CES, episodul 1

In plina desfasurare CES producatorii sa inghesuie sa-si prezinte noile produse. Devine evident ca daca nu ai ceva nou de prezentat practic nu existi. Unele produse vor fi disponibile imediat pe cand altele sunt doar anuntate pentru a beneficia de buzz-ul creat in jurul targului anual de la Las Vegas. 

CANON

PowerShot G1 X
Din specificatii e clar destinat amatorilor cu pretentii sau profesionistilor care vor un aparat cu performante apropiate de un DSLR dar cu dimensiuni reduse.  Cu un senzor ce se apropie ca dimensiune de cele folosite in DSLR-uri, Canon PowerShot G1X era speranta multora legata de intrarea producatorului japonez in liga mirrorless. Ce e mai important: senzor de 14MP, obiectiv 28-112mm F2.8-5.8, vizor optic, LCD de 7.62 cm, posibilitatea de a fotografia RAW, rafala de 4.5fps si control manual extins.

 

IXUS 125
Construit in jurul unui senzor de 16MP, cu un obiectiv a carui distanta focala echivalenta este de 24mm-120mm (5x) va fi disponibil in variantele roz, rosu, argintiu, verde si albastru. Alaturi de filmarea full HD micutul IXUS 125 mai aduce un ISO maxim de 3200, stabilizare optica de imagine si un ecran generos de 3″. Cu o diafragma maxima cuprinsa intre F2.7 (la 24mm) si F5.9 (la 120mm) si cu un timp minim de expunere de 1/2000 ar trebui sa devina companionul perfect pentru vacante.

 

IXUS 500 HS
Canon se lauda cu cel mai subtire compact (doar 19mm) cu zoom 12x (28mm – 336mm) in care a reusit sa inghesuie un senzor de 10MP. Si daca asta ar fi totul tot ar fi spectaculos, dar nu e: stabilizare optica inteligenta, un ecran de 3″ si 461.000 puncte, ISO maxim 3200, procesor DIGIC 5, timp minim de expunere de 1/4000 si filmare full HD@1080, compensarea expunerii cu maxim 2 trepte, fotografiere in rafala de 2.8 cadre pe secunda si iesire HDMI

 

SONY

Sony Cyber-shot DSC-W630 / W620 / W610 / S5000
Patru compacte noi de la Sony transforma fotografierea intr-o activitate simpla şi placuta. Dintre cele mai importante caracteristici se numara: imagini panoramice de 360 grade, stabilizare de imagine, modul Intelligent Auto (W630, W620, S5000), efecte de editare ce pot fi aplicate imaginilor direct din aparat, filmare HD. Noile camere foto compacte Sony Cyber-shot™ W630, W620, W610 şi S5000 vor fi disponibile începând cu luna februarie a acestui an. 

 

HDR-TD20VE 
Noul model HDR-TD20VE are o carcasa cu dimensiuni reduse cu 34% fata de HDR-TD10 . O pereche de lentile G potrivite stereoscopic cu zoom-ul optic 10x (12x în 3D si 17x în 2D) se potrivesc de minune cu senzorul de miscare Exmor R™ CMOS si cu puternicul procesor dual de imagine BIONZ. Acest sistem dual de inregistrare capteaza imagini 3D intr-o rezoluţie 1920×1080 Full HD, de care te poti bucura pe ecranul tau 3D cu ajutorul ochelarilor corespunzatori.

 

PJ740VE/CX730VE
Noile modele aduc Stabilizatorul optic SteadyShot, un nou sistem de stabilizare optica mult mai sofisticat, care reda imagini mai clare, profesionale in conditii de inregistrare HD sau fotografiere. Stabilizarea se aplică acum întregului sistem optic, inclusiv lentilelor şi senzorului de mişcare Exmor R™ CMOS si dispun de un proiector integrat în rama ecranului LCD al camerei. Un algoritm sofisticat reduce zgomotul produs de vant într-o manieră inteligenta.

 

PANASONIC

DMC-FH8/FS45
Noile camere LUMIX FH8 si LUMIX FH6 incorporează obiective performante LEICA cu tehnologii avansate de imagine care contribuie la  crearea unor fotografii de o calitate incredibila. Ambele aparate ofera utilizatorilor posibilitatea de a captura fotografii si clipuri video de exceptie. Modelul FH8 merge şi mai departe, încorporand moduri creative care diversifica experienţa fotografiatului pentru incepatori.Este posibila obţinerea unor imagini panoramice orizontale sau verticale.

 

DMC-SZ7/DMC-SZ1
Modelul LUMIX SZ7 (14,1 megapixeli) filmeaza in format full-HD si are un timp de răspuns foarte scurt care include un Light Speed AF de aproximativ 0,1 secunde. LUMIX SZ1 (16,1 megapixeli) oferă posibilităţi de înregistrare video la calitate HD 720p. Ambele camere foto sunt uşor de folosit datorită popularului iA (Intelligent Auto) care face automat cele mai bune setări pentru ca utilizatorii să obţină imagini naturale.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Produsele "grele" si serioase care intereseaza pe multi acum sunt Nikon D4 si Canon 1Dx. Asteptam see you interes review-urile amanuntite…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.