Tank Man

Priviti-l pe micul chinez din piata Tiananmen cu cata hotarare isi sustine cauza. Cu cate o plasa de 1 leu in fiecare mana decide ca destinul sau e sa arate tuturor ca nu armele omoara oameni ci oamenii sunt cei vinovati de moartea semenilor lor. Dupa ce in ultimele 2 zile tancurile si gloantele sfartecasera trupurile a peste 400 de chinezi ce intamplator aveau o alta parere decat cei ce aveau degetul pe tragaci, rebelul anonim hotaraste sa arate tuturor ca umanitatea e definita de altceva decat violenta.

Aparut parca de nicaieri personajul nostru a avut probabil revelatia ca intre un troturar si celalalt nu se afla doar o trecere de pietoni ci e locul perfect in a spune unei masinarii de 40 de tone ca pe acolo nu se trece. In ciuda faptul ca tancul incearca sa-l ocoleasca el nu se lasa si continua sa se deplaseze intr-o parte intr-un dans tulburator reusind in final sa inghete timpul in loc si participa la geneza celei mai emblematice imagini pentru secolul 20.

Nu s-a stiut cu siguranta si probabil nu se va sti niciodata numele singurului om ce a reusit sa opreasca o intreaga coloana de tancuri cu doar 2 sacose in maini. Ce stim sigur e ca exista cel putin 5 fotografi diferiti care au reusit sa surprinda momentul insa imaginea care a devenit reprezentativa pentru evenimentele din piata Tiananmen a fost cea a lui Jeff Widener, pentru care a si fost nominalizat la Pulitzer.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Apropo de proteste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.