Echipa F64 ii scrie Mosului

Decembrie, luna cadourilor, a sosit. Si deja vad usor, usor cum forfota incepe sa creasca in echipa F64. Fiecare are un plan, o idee nastrusnica despre cum sa va intampinam mai bine in ultima luna a anului, sa va facem sa zambiti si sa va fim aproape. Unii sunt vechi in echipa, altii, asemenea mie, asteapta cu nerabdare pentru prima data sarbatorile in marea familie F64.

Si din toate pregatirile imi dau seama ca vom incerca sa ne depasim pe noi, cei din anii trecuti, si sa va primim cum se cuvine si sa va ajutam in aceasta luna, atat de plina si atat de frumoasa a anului.

Pe profesionisti speram sa ii putem multumi cu serviciile noastre, pe entuziasti cu ofertele de sezon si pe toti la un loc cu surprizele pe care vi le pregatim, in asteptarea Mosului si a sfarsitului de an.

Pentru mine in mod special insa, luna decembrie e o luna aparte cand vine vorba de fotografie. Nu e doar o ocupatie profesionala, ce necesita ultimele aparitii tehnice in domeniu, nu e doar arta, in care se imbina subtil reguli de compozitie si idei, ci e mai mult ceva de suflet.

Si am sa ma explic. Traim in secolul vitezei, sintagma pe care o auzim atat de des, suntem inconjurati si agasati uneri de audio-vizual, facem sute de fotografii incepand cu telefoane care ar face de ras un aparat profesional de acum cativa ani si terminand cu albume intregi care se incarca pe Facebook in fiecare secunda. Insa uneori, fotografiile raman prin vreun folder pe harddisk cu anii sau dispar odata cu un card uitat intr-un telefon pe care l-ati pierdut. Si-atunci ma intreb, la ce bun?

Asa ca in timp, fotografia devenit pentru mine sinonima cu oamenii si locurile suprinse, cu emotiile imortalizate, cu amintirile si cu momentele care nu le traim decat o data. Si am cadre, mai vechi sau mai noi, la care tin mult, indiferent de cat sunt de miscate, de cat zgomot de imagine avea vechiul meu Olympus sau de cat de banal incadram o poza de grup in varf de munte.

Si v-as propune si voua sa incercati ceva altfel in luna decembrie. Sa printati cateva fotografii si sa le oferiti in dar bunicilor, care se vor bucura mai tare sa le tina inmana decat sa le desluseasca pe un monitor… Sa va faceti un portret “la minut” mic cat o carte de vizita cu jumatatea voastra sub bradul de Craciun din centrul orasului si apoi sa i-l strecurati in portmoneu… Sa personalizati un calendar cu poze din familie, la standul Cewe din magazin,  pe care sa il dati cadou sotului care calatoreste prin lume in interes de serviciu mai mult decat si-ar dori… Sa va jucati prin zapada fara griji cu un aparat foto de unica folosinta si apoi sa developati pozele… Sa trageti cateva cadre instant cu gasca de prieteni si cu sampania in mana la trecere dintre ani apoi sa le inramati… Sa selectati in sunet de colinde cele mai frumoase fotografii din anul acesta si apoi sa le puneti sa deruleze intr-o rama foto digitala

Si sigur ar mai fi idei. Asa ca va invit sa le impartasiti mai jos, in sectiunea de comentarii; primesc orice sugestie care nu are in centru un DSLR sau mai stiu eu ce minune a tehnicii, nu este despre megapixeli sau zgomot de imagine si nici despre brandul preferat. Si pentru ca ce e de suflet, e musai subiectiv, eu o voi alege personal, inainte de Craciun, pe cea care imi place cel mai mult si o voi premia. Voi aveti grija sa treceti mailul corect in formular.

Va urez “Sarbatori Fericite” si o luna a cadourilor cat mai frumoasa!

 Cristian „quad“ Glodeanu, Consultant vanzari – F64

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • Multumesc mult "spiridusilor" infiltrati in randul profesionistilor de la F64, am fost surprins cand m-a sunat curierul si bucuros cand am deschis cadoul!!! Un an 2012 mai luminos si mai bogat decat anul ce este deja…istorie!!! Ne mai auzim! 😉

  • Va multumesc tuturor pentru comentarii si pentru ideile frumoase. Comentariul d-lui Florin Haragas mi-a placut cel mai mult, cred ca o parte din vina o poarta, are talent la vorbe. O sa ma sfatuiesc cu Mosul si deindata ce ne intoarcem din vacanta de Craciun, vom pregati un mic cadou pentru dumnealui. Va primi restul detaliilor pe mail.
    Sarbatori Fericite si un Craciun cat mai imbelsugat! La multi ani!

  • Pai sa se nasca sanatos, sa creasca mare si sa se faca fotograf :). Asteptam vesti!

  • Anul acesta voi primi cel mai frumos dar de Craciun, al doilea copil al nostru se va "naste" sub bradul impodobit… si DA, am de gand sa fac o selectie a celor mai frumoase fotografii din anul 2011 cu Lucas, le voi printa pentru noi si pentru el (asa cum si eu am acasa, la parinti, un sertar de fotografii cu marginile zimtate :)), iar bunicilor le vom pregati cate o fotocarte CEWE cu aceste cadre… e cel mai frumos cadou, cea mai frumoasa amintire a anului care deja a … trecut! Sarbatori Fericite, F64!!!

  • Anul asta, de Craciun, as pune aparatul pe timelapse intr-un colt de biblioteca, lasandu-l sa prinda cele mai frumoase reactii din timpul deschiderii cadourilor de sub brad!

  • … Sa va decorati bradul de Craciun cu fotografii mici cu familia si prietenii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.