(c) Sorana Borhina /Această fotografie-colaj este un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Top fotografii de la protestul împotriva grațierii

Un ultim UPDATE 06.02.2017

Protestul împotriva grațierii – având în vedere că aseară (01.02.2017) a avut loc cel mai mare protest din ultimii 20 de ani, considerăm că repercusiunile aprobării legii grațierii reprezintă un eveniment important, din punct de vedere istoric și fotografic, al României.

Cum cărțile trecutului au fost deja scrise și acum ne aflăm în era digitalului, este important să ținem o evidență a evenimentelor marcante, online. Cărțile de istorie ale secolului 21 tind spre a deveni site-uri sau bloguri, unde informația și vizualul pot fi accesate de oricine.

Am strâns fotografii atât din București cât și din alte orașe, astfel că putem spune că am alcătuit un top de la protestul împotriva grațierii, care a început înainte de aprobarea legii.

Fotografii de Ioana Moldovan, George Popescu, Andrei Pungovschi, Mircea Reștea, Adrian Câtu, Andreea Retinschi, Ciprian Hord, Cristian Bîscă, Liviu Florin Albei, Cristian Vasile, Cristi Breban, Bogdan Dincă, Vlad Bîrdu, Octav Ganea, Cosmin Motei, Romeo Tomescu, Ciprian Muntele găsiți pe pagina Documentaria.ro

Marian Adochitei

Din punctul nostru de vedere, Marian are unele dintre cele mai bune fotografii, felicitări! Se simte tensiunea, dorința de schimbare, sunt expresive, dinamice, momentele au fost surprinse și alese cu grijă.

Laurențiu Nica

Ne salută din Craiova prin fotografiile de la protest.

Adi Bulboacă

Este de așteptat ca fotografiile să fie de natură fotojurnalistică, dar interesante de observat sunt lucrurile pe care fotografii au pus accentul. Așadar, iată viziunea lui Adi.

UPDATE: 06.02.2017 – Plus câteva fotografii de la protestul PRO Guvern PSD.

Alex Axon

Momentan singurul fotograf care a încercat o abordare mai neconvențională.

Andrei Degeratu

Două cadre de atmosferă de la protestul împotriva grațierii.

Anna Copăcel

Chipuri sperând, mesaje îndrăznețe, copii și “craii” cocoțați pe liftul de la metrou, la protestul grațierii din București.

Doru Oprișan

A avut o abordare interesantă, s-a axat mai mult pe mesaje și mulțime.

Irina Gache

Cei ce se trezesc de dimineață departe ajung. Irina, a fost și ieri dimineață la protest și s-a întors cu câteva cadre.

UPDATE – 06.02.2017 – fotografii de la protestul copiilor.

Daniel Miroțoi

Care ne arată cum se protestează la Iași!

Andreea Retinschi

Nu este primul protest la care a participat, nici primul la care a făcut fotografii. De fiecare dată ne-a surprins într-un mod plăcut.

Iată și câteva fotografii “stand alone”, fotografii sau paginile de unde au fost preluate au ieșit în evidență, din punctul nostru de vedere, prin fotografia respectivă. Aceștia sunt: Art of ProtestCristian Bîscă (Sibiu), Grigore Popescu, Nicu Cherciu (Cluj), Ion TrifuRaul Jichici (Timișoara),  Uniți SalvămFlavius Neamciuc (Timișoara)Vrăbiuță Albert Adrian, Oliver Merce (Timișoara), Alex Iacob (Reptilianul), Bristena din Targu-Mureș, Stafie Catalin Alexandru, Cristian Danciu, Cristina Văjean – Cluj, Dragoescu Ionuț – Arad, Florin Stoica – Râmnicu Vâlcea, Raimondo din LugojUsvat Andrada – Timișoara și Tudor Alexandru Panait și Petru Cojocaru (Timișoara).

PS: Vadim Ghirda a fost și el prezent, a făcut fotografii.

Acest articol este oficial închis, urmează partea a 2-a.

Alți fotografi au mai citit și:

78 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.