Expozitie despre biodiversitate in Romania si Balcani

F64 va invita la vernisajul expozitiei Biodiversitate in Romania si Balcani. Vor fi afisate peste 200 de planse cu fotografii ale pasarilor si animalelor din Delta Dunarii si partea romaneasca a Balcanilor.
Proiectul face parte din campania initiata de Petrom: Redescopera Romania. Fotografiile realizate de Doru Panaitescu indeamna la sensibilizarea opiniei publice asupra biodiversitatii din Delta Dunarii si a spatiului romanesc al Balcanilor, a cunoasterii si protejarii speciilor de pasari si animale din aceste zone.
Doru Panaitescu este un binecunoscut membru in comunitatile de profil: fotografie, alpinism, speologie, scufundari, birdwatching, dar si un personaj talentat si cunoscut in comunitatile de afaceri. Doru Panaitescu scrie articole pentru presa de afaceri in care promoveaza peisaje si frumuseti ale naturii in special din Romania. Practicarea turismului itinerant, cu masina si vizitarea, fotografierea locurilor speciale din tara noastra, cu mare potential turistic, fac parte din tabloul de viata al lui Doru Panaitescu. Peisajele spectaculoase din Delta Dunarii, muntii Apuseni, muntii Retezat sau muntii Macinului sunt mai apropape de noi prin fotografiile realizate de Doru Panaitescu.
„A fotografia animale salbatice nu este o stiinta ci o pasiune. Pur si simplu nu conteaza ca stai in apa sau in frig, importante sunt cele 10 secunde in care stabilesti o conexiune vizuala cu acel animal, adrenalina, sentimentul ca animalul iti permite sa intri in spatiul sau. Aceste momente sunt tot ceea ce conteaza“, declara autorul fotografiilor, Doru Panaitescu.
Va invitam sa participati si sa descoperiti o biodiversitate inedita, surprinsa dupa ore de munca si pregatiri minutioase. Rezultatul este insa unul pe masura. „In aceasta pasiune este vorba despre relatia dintre om si animal bazata pe respect, curiozitate si admiratie“, mai spune fotograful Doru Panaitescu.
Vernisajul va avea loc pe data de 25 Octombrie incepand cu orele 18.30 la sediul nou al F64 in spatiul dedicat expozitiilor.
Doru Panaitescu va vorbi despre aceste fotografii si va raspunde cu drag intrebarilor si curiozitatilor dvs. despre aceasta pasiune reflectata prin aceasta campanie, Redescopera Romania si dezvaluita dvs. in sala F64 din sediul de pe Bd. Unirii nr. 45.
Intrarea este libera.

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • […] Vezi intreg comunicatul de presa: F64 va invita la expozitia “Biodiversitate in Romania si Balcani”, in 25 octombrie 2011, ora 18:30 si articolul de pe blogul F64:  Expozitie despre biodiversitate in Romania si Balcani […]

  • pana cand se poate vedea expozitia?

    • Pana in data de 8 noiembrie 2011.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.