Sony A35 review

 
Initial am avut o usoara repulsie fata de Sony A35. Cand am pus prima oara mana pe ea, mi-a parut a fi o alta camera DSLR pentru incepatori care are neajunsuri, prin faptul ca are vizor electronic. Totul s-a schimbat când am început să fac fotografii cu ea. Din punctul de vedere al calitatii imaginii si a modurilor in care se pot realiza fotografiile, camera poate fi considerate una din cele mai bune din clasa ei.
 
Specificatii:

  • un nou sensor de 16,2Mpx de tip CMOS
  • ISO 100-25600
  • 15 puncte de AF (3 in cruce)
  • live view permanent cu posibilitate de autofocalizare continua
  • filmare 1080i la60pfs sau 1080p la 30fps
  • posibilitate de a edita fotografiile prin Picture Effects
  • 7 fps in modul high-speed
  • stabilizator de imagine incorporate in body

Modelul A35 este destul de compact, standard pentru clasa sa. Totusi, odata obisnuit cu o camera foto de tip pocket sau una fara oglinda declansatoare, va parea cam mare. In mana iti da senzatia de fermitate, avand cam toate comenzile accesibile cu mana dreapta. Meniul este usor incurcat, am intampinat o usoara dificultate in accesarea tuturor functiilor, dar asta pana te obisnuiesti cu sistemul de lucru.
Camera se ‘misca’ foarte rapid, ceea ce e foarte important pentru mine. Conteaza mult sa fii pe faza cand se intampla ceva si sa poti fotografia imediat. La capitolul timp de pornire, pana la timpul de focalizare si viteza de declansare, nu ai ce sa ii reprosezi.
Vizorul electronic are culorile un pic cam saturate. In schimb, simularea expunerii este foarte buna, cadrul este afisat complet, iar senzorul ce detecteaza momentul cand te-ai apropiat cu ochiul de vizor functioneaza foarte bine. Alte modele testate au o anumita intarziere ce este devine foarte enervanta mai ales in momentul cand te grabesti sa realizezi fotografia.
Camera dispune de mai multe functii de fotografiere. Modurile Auto, Fara blitz, Program Auto, Prioritate de diafragma, Prioritate timp de expunere si Manual sunt completate de 7fps AE, Panorama, Picture Effect, si Auto+. Acesta permit realizarea de fotografii la viteza de 7 cadre pe secunda, dar ingustand imaginea cu 1,4x pana la o rezolutie de 8,4 Mpx, in modul panorama camera te ajuta sa realizezi direct imagini panoramice sau permit folosirea camerei foto intr-un mod creative cum ar fi Alb-negru, Sepia sau altele. Alte functii disponibile sunt Auto-HDR pentru a realiza imagini HDR din 3 fotografii cu expuneri diferite direct din camera sau Multi-Shot NR ce reduce zgomotul de imagine in special la fotografiile realizate la valori ISO mari.
Calitatea imaginii este peste medie, totusi mie mi s-au parut culorile un pic deviate spre rosu. E adevarat ca am si testat camera seara si WB a fost setat pe auto. La capitolul ISO, camera sta destul de bine, cadrele ‘trase’ la 3200 sunt multumitoare. Totusi, as recomanda o valoare ISO maxima de 2000 pentru rezultate foarte bune si 25600 doar in cazuri de forta majora.
Am testat camera la o iesire pe bulevardul Magheru pentru a vedea cum se descurca A35 pe o lumina foarte slaba incercand sa surprind ultimila perioda cu luminite din Bucuresti. Avand la dispozitie stabilizatorul de imagine incorporat si o valoare ISO de 1600-3200, am zis ca trebuie sa fac fata cu success chiar si cu obiectivul din kit 18-55mm f3,5-5,6 si asa a si fost. Chiar si la 1/13s au rezultat imagini foarte clare si la 1/8s imagini ce pot fi folosite.
Este o camera ce o recomand pentru fotografii amatori ce isi doresc performante si imagini de calitate, dar care vor uneori sa aibe la indemana un instrument simplu de folosit, de tipul point&shoot. Fotografiile rezultate au o rezolutie suficienta pentru a satisface orice nevoie de tiparire, camera declanseaza foarte repede, cele 7 cadre pe secunda sunt mai mult decat suficiente pentru a surprinde subiecte in miscare, sensibilitatea ISO poate fi crescuta la valori destul de mari fara ca imaginile sa fie afectate foarte tare de zgomotul de imagine, are suficiente functii pentru a satisface pe oricine iar camera per total are o ergonomie peste medie.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.