Da, marimea conteaza!

text: Cristi Uba
foto: Gabriel Benciu
model: Andreea Vadan

 

S-a demonstrat stiintific faptul ca marimea intr-adevar conteaza. Nu stiu la ce va ganditi voi, probabil la zoom-uri :), dar eu ma refer la modificatori de lumina, mai concret la softboxuri.

De ce conteaza? Pentru ca o sursa de lumina cu cat este mai mare cu atat reuseste sa umple mai bine cu lumina subiectul, eliminand din umbre foarte mult, sau difuzand marginea acestora la maximum. Ca sa va dati seama exact la ce ma refer, faceti un mic exercitiu. folositi-va de un pix pentru a-i proiecta umbra pe o coala de hartie. Prima data tineti pixul la 2cm distanta fata de coala si observati umbra, mai exact marginile acesteia. Acum indepartati usor pana la 7-8cm. Rezultatul il puteti observa usor.

Asta se intampla si cu softboxurile mari vs. cele mici (de pana in 60cm). In fotografia de mai jos am folosit un octobox Rotalux de 135cm diametru, si un reflector cu grid de 30 grade pt a delimita subtil marginile subiectului.

Poza 1 este facuta cu octoboxul de 135 iar poza 2 cu un softbox de 66x66cm.
Echipament folosit:

 

 

 

 

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.