SONY – Mai multe functii pentru camerele NEX-5 si NEX-3

O nouă actualizare a aplicaţiei de funcţionare oferă mai multe detalii de utilizare camerelor compacte cu obiective interschimbabile NEX-5/NEX-3 de la Sony.

Disponibilă pentru descărcare, cu versiuni compatibile atât cu sistemul de operare Windows, cât şi cu sistemul Mac OS*, actualizarea gratuită îmbunătăteşte performanţele celor două camere cu obiective interschimbabile. Funcţia de autofocalizare este disponibilă acum pentru o gamă de obiective cu montură A de la Sony sau Carl Zeiss. Reglajele obturatorului pot fi realizate şi în momentul în care se filmează în format full HD, iar funcţiile din meniul de operare au fost îmbunătăţite alături de alte caracteristici.  Posesorii de NEX-5/NEX-3 înregistraţi pot primi informaţii pe mail referitoare la noile actualizări disponibile.

Funcţie de autofocalizare disponibilă împreună cu obiectivele cu montură A

Funcţia de autofocalizare la declanşare este disponibilă pentru o gamă variată de obiective SAM şi SSM cu montură A, utilizate împreună cu adaptorul LA-EA1. Capturarea imaginilor în modul AF este disponibilă şi în momentul în care camera filmează, apăsând butonul de declanşare până la jumătatea cursei. Funcţiile efectuate în modul AF cu obiective cu montură A pot beneficia de asemenea de o actualizare de firmware.

Reglaje ale obturatorului pentru funcţia de înregistrare

Cipurile video în format HD pot fi realizate menţinând un nivel constant al obturatorului, în modul A sau iAuto cu funcţia de defocus creativ activată, fapt ce oferă posibilitatea de realiza efecte de defocus creativ pe parcursul înregistrării clipului video.

Personalizarea  panoului de comandă

Utilizatorul are posibilitatea de a alege funcţiile a două dintre cele trei butoane poziţionate ergonomic pe panoul de comandă din spate, după preferințele proprii . Funcţiile care pot fi alocate acestor două butoane sunt Shooting Mode, Shooting Tips, Precision Digital Zoom, ISO, Balans de alb, Metering Mode, Flash Compensation, DRO, Auto HDR, Creative Style, MF Assist şi AF Area.

Setări de start

În momentul în care este accesată funcţia ‘Menu’, utilizatorul poate selecta fie setările de meniu, fie ultimii parametri de reglaje accesaţi anterior. Această setare oferă posibilitatea de a realiza ajustări ale funcţiilor recent utilizate. În plus, setările din meniu au fost simplificate, pentru mai multă uşurinţă în utilizare.

Suport pentru focalizarea manuală

O porţiune din fotografie poate fi afişată pe ecran la parametri de focus manual selectaţi de utilizator, prin intermediul funcţiei MF Assist. În plus reglajele care se pot realiza cu ajutorul acestei funcţii au fost îmbunătăţite.

Note:

1 Utilizatorii de NEX-5/NEX-3 pot descărca aplicaţia de actualizare de la adresa: http://support.sony-europe.com/hub/hub.html

2 Pentru realizarea actualizării aplicaţiei de funcţionare sunt necesare: [PC]: Windows XP SP3 (64-bit şi versiunea Starter nu sunt compatibile); Windows Vista SP2 (versiunea Starter nu este compatibilă); Windows 7 [PC/ spaţiu de stocare liber pe hard disk, minim  200MB / RAM: minim 512MB. Actualizarea versiunii necesită o conexiune cu cablul USB între calculator şi camera NEX-5 sau NEX-3.

3 Funcţia de autofocalizare este disponibilă împreună cu următoarele obiective cu montură A:

Obiective SAM

Obiective SSM

Actualizarea aplicaţiei de funcţionare este necesară şi pentru obiectivele LA-EA1, utilizate împreună cu adaptorul special. Cu un obiectiv cu montură A ataşat, funcţia de autofocalizare a camerelor NEX-5/NEX-3 va avea viteză de răspuns mai mică decât în cazul în care camerele sunt utilizate împreună cu obiective cu montură E.

Despre Sony:

Sony este producător de sisteme audio, video, de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei pentru consumatorii de pretutindeni sau pentru destinaţii profesionale. Sony este recunoscut pentru produsele sale audio-video, precum televizoarele BRAVIA™ LCD High Definition (HD, camerele digitale Cyber-shot™, camerele video Handycam®, camerele digitale SLR Alpha® şi playerele MP3 Walkman®, precum şi pentru computerele VAIO™ şi echipamentul HD pentru transmisiuni profesioniste, în principal XDCAM™ HD. Oferind o gamă completă de produse electronice, muzică, imagini, jocuri, afaceri online, Sony reprezintă unul din brand-urile lider în divertismentul digital, având aproximativ 170.000 de angajaţi în întreaga lume.

Prin parteneriatul de lungă durată cu UEFA Champions League în calitate de sponsor oficial până în 2012, partener oficial FIFA până în 2014 şi sponsor global al Cupei Mondiale FIFA ™ în 2010 şi 2014, Sony este alături de milioanele de fani din întreaga lume.

“Sony”, “WALKMAN”, “VAIO”, “Cyber-shot”, “Handycam”, “α”, “BRAVIA” şi “XDCAM” sunt mărci înregistrate ale Sony Corporation. Celelalte mărci aparţin respectivilor proprietari.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.