SB-910, noul model de blit de la Nikon

Trident puternic de la Nikon: compania japoneza lanseaza noul flash extern, SB-910. Un mix de trasaturi profesionale care ii va incanta pe utilizatori: Speedlight I-ttl profesional, compatibil cu aparatele foto SLR format FX si DX, parte a Sistemului creativ de iluminare Nikon, functie iluminare indirecta.

Trei modele de iluminare ofera control total asupra gradului de acoperire a blitului, cu posibilitatea de ajustare automata pentru intervalul de zoom cuprins intre 17-200mm. Intervalul de zoom ajunge pana la 14mm cand blit-ul SB-910 se utilizeaza cu difuzorul incorporat sau capul de difuzie dedicat Speedlight. Acest model elimina dificulatile de setari care apar in lumina scazuta. Nu mai cautam o mica sursa de lumina pentru a vedea ce si cum setam datorita posibilitatii de utilizare intuitiva a lui SB-910: flas-ul dispune de un ecran LCD mare, sistem clar de meniuri dispuse convenabil si butoane iluminate. SB-910 beneficiaza ca si modelul dinaintea sa, SB-900, de acel sistem de protectie termica: va avertizeaza in privinta incalzirii excesive ce intervine atunci cand declansam intens. Firmware-ul se poate actualiza prin intermediul suportului de stocare din aparatul foto conectat.

Extindem trasaturile intuitive alce acestui blit si catre detectare automata a formatului senzorului: recunoaste automat aparatele foto in format FX si DX. Cand vorbim de blit-uri si ne referim la eficienta practic vrem un raspuns la intrebarea: cat de repede se reincarca? Raspunsul pentru SB-910 este de 2, 3 secunde la putere maxima cu utilizare de acumulatori LR6 NiMH. Pentru ca am amintit la inceput despre sistemul creativ de iluminare Nikon, venim cu cateva completari. O serie de functii ale lui SB-910 sunt disponibile cu aparatele foto compatibile: mod i-TTL, iluminare avansata fara fir, blocare FV, sistem de comunicare a informatiilor privind culoarea blitului, FP automat cu sincronizare la viteza ridicata si dispozitiv iluminare asistenta AF pentru mai multe puncte AF.

O serie de atuu-uri tehnice intr-un corp de aproximativ 510 g. Acesta este SB-910, il asteptam cu interes la F64 sa declansam bucuria de a fotografia.

Si in concluzie, pe 1 decembrie, inainte sau dupa defilare, va asteptam pe la magazin sa-l testati 😉

Alți fotografi au mai citit și:

6 Comments

  • cum adică „culoarea blițului”?

  • Au reusit sa-i mai mareasca un pic si puterea oare? ca vechiul SB-900 era cam ani lumina in urma concurentului sau direct de la Canon (SB900 are nr director 43 la 200mm focala si ISO 200, fata de nr director 58 la 105mm si ISO100 cat are 580EXII de la Canon)…
    cat despre culoarea blitului… nu avem comentarii daca a fost necesar sa se includa functii avansate pentru aceasta… traiasca PR-ul de la F64

  • „sistem de comunicare a informatiilor privind culoarea blitului,”

  • un super blit cu 1% mai performant, si cu 20 % mai scump decat SB900…buna treaba a facut nikon

  • Pe site e 2.099

  • cat costa ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.