Romania dincolo de sosele

 

Scriu astazi despre tata si fiu, pictor si fotograf. Se numesc Adrian si Ioan Stoenica si ne descriu o Romanie splendida prin tablouri si fotografii ce infatiseaza peisaje spectaculoase, locuri de poveste.

Va invita si va asteapta la expozitia ce are loc la Cercul Militar National in perioada 16 decembrie – 9 ianuarie, de luni pana vineri de la 10.00 – 18.00. Intrarea este libera.

Ioan este cel care ne-a scris despre expozitie intrebandu-ne daca putem sa anuntam printr-o mica stire pe site, expozitia sa si a tatalui sau. Desigur ca putem si vom scrie mereu despre oamenii talentati care nu vor inceta niciodata sa promoveze tara noastra, traditiile si locurile deosebite, caldura si prietenia romaneasca, oamenii inimosi si ospitalieri. El se prezinta simplu pe blogul sau: sunt Ioan, calator prin tara mea. Randurile pe care le-am citit pe blogul sau merita parcurse pana la final. Le lasam asa cum le-am citit si noi iar la sfarsit de saptamana mergeti sa va bucurati privirea cu lucrari deosebite despre Romania!

„Anul 2011 a fost un an plin pentru mine. Plin de excursii, de munte, de natură, de frumos. Plin de momente si locuri de neuitat – ”de pus la cutiută” cum imi place mie să spun. Dar mai e ceva ce încă nimeni nu Stie că am făcut -însă nu vă grăbiti să credeti că ati înteles ce anume. Am strâns fânul uscat în căpite aurii, am mânat oile pe păsunile verzi ale muntilor, am greblat frunzele colorate de toamnă într-un morman mare… Am adunat cât de multe stele am putut si urmele din zapadă le-am conservat si le-am purtat cu mine… Am luat apă din izvoare limpezi si afine de pe vârf, am adus de pe munte flori, brazi si pietre magice si am reusit, când cerul nu era atent, să pun în buzunar si-un nor. Ce e nou în asta poate vă întrebati? V-am spus să cititi până la capăt! Nou e faptul că tot ce am luat, tot ce am adunat, tot ce am creat în urma acestor excursii, am adus cu mine (recunosc, într-o prea mică măsură)… la Cercul Militar National din Bucuresti! E vorba de o colectie de fotografii pe care le voi avea expuse în perioada 16 decembrie – 9 ianuarie la sala mare a CMN. Este completarea perfectă a dorintei mele de a aduce mai aproape de oameni natura, muntele, România – asa cum multi au uitat că există. ”România – dincolo de Sosele” este o încercare plină de suflet de a oferi oamenilor sansa unei călătorii. O călătorie prin tara noastră (muntii Cernei, Mehedinti, Făgăras, Vrancei, Buzaului, Bucegi, Aninei, Persani, Bodoc etc) dar si o călătorie prin amintirile, visele si dorintele noastre. Cărora le acordăm atenție sau pe care le-am uitat în vreun coltisor prea putin luminos al sufletului nostru. Vă invit asadar la expozitia de la Cercul Militar National, unde sper să regăsiti culorile pe care orasul, oamenii sau timpul au incercat să vi le fure. Si, poate, un cadou pe care să-l oferiti celor dragi. Mentionez ca fotografiile din cadrul acestei expozitii au fost realizate in 2011 si nu au mai fost expuse până acum“.

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Nu are nimic de a face cu blestemele .
    Doctorul ,familia ,colegii ,toti sint responsabili de acest incident .

  • Ce draguuut! Multumesc mult pentru acest articol! Chiar sper sa ajunga la oameni ce stiu inca sa simta (sau isi doresc sa-si aminteasca) – dincolo de imagini si cuvinte.
    O mica mentiune, expozitia e deschisa si sambata si duminica intre orele 10-18 (duminica s-ar putea sa fie de la 12, nu stiu exact acum).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.