10 destinatii fotografice sau servus tuturor!

Am stat cateva minute sa ma gandesc la un titlu pentru acest articol. Insa ce titlu poate fi mai bun decat insasi denumirea cartii pe care am avut placerea sa o lansam la salonul F64?

10 destinatii fotografice este cartea tuturor celor care iubesc natura, calatoriile, muntele si fotografia. Autorul sau, fotograful Mihai Moiceanu ne infatiseaza o Romanie splendida, creste montane spectaculoase, rasarituri incantatoare, sate, oameni si obiceiuri pe care sigur ne vom dori sa le descoperim o data cu lectura acestei carti, 10 destinatii fotografice.

Am pregatit acest eveniment alaturi de prietenii si colaboratorii nostri, revista FOTO-VIDEO: Cristina, Leonte, Florin, o echipa faina si entuziasta!

Am avut surpriza sa revad oameni dragi cu ocazia acestei lansari, fotografi, jurnalisti: Catalina Filip, Cristina Tinta, Doina Russu, Catalin Gradinariu, Mugur Mihaita, Mihai Musceleanu, Marcel Eremia, Nic Hanu alaturi de multe prezente elegante, oameni frumosi care realizeaza lucruri minunate in viata de zi cu zi. Va multumim tuturor pentru prezenta: alaturi de prieteni emotiile au fost mult mai mici.

Nu vreau sa dezvalui foarte multe despre aceasta carte, vreau sa ii faceti loc in biblioteca pentru ca veti descoperi imagini deosebite alaturi de tehnica fotografica explicata si extrasa de Mihai Moiceanu din ani de experienta si mii de kilometri de drumetii parcursi pe trasee indragite de noi toti. Paginile celor 10 destinatii fotografice sunt o imbinare placuta a calatoriilor in natura, a expeditiilor montane si fotografie.

Fotograful Mihai Moiceanu ne-a vorbit si ne-a prezentat cateva fotografii ce apar si in carte si despre care vreau sa scriu cateva randuri. Le scriu cu tot dragul deoarece locurile fotografiate sunt cuceritoare si trebuie sa le descoperiti si voi.

Apusenii si depresiunea Trascaului cu cele doua sate unguresti, Rimetea si Coltesti, inconjurate de sate romanesti. Fotograful Mihai Moiceanu a organizat aici o tabara de fotografie 100% naturala: au stat cu totii la cort si au fotografiat pajistile cultivate geometric in lumina de dimineata si la apus. „Mutatorii“ sunt „personaje“ ale Apusenilor, acele case cu fan sau cu animale de pe varfurile dealurilor. Veti descoperi in carte culoarul Rucar – Bran, denumit si mica Elvetie cu satele branene Magura, Pestera, Fundata, Moeciu… risipite pe dealuri. Lumina este atat de blanda incat putem surprinde subiecte faine pe tot parcursul zilei. Acelasi loc fotografiat in ani diferiti este cu totul altfel de fiecare data. Locurile de aici te duc cu gandul ca… asa trebuie sa arate Raiul: esti inconjurat de o frumusete care iti mangaie sufletul.

Muntii Bucegi ocrotiti la rasarit de o lumina magenta in zilele cu cer senin, Bucovina cu a sa frumusete ordonata, dulcea Bucovina cu obcine rotunjite, Curmatura Pietrelor si fotografiile de la 4 a.m., toate ti se dezvaluie pe masura ce intorci filele cartii.

Delta Dunarii: am vazut imagini incredibile din acest spatiu si am trecut vizita in Delta ca musai de facut pe anul ce vine. Peisaje teribile, lacuri albite de pelicani, veghe de 12h in barca, intinderi de apa ce ilustreaza imensitatea si frumusetea Deltei.

Lacul Caltun al Fagarasilor, Ieudul maramuresean cu al sau teatru popular, capite subtiri pe prepeleac si fumul drept in miez de iarna la -28 grade, muntii Retezat de o armonie desavarsita, ghintura patata sunt numai o parte dintre reperele cultural-fotografice povestite si fotografiate de Mihai Moiceanu.

Cu totii ne-am fi dorit ca aceasta prezentare sa nu se termine atat de repede… dar astazi de abia astept sa se incheie ziua de munca pentru a ma refugia in peisaje traditionale romanesti, imagini si cuvinte fotografice.

Lectura si calatorie placute!

Cartea poate fi achizitionata de la F64 alaturi de revista FOTO-VIDEO la pretul de 23 lei.

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Un repros, de ce nu am aflat si noi de acest eveniment?

  • A fost o atmosfera calda in care fiecare s-a simtit acasa. Acasa in Romania celor 10 destinatii, acasa la F64, acasa la Brasov unde este redactia Foto Video. Eu va multumesc tuturor caci fara voi aceste lucruri nu s-ar intampla.

  • Va multumim tuturor! Emotiile au fost mult mai mici cu atatia oameni dragi noua aflati in sala!Cartile FOTO-VIDEO vor ajunge mereu la F64. Ii dorim dl. Moiceanu multa sanatate si putere de „drumetit“ prin Romania!

  • Este o carte ca o poveste, privind imaginile iti doresti sa fii acolo! Vrem cat mai multe astfel de carti. Atat timp cat proiectele Foto-video ajung la f64 eu sunt un om fericit! Mult succes dl. Moiceanu! Felicitari!

  • Multumim F64 pentru acest eveniment!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.