Back to PhotoSchool la F64!

Postat de: F64 F64

Vezi cine a fost ales câștigător!

În luna septembrie, F64 își dorește să educe generația tânără și să o apropie de lumea fotografiei. Într-o lume a jocurilor pe calculator, a telefoanelor, tabletelor și a altor gadget-uri care mai de care mai inovative, noi ne întoarcem la artă. Arta fotografică.

Ne-am propus să echipăm din punct de vedere foto o școală cu profil de arte din România, urmând într-un final să construim împreună un sudio foto complet (aparate, lumini, stative, fundal, accesorii etc.).

Implică-te și tu și ajută-i să își îndeplinească visul! Fă cumpărături de la F64 în perioada 2-30 septembrie 2015, din showroom sau online, și ne ajuți să ducem mai ușor la capăt planul propus.

De asemenea, votează unul dintre cele 10 licee cu profil de arte listate mai jos și decide către cine vor merge echipamentele. Găsești formularul de vot aici (ordinea in care sunt prezentate liceele este aleatorie).

Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea – Cluj-Napoca

F64

Cu o tradiție de peste 50 de ani, Liceul de Arte Plastice „Romul Ladea” din Cluj a fost, mult timp, singurul centru de învățământ preuniversitar din întreaga Transilvanie. Oferta de studii cuprinde: curriculum comun învățământului obligatoriu, la care se adauga aria curriculara arte: profilul Arhitectură, Arte ambientale și Design, profilul Arte plastice și decorative grupat pe urmatoarele ateliere: pictură de șevalet, pictură monumentală (icoane), sculptură, grafică , ceramică, design vestimentar și textile.

Liceul de Arte “Balaşa Doamna”, Târgovişte

back to photoschool

Activitatea Liceului de Arte “Balaşa Doamna” din Târgovişte este dinamică, în permanentă schimbare şi
adaptare, concurenţiala. Puterea de reînnoire vine din dăruirea celor ce lucrează în această școală şi din forţa frumosului moral şi artistic pe care aceştia îl cultivă. Ca recunoaştere a realizărilor sale, liceul a fost numit de către M.E.C.T în anii 2007 şi 2010, “Școală Europeană”.

Liceul de Arte Plastice din Timișoara

unnamed

Liceul de Arte Plastice din Timișoara a fost înființat în anul 1957, prin restructurarea Școlii de Arte Decorative, cu grad secundar, unică în România, ce fusese înființată în 1942. Printre profesori se aflau Julius Podlipny, Gabriel Popa, Victor Gaga, Romul Nuțiu și Octavian Maxim. Cifrele oficiale indică faptul că liceul este unul cu performanțe crescute. Astfel, procentul de promovabilitate la Bacalaureat s-a încadrat în fiecare an între 80 și 100%.

Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi

licee de arta

Colegiul Naţional de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi a marcat în acest an 66 de ani de la înfiinţare și este un colegiu vocațional de artă ce oferă ore de cultură generală și de specialitate unui număr de 1400 de elevi care doresc să urmeze cariera de artiști în domeniile: artă plastică, arhitectură și design, balet, muzică: instrumente muzicale, canto sau teorie și teatru.

Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

F64

Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București a fost înființat în 1949 sub numele de „Școala Medie Tehnică de Artă”. În prezent, peste 900 de elevi studiază la Liceul „Nicolae Tonitza”, atât în ciclul gimnazial cât și în cel liceal unde își desfășoară studiile artistice în 12 ateliere: arte grafice, arte murale, arte textile, ceramică, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictură de șevalet, restaurare și artă religioasă, scenografie și sculptură.

Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, Brăila

licee de arta

În orașul natal al marii soprane Hariclea Darclée, învățământul artistic are o istorie destul de recentă, ce începe în anul 1973 și peste 17 ani se transformă în Liceu de Artă, iar în 1995 primește numele Haricleei Darclée, ca un omagiu adus protagonistei premierei mondiale a operei Tosca de G. Puccini. Urmează apoi între 1996 și 2004 înființarea succesiva a încă trei secții – coregrafie, arhitectură, artă dramatică – ce întregesc astăzi oferta adresată de liceului brăilean tinerilor dornici să se pregăteasca pentru o carieră în artă.

