Soluții practice de la Manfrotto: stativele Quick Stack System

Pentru un studio cât mai bine echipat care să facă munca fotografului mai ușoară, rapidă și sigură, este nevoie de accesorii de calitate și de încredere. În această categorie a producătorilor de accesorii de studio de calitate se încadrează și Manfrotto.

Cu patru decenii de experiență în industria fotografică și cu o serie de inovații patentate la nivel mondial, ceea ce înseamnă că nu pot fi reproduse de alți producători de accesorii foto, Manfrotto prezintă o altă inovație aplicată la realizarea stativelor din aluminiu. Astfel stativele realizate de producătorul italian se diferențiază clar de restul stativelor existente pe piață în acest moment și făcute de companii din Asia.

Sistemul patentat este Quick Stack System (QSS), care permite depozitarea stativelor într-o manieră foarte compactă, o combinație între cele mai inovatoare soluţii tehnice şi al unui design unic. Astfel stativele, în momentul când sunt strânse nu mai au forma clasică de triunghi, ci una dreptunghiulară care permite cuplarea acestora. Prinderea și separarea stativelor se face foarte rapid, doar printr-un simplu „click”, cu un buton marcat cu logo Manfrotto. Avantajele acestui sistem sunt vizibile atât în studio, unde salvează o mulțime de spațiu și pot fi păstrate în siguranță, cât și la transportul stativelor în locații. În acest din urmă caz, datorită faptului că sunt foarte compacte sunt ușor de împachetat și depozitat în mijlocul de transport. În plus, fiind grupate și prinse între ele este redus riscul de a aluneca și de a se zgâria sau de a lovi participanții la sesiunea foto.

Toate aceste noi stative care beneficiază de sistemul QSS au încorporate și un sistem pneumatic care se activează în momentul strângerii stativului. Avantajul acesteia este protecția pe care o oferă luminilor monta

te pe stative, împotrivă socurilor. Atenuând viteza de închidere a stativului, dacă acesta nu a fost strâns bine, stativul nu se va închide cu viteză mare, datorita sistemului pneumatic, scade viteza  protejând astfel blitzul montat pe stativ.

Cele mai populare modele de stative sunt modelele care susțin 4 și 9 kilograme. Astfel Manfrotto Master Stand 1004BAC este varianta mai mare, cu capacitatea de susținere de maxim 9 kg, la cele 3 kg ale sale. Fiind format din 4 secțiuni, este compact și ușor. Are înălțimea minimă de 124 cm și cea maximă de 366 cm.  Manfrotto Mini Compact Stand 1051BAC este stativul din aluminiu, tot din 4 secțiuni, care susține maxim 4 kg, la o greutate proprie de 1 kg. . Are înălțimea minimă de 75 cm și cea maximă de 211 cm.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.