Nikkor AF-S DX Micro 40mm f/2.8G

Bucuresti, 12 iulie 2011 – SKIN, unic importator Nikon in Romania si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei, anunta lansarea obiectivului dedicat fotografiei de macro AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G, care ofera un raport de reproducere de 1:1, o redare foarte clara a detaliilor, precum si o versatiliate sporita datorita diafragmei de f/2,8.

Nikon AF-S DX Micro Nikkor 40mm f/2.8G
Nikon AF-S DX Micro Nikkor 40mm f/2.8G

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G este primul obiectiv de macro cu o diafragma de f/2.8 produs de Nikon pentru formatul DSLR DX. Acesta cuprinde un unghi de camp echivalent cu 60 mm in formatul FX. Focalizand de la minimum 16,3 cm de subiect si beneficiind de un raport de reproducere de 1:1, ofera performanta macro veritabila pentru iubitorii acestui gen de fotografie care detin aparate foto Nikon DX.
Aplicatiile noului AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G merg insa dincolo de fotografia macro. Distanta focala, precum si diafragma maxima, il recomanda pentru fotografia de portret, dar si pentru fotografia de interior sau cea de noapte. Cu ajutorul diafragmei maxime de f/2.8, subiectii pot fi scosi in evidenta printr-un efect bokeh placut. In lumina scazuta, diafragma maxima ofera posibilitatea realizarii de cadre clare, fara a fi necesara pozitionarea aparatului pe un trepied.
Motorul integrat SWM (Silent Wave Motor) focalizeaza rapid si silentios cu orice model de aparat foto Nikon DSLR, oferind o punere la punct exacta, chiar si la diafragme foarte rapide, cand profunzimea de camp este foarte ingusta.

Zurab Kiknadze, Product Manager Obiective, Accesorii si Software, Nikon Europe, declara: „Acest obiectiv macro specializat va permite sa surprindeti detalii fine imposibil de surprins cu obiectivul standard din kit. Este o modalitate convenabila de a descoperi lumea fotografiei macro si este suficient de versatil astfel incat nu limiteaza fotografii la acest domeniu specific.”

Obiectivul AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G este compact si usor, greutatea de doar 235g recomandandu-l si pentru modelele DSLR mai mici precum Nikon D3100 si D5100.

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G va fi disponibil in magazine din luna august.

Distanta focala 40 mm
Diafragma maxima f/2.8
Diafragma minima f/22
Constructie obiectiv 9 elemente in 7 grupuri
Unghi imagine 38°50’
Cea mai apropiata distanta de focalizare 0,163 m (de la planul focal)
Raportul maxim de reproducere 1x
Nr. lamele diafragma 7 (rotunjite)
Dimensiune filtru/atasament 52 mm
Diametru x lungime
(extensie de la mansa de montare a obiectivului pe aparatul foto)
Aproximativ 68,5 x 64,5 mm
Greutate Aproximativ 235 g

Sample1
Sample1

Sample2
Sample2

Sample3
Sample3

Sample4
Sample4

În momentul în care vom afla preţul şi data exactă pentru disponibilitate în magazin, vă vom anunţa!

Pentru mai multe detalii puteti consulta site-ul nikonisti.ro!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.