Colegiul Național de Arte ”Regina Maria”- Constanța

F64

Colegiul Naţional de Arte ”Regina Maria” a ocupat, de-a lungul anilor, un loc important în spațiul cultural constănțean, fiind o instituție unică în Dobrogea. Absolvenţii săi, după terminarea studiilor superioare, au devenit specialişti în instituţii de cultură, membri ai orchestrelor din ţară sau străinătate, cadre didactice. Și acum rămâne una dintre școlile de referință din România, implicându-se în viața culturală atât la nivel local, cât și la nivel național și internațional.

Liceul de Arte „Margareta Sterian”- Buzău

liceu de arta

Liceul de Arte „Margareta Sterian”– trăieşte prezentul, valorificând cu demnitate şi conştiinţă profesională tradiţiile bogate, înscriindu-se pe un drum ascendent în elita învăţământului buzoian. Pentru cadrele didactice, elevii şi toţi cei implicaţi în această şcoală, fiecare clipă de prezent devine trecut şi implicit, istorie, iar istoria ne judecă pe fiecare şi ne situează acolo unde ne este locul.

Liceul de Artă din Sibiu

F64

Liceul de Artă din Sibiu este situat în imediata apropiere a centrului istoric al orașului, într-un imobil construit în anul 1897 de către arhitectul sibian Carl Heinrich Eder, pentru școala evanghelică de băieți. În prezent Liceul de Artă Sibiu funcționează cu învatamânt integrat și suplimentar de muzică clasele I-VIII,  arte plastice clasele V-VIII și ciclul liceal (secția muzică și arte plastice).

Liceul de Artă „Dinu Lipatti”- Pitești

licee de arta din Romania

În preajma anului 1957, pe 15 septembrie, se petrecea un eveniment important în viața spirituală a orașului Pitești: organizarea primelor grupe și clase de elevi ale unei viitoare instituții speciale de învîțământ muzical și de artă plastică. Dintre personalitățile care au trecut prin bancile Liceului de Artă „Dinu Lipatti” Pitești menționăm două nume mai cunoscute, Marcel Pavel, interpret de muzică ușoară/compozitor și Felicia Filip, prim-solistă a Operei Naționale din București.

 Regulamentul complet al campaniei este AICI!

Ei îndrăznesc să viseze la un viitor în fotografie. Votează  liceul de arte care va fi dotat cu echipament foto de la F64-în cadrul campaniei „Back to PhotoSchool”– și ajută-i să își îndeplinească visul! Ai timp până pe 15 septembrie să faci diferența printr-un simplu vot!

*Actualizare 16 septembrie 2015:

Am închis tabelul de votare și iată că a sosit și momentul mult așteptat, cel al desemnării câștigătorului.

Vă mulțumim mult pentru implicare și voturi, trebuie să știți însă că am luat în considerare doar IP-urile unice, astfel că voturile duble, triple, cvadruple etc. au fost înlăturate.

Cine a câștigat?

Clasamentul arată așa:
#1 Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” – București – 271 voturi
#2 Liceul de Arte Plastice – Timișoara – 258
#3 Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” – Iași – 254
#4 Liceul de Arte „Margareta Sterian” – Buzău – 199
#5 Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea – Cluj – 198
#6 Liceul de Artă – Sibiu – 189
#7 Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” – Târgovişte – 149
#8 Colegiul Național de Arte ‘Regina Maria’ – Constanța – 125
#9 Liceul de Arte „Hariclea Darclée” – Brăila – 117
#10 Liceul de Artă „Dinu Lipatti” – Pitești – 73
Felicitări!
Premii:
Premiile – sponsorizarea acordata de F64 constă în:
1.Kit studio Elinchrom: Elinchrom D-Lite RX ONE – Set cu Softbox
2. 2 x aparat foto Canon 1200D
3. Obiectiv Sigma
4. Sistem fundal
5. Background fundal
6. Telecomanda
***Important!
În cadrul acestui concurs, nu este posibilă înlocuirea premiului prin contravaloarea acestuia în bani şi/sau în alte obiecte, după cum nu este permisă, în nicio situaţie, cedarea premiului câştigat către unul sau mai mulţi terţi.
Dacă instituția declarată câştigătoare nu confirmă primirea informaţiilor despre câştig şi nu trimit datele de verificare a identităţii lor, conform indicaţiilor organizatorului, în termen de maximum 48 de ore de la data afişării rezultatului concursului, premiile  vor fi redistribuite către următoarul liceu, conform clasamentului afișat mai sus, în ordinea voturilor obținute.
 test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top