Alex Gâlmeanu prezintă povestea Muzeului de Fotografie

Postat de: Raluca Antuca Raluca Antuca

De-a lungul timpului, Alex Gâlmeanu a reușit să ne impresioneze cu proiectele lui în care recunoaștem o mare dragoste pentru fotografie. Mai ales pentru cea pe film, lucru care l-a determinat să pună bazele unui muzeu atipic, care a devenit una dintre cele mai accesate arhive online.

Așa că am stat de vorbă cu el despre “Muzeul de Fotografie”, pentru a afla mai multe.

#1 Știm că ești mare iubitor de fotografie pe film, dar până la urmă ce te-a motivat să lansezi proiectul „Muzeul de Fotografie”? De ce tocmai în această formulă?

Sunt într-adevar destul de nostalgic pentru fotografia pe film. Recunosc avantajele digitalului și îl folosesc foarte des, dar filmul are o cu totul altă poveste și te forțează la o altă abordare atunci când fotografiezi. Totuși, muzeuldefotografie.ro nu este despre fotografia pe care o fac eu. Este o colecție de fotografie de arhivă. Motivația este foarte simplă: muzeuldefotografie.ro este modul prin care încerc să semnalez faptul că România nu are încă un muzeu dedicat fotografiei, așa cum se întâmplă în mai toate capitalele europene. Întodeauna am sperat că site-ul asta va fi un început care să determine apariția unei instituții oficiale, academice, pe acest subiect.