Realitatea si viziunea fotografica

F64 a introdus o serie noua de cursuri nisate pentru cei interesati de un domeniu specific al fotografiei. Cel de Fotojurnalism este primul astfel de curs care va avea loc in februarie la studioul F64.
Trainerul George Nicolae  ne va vorbi din experienta sa de fotoreporter cu multa pasiune si profesionalism. Fiecare participant va avea ocazia sa isi prezinte fotografiile si sa primeasca un feedback avizat din partea unui profesionist in domeniu.
Vom discuta despre modalitatile de utilizare cat mai eficienta a aparatului DSLR pentru a obtine rezultatele dorite, despre partea de postprocesare a imaginilor si modificarile digitale permise in fotoreportaj si despre tipurile de fisiere care ne avantajeaza in procesul de lucru.
Vom vorbi de asemenea si despre esenta fotojurnalismului: documentarea veridica a faptelor. Realizarea unui proiect de fotoreportaj depinde de respectarea principiului de baza al acestuia, si anume redarea impartiala a faptelor, neimplicarea emotionala si alcatuirea unei serii de imagini care sa exprime povestea pe care dorim sa o relatam. Vom invata de la maestrii Henri Cartier Bresson si Robert Capa, doi dintre fondatorii celei mai mari agentii de fotoreportaj din lume, agentia Magnum. Vom afla si despre alte proiecte de fotoreportaj de anvergura mai mica si vom analiza impreuna ce da calitatea unei imagini fotografice captivante.
Vom afla de asemenea si care sunt limitele tehnicilor foto permise in fotojurnalism: in ce situatii putem utiliza contre-jour (profilarea siluetelor pe fundal deschis la culoare) si alte tehnici expresive care pot fi considerate ca fiind opuse crezului de veracitate enuntat de fotoreportaj.
Mai multe informatii despre curs puteti gasi la acest link: Fotojurnalism – seminar foto entry level.

Un articol de Cristina Ardelean

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *