Spyder 4: noua generatie!

Datacolor anunta azi lansarea unei game proaspete de calibratoare: Spyder 4, succesoarea generatiei Spyder 3.

Noua gama are la baza hardware optimizat pentru practic toate tipurile de dispozitive de afisare: de la monitoare LCD obisnuite pana la proiectoare, monitoare OLED, afisaje cu plasma si televizoare cu retroproiectie. Extrem de important pentru fotografi: noul Spyder 4 are acum si posibilitatea de a calibra tabletele de tipul iPad sau Galaxy Tab!

 

Toate dispozitivele pot fi acum aduse catre acelasi standard, putand fi calibrate cu pana la 19% mai exact, iar repetabilitatea calibrarii a fost si ea imbunatatita, chiar mai mult: cu pana la 29%! Aceste imbunatatiri vin din constructia noua, cu senzori ce masoara dincolo de clasicul RGB: sapte filtre distincte de culoare, modelate spre a reproduce vederea umana, pentru a discerne chiar si cele mai fine tranzitii ale monitoarelor cu gamut extins. In plus, noul Spyder 4 are si o asezare optimizata: daca in trecut unghiul de vizibilitate al unor monitoare LCD putea pune probleme la calibrare, acum distanta pana la senzor a fost marita iar filtrele de culoare au si rol de difuzie.

 

 

Gama Spyder 4 va fi disponibila in foarte scurta vreme; prima comanda deja a plecat spre România, iar in curand se va putea gasi la magazinul F64. Va asteptam sa le probati!

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

10 Comments

  • Dispozitivele Spyder 4 difera intre ele sau diferenta este doar la soft?..

  • Pe scurt, cele mai importante diferenţe de la Express la Pro ar fi posibilitatea de a calibra dispozitive cu proiecţie şi, mai des întâlnit, calibrarea sincronizată a două monitoare.
    De la Pro la Elite diferenţele sunt în acelaşi timp mai multe, dar mai… specializate: definirea propriilor spaţii de culoare, editarea curbelor gamma etc.
    Şi o menţiune: d.p.d.v. hardware dispozitivele sunt constructiv identice. Capabilităţile suplimentare de la modelele superioare sunt date de interfaţă şi transmisia/manipularea mai multor surse de date.

  • http://www.datacolor.eu/fileadmin/datacolor/image… toata lumea vrea mura-n gura

  • Asa cum se spune si in articol, calibreaza monitoare 😉

  • Numai in decembrie??? :))

  • stiu ce fac… dar nu stiu care este diferenta intre cele 3.

  • Nu intelg totusi ce fac aceste dispozitive..

  • Numai in decembrie? :))

  • De mâine, 4 IANUARIE 2012, va fi în stoc la F64.ro! 🙂

  • Un pret estimativ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.