pentru a captura fotografii panoramice de 42,9 megapixeli şi puteţi mări imaginea pentru a vedea fiecare detaliu. Sau activaţi funcţia Vedere panoramică 3D şi capturaţi fotografii panoramice cu unghi larg în modul 3D.T

 

 

Exmor R™ CMOS Sensor

 

Capturaţi fotografii detaliate chiar şi lumină redusă cu senzorul CMOS Exmor R™ din interiorul celor mai noi camere digitale Cyber-shot™ şi bucuraţi-vă de imagini de calitate superbă, cu zgomot redus în toate condiţiile de fotografiere.

Imagini senzaţionale, chiar şi la lumină redusă

Capturaţi filme Full HD şi imagini detaliate cu contrast superb, culori bogate şi zgomot de imagine redus graţie senzorului CMOS Exmor R™ de înaltă rezoluţie. Este excelent în orice condiţii, în special în interioare slab iluminate şi în momentele pline de atmosferă de la asfinţit, când fotografiaţi cu camera în mână fără bliţ.

Tehnologia senzorului CMOS Exmor R™ vă permite să fotografiaţi portrete pline de atmosferă şi scene în aer liber fără a avea nevoie de un bliţ. De două ori mai sensibil la lumină decât senzorii convenţionali, senzorul CMOS Exmor R™ din Cyber-shot™ capturează filme HD şi fotografii în condiţii de lumină redusă care pun probleme altor camere. Aşadar, acum nu aveţi nevoie să folosiţi bliţul nici atunci când fotografiaţi cu camera în mână la lumină redusă. Veţi obţine rezultate superbe în interior sau în aer liber, de la peisaje şi scene urbane la portrete relaxate ale prietenilor şi membrilor familiei.

Cu cât cade mai multă lumină pe senzorul de imagine al camerei, cu atât mai bine. O problemă majoră cu senzorii convenţionali este reţeaua de fire fine care se întinde pe suprafaţa fotosensibilă a senzorului, purtând impulsuri electrice mici la şi de la fiecare pixel.

Aceste fire sunt esenţiale, dar la camerele obişnuite acestea obstrucţionează parţial lumina care cade pe senzorul în sine. Mai puţină lumină care pătrunde înseamnă că semnalele trebuie amplificate electronic de cameră. Aceasta duce la apariţia „zgomotului” care ia forma unor imagini neclare, granulate.

Tehnologia senzorului CMOS Exmor R™ din camerele Cyber-shot™ utilizează un design inteligent care ascunde aceste fire electrice în partea din spate a senzorului. Cu mai multă lumină care cade direct pe senzor, este nevoie de mai puţină amplificare în cazul semnalelor slabe. Aceasta înseamnă mai puţin zgomot de imagine – şi fotografii şi filme HD cu aspect natural şi zgomot redus, chiar şi când nivelul luminii este scăzut.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Nimic despre click noise ? Nimic despre faptul ca afara s-a returnat masiv acest model pe care Sony l-a aruncat cu nesimtire pe piata desi au constatat un defect de fabricatie ?
    Bine defapt aici e doar o reclama Sony nu un review la NEX 5N …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.