Hello Zen fotografic

Custom WB, AE Lock, AF-S, Dof, AF/MF, Aberatii cromatice, Polarizare, ISO, USM, Spot, AI Servo, TTL, Bokeh, Auto Exposure Compensation, Bracketing, Vignetare, Pentaprisma…

Pare de-a dreptul inspaimantator, stim. Am trait si noi momentul in care am tinut prima oara un aparat foto DSLR in mana 🙂
Atat de multe butoane necunoscute si functii ciudate ca ne incurcam pana si cand faceam zoom.

Dar cum lupta abia incepuse, ne-am ambitionat sa citim manualul de instructiuni. Ghinion, ne-am blocat mai rau si ne-am frustrat si mai tare. Asa ca am cautat sa iesim in lume cu intrebarile noastre, ne-am bizuit pe fortele universului sa ne scoata in cale un maestru intelept care sa ne indrume. Si uite asa am ajuns la F64.

Curios, nu stiam ca au si cursuri de initiere in tainele utilizarii aparatelor DSLR. Asa am inceput sa investigam problemele existentialiste legate de diafragma si Dof, Ai Servo si One Shot si intrebarile chinuitoare despre balansul de alb pacatos. A fost numai bine ca am gasit alti oameni incepatori ca noi si am putut sa ne impartasim nelamuririle intr-o atmosfera sustinuta cu cafea din belsug si mult entuziasm. Am luat aminte la invataturile maestrilor nostri care ne-au aratat cu multa rabdare calea cea dreapta catre poze faine. Invataturile lui George Nicolae si Radu Grozescu au fost o introducere in lumea parametrilor fotografici, in tendintele in domeniul digital, in functiile aparatelor noastre si in tehnici de supravietuire in situatii extreme (cum ar fi vesnica “Fa-mi si mie o poza ca lumea ca ai un aparat mai bun ca al meu”). Iar cum niciun invatacel nu trece de primul nivel fara practica, am pus la contributie aparatele proprii in cadrul antrenamentului.
Ne-a placut si vom reveni cu siguranta si la cursurile de avansati pentru a ne lua centura portocalie in maestria foto. Intre timp va lasam cu imagini din cadrul luptelor:

Cursurile de initiere sunt destinate oricui desi sunt separate pe marcile aparatelor: Canon si Nikon.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Sunt cu adevarat profesionisti cei de la F64! Am mare incredere in sfaturile lor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *