Sony NEX-VG10 si SLT-A55, premiate la TIPA 2011

Inovaţiile de imagine digitală Sony, aclamate de către TIPA: Sony câştigă două prestigioase premii în 2011

CEA MAI BUNĂ INOVAŢIE DE IMAGINE: Sony SLT, tehnologia cu oglindă semi-transparentă

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ VIDEO CU TEHNOLOGII AVANSATE: Handycam® NEX-VG10E

Anul acesta, prestigioasa instituţie Technical Image Press Association recunoaşte capacitatea companiei Sony de a inova permanent seria de produse de imagine. Tehnologia Sony cu oglindă semi-transparentă  a câştigat premiul Cea mai bună inovaţie de imagine, în timp ce modelul  Handycam® NEX-VG10E a primit distincţia de Cea mai bună cameră video cu tehnologii avansate.


Vorbind despre motivul pentru care tehnologia SLT a Sony, cu oglindă semi-transparentă, a fost denumită Cea mai bună inovaţie de imagine, panoul editorial al celei mai prestigioase instituţii de premiere în domeniul fotografiei, declară: “Sony a dezvoltat tehnologia cu oglindă semi-transparentă pentru un cu totul nou nivel de funcţionare. Avantajele unei tehnologii cu oglindă fixă, semi-transparentă, sunt evidente: timp real, focalizare automată (disponibilă în modul de înregistrare) şi viteză sporită a modului rafală. Un alt avantaj al design-ului SLT – corpul camerei foto poate fi mai compact, reducând astfel greutatea şi dimensiunile, fără sacrificarea funcţionalităţii şi a beneficiilor avansate ale tehnologiei”.

Între timp, modelul Handycam® NEX-VG10E de la Sony a fost denumit Cea mai bună cameră video cu tehnologii avansate în 2011. Declaraţia arbitrilor spune: “Această cameră video poate fi considerată sistemul perfect de imagine convergent, fiind util atât fotografiei, cât şi filmării. Noul model NEX-VG10 utilizează mare parte a sistemului electronic al Sony NEX-5 CSC, aceeaşi dimensiune a senzorului Exmor HD CMOS APS-C şi aceeaşi montură E pentru obiectivele interschimbabile. Cu toate acestea, arhitectura şi aspectul modelului favorizează în mod clar filmarea, cu o performanţă remarcabilă, mulţumită codecului AVCHD 24Mbps”.Tehnologia cu oglindă semi-transparentă: viteza camerei foto redefinităModelele α55 şi α33,  primele camere foto digitale ale Sony cu tehnologie cu oglindă semi-transparentă, demonstrează implementarea unui sistem optic inovator care deschide noi posibilităţi fotografice. În contrast cu aparatele foto DSLR convenţionale, tehnologia cu oglindă semi-transparentă utilizează o oglindă semi-transparentă fixă, care partajează traiectoria optică în senzorul de imagine principal şi un senzor de focalizare automată separat, permiţând focalizării automate să funcţioneze fără întrerupere, chiar şi în momentele de expunere (numită “Full-time Continuous AF”).
Tehnologia inovatoare cu oglindă semi-transparentă permite fotografierea rapidă de până la 10 cadre pe secundă, în cazul modelului α55 (α33: 7fps), în modul Continuous Priority AE. Tehnologia asigură focalizarea automată rapidă şi corect realizată, menţinând chiar şi subiecţii în mişcare într-o focalizare clară, permanent, indiferent dacă utilizatorul filmează Full HD  sau fotografiază.Handycam® NEX-VG10E: prima cameră video HD, cu obiective interschimbabile, destinată utilizatorilor de rândConstruind pe o bază de 25 de ani de inovaţii Handycam®, modelul NEX-VG10E reprezintă prima cameră video HD destinată utilizatorilor de rând, compatibilă cu o serie de obiective interschimbabile. Pe lângă seria de obiective cu montură E deja existente, utilizatorii de NEX-VG10E pot experimenta o largă varietate de obiective cu montură A, cu ajutorul adaptorului de montură opţional LA-EA1.


Modelul Handycam® NEX-VG10E este capabil să captureze clipuri video Full HD şi sunet stereo, cu o profunzime remarcabilă. Senzorul CMOS ExmorTM APS HD de 14,2 megapixeli efectivi, de aproximativ 19,5 ori mai mare decât senzorul standard utilizat pentru camerele video convenţionale, permite crearea unor imagini superbe, cu defocalizare a fundalului şi profunzime superbă, pentru focalizare selectivă. Modelul NEX-VG10E reprezintă o cameră video compactă, fin echilibrată şi uşor de utilizat.

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • Aceasta este lista de obiective compatibile cu seria VG de la Sony: http://www.f64.ro/obiective-mirrorless-micro-mont
    Pentru consultanta, va recomandam fie sa mergeti in magazinul F64, fie sa sunati la telefon 021 270 00 50 si sa cereti mai multe detalii colegilor din Call-center.

  • la aceasta camera video sony vg10:D

  • imi puteti recomanda un obiectiv la aceasta?Multumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.