Festivalul mondial al fotografiei, la Londra. Premiile Sony foto 2011

Cel mai mare festival de fotografie din Londra îşi deschide porţile la Somerset House, pe 26 aprilie 2011. După San Francisco, Sao Paulo şi Shanghai, Festivalul Mondial al Fotografiei poposeşte pentru prima dată în Londra şi va primi vizitatori până pe 1 mai. Expoziţiile câştigătorilor şi ale lui Bruce Davidson vor fi deshise până pe 22 mai. Avanpremiera dedicată presei va avea loc pe 26 aprilie, la ora 12:00.

Programul de şase zile, plin de energie, va celebra extraordinarul din fotografia din întreaga lume şi va inspira pe toţi cei pasionaţi de fotografie, de la profesionişti la publicul amator de fotografie.

Festivalul va beneficia de prezenţa fotografilor celebri, precum Tom Stoddard, Carol Allen Storey şi Bruce Davidson, precum şi de prezenţa deţinătorului premiului Pulitzer pentru fotografie Liu Hueng Shing şi a liderilor industriei, precum Elisabeth Biondi (Visuals Editor, New Yorker) şi Mike Trow (Editor foto, British Vogue)– ce se vor aduna în cadrul festivalului pentru a găzdui expoziţii, discuţii, proiecţii, recenzii de portofoliu, ateliere şi altele.

La baza festivalului se află ceremonia Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie 2011, care de asemenea are loc la Londra în premieră. Ţinută anterior la Cannes, la prestigiosul Palais des Festivals, ceremonia de premiere din 2011 va avea loc la Odeon Leicester Square, pe 27 aprilie 2011. Un număr limitat de bilete pentru ceremonia de premiere este disponibil la www.worldphoto.org

Sony va ţine ateliere exclusive de fotografie şi videografie “hands-on” , la Somerset House, găzduite de fotografi profesionişti din lumea modei, a sportului şi naturii, demonstrând tehnici de explorare şi îmbunătăţire a talentelor fotografice. Detalii despre ateliere şi înregistrare pot fi accesate aici: www.worldphoto.org/festivals-events/london-daily-schedule .

Programul complet al săptămânii festivalului de fotografie poate fi vizualizat la www.worldphoto.org

Momente importante:

o    În studioul fotografului – Cinci discuţii interesante cu cei mai importanţi fotografi în viaţă, precum Tom Stoddart, Steve Pyke, Carol Allen Storey şi Bruce Davidson

o    Seria de seminarii World Photography – Prezentări, discuţii masă rotundă despre diverse zone ale industriei: Photojournalism, The London Photography Scene, The Future of Book Publishing, The Power of New Media, Marketing & Commercialising, The Business of Photography, Art Photography Now şi Stock Photography

o    Proiectul de patru zile London Portrait & Documentary, parte a proiectului The City Project al Organizaţiei Mondiale pentru Fotografie, care a fost recent prezentat şi în Sao Paulo

o    Pentru prima dată în Londra, iStockphoto prezintă o serie de seminarii şi sesiuni de fotografie pentru oricine interesat de conceptele fotografice

o    Introduction to Self-Publishing on Blurb – despre instrumentele realizării unei cărţi şi trucuri despre cum să îţi vinzi opera

o    Recenzii de portofoliu

o    Student Focus – 101: The Crash Course – Oferă studenţilor o perspectivă utilă din interiorul industriei

o    Special Programming – The 2011 World Market Spotlight: India cu jurnalistul şi mentorul indian Pablo Bartholomew

 

Expoziţii deschise până pe 22 mai

o    Expoziţia Câştigătorilor Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie 2011

o    Expoziţia Bruce Davidson

o    Câştigătorii Student Focus

o    Expoziţia Kraszna-Krausz Book

o    Expoziţia London Portrait & Documentary

Somerset House

Somerset House este o clădire spectaculoasă, în stil neo-clasic, în inima Londrei, situat între Strand şi râul Thames. Încă de la deschiderea pentru public în 2000, Somerset House a oferit publicului un program distins, care atrage anual peste 1,2 milioane de vizitatori, într-un mediu propice pentru explorare şi relaxare. Programul variat include un sezon de cinematografie, concerte şi pationar în aer liber şi expoziţii temporare, despre moda contemporană, arhitectură, artă şi design, ateliere pentru familii şi tururi asistate gratuit. În septembrie 2009, Somerset House a devenit noul cămin al London Fashion Week.

 

Date importante

26 aprilie – 1 mai         Festivalul Mondial al Fotografiei, Somerset House.

26 aprilie – 22 mai       Expoziţii ale Festivalului Mondial al Fotografiei, Somerset House.

26 aprilie                      ora 12:00 – Avanpremieră pentru presă a lucrărilor câştigătoare ale Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie şi expoziţia Bruce Davidson.

27 aprilie                      Ceremonia Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie, Odeon Leicester Square, Londra. Anunţul L’Iris D’Or / Fotograful Anului, plus Student Focus, câştigătorii categoriei destinate profesioniştilor şi Fotograful Amator al Anului.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.