Lansare Nikon Z8: Primul aparat mirrorless din România cu o garanție de 3 ani

Noua cameră mirrorless Nikon Z8 este o alegere excelentă pentru fotografii și videografii profesioniști, dar și pentru pasionații de artă fotografică care doresc să descopere potențialul creativ al aparatelor morrorless. Nikon Z8 oferă o agilitate remarcabilă pentru fotografie și videografie datorită corpului compact și ușor. 

Senzorul FULL-FRAME CMOS de 45MP împreună cu sistemul AF revoluționar (ce funcționează până la 9 EV în modul de noapte) și viteza de captare fără intreruperi, fac din acest aparat un instrument esențial pentru profesioniști. Formatul N-RAW creează fișiere care au jumătate din dimensiunea fișierelor ProRes RAW HQ și poate fi utilizat pentru crearea de videouri de 8.3K/60fps sau 4.1K 120/fps.

Alegerea perfectă pentru fotografie

Nikon Z8 are o rezoluție foto de 45.7 MP ce oferă oportunitatea de a crea un conținut profesional, la o calitate superioară. Totodată, Nikon Z8 permite capturarea unui Dynamic Range excepțional în RAW 14-bit ce îți oferă flexibilitatea de a captura imagini spectaculoase în absolut fiecare moment. 

Noua cameră permite capturarea unor potrete uimitoare cu ușurință și precizie prin funcțiile avansate dedicate. Tehnologia avansată permite un control facil al nuanțelor, prin optimizările speciale pentru tonurile pielii. Interfața prietenoasă permite de asemenea reglarea funcției de white balance pe modul auto ce oferă o precizie clară și precisă.

Fotografiile realizate pe timp de noapte devin acum o experiență unică și extrem de facilă prin intermediul: butoanelor iluminate, adjustării luminii EVF-ului și a iluminării ân modul ”night vision„ al ecranului.

Cel mai avansat sistem de autofocus produs de Nikon

Nikon Z8 vine echipat cu un algoritm AF sofisticat și extrem de dezvoltat prin intermediul tehnologiei de ultimă generațiece permite aparatului să performeze în condiții de iluminare scăzută, oferind posibilitatea de a captura imagini de înaltă calitate chiar și în întuneric. 

Algoritmul de focalizare poate aduce subiectul în prim-plan, utilizând detectarea subiectului cu urmărirea 3D, ce permite utilizarea autofocusului în mișcări rapide și imprevizibile. 

Totodată, autofocusul permite capturarea unor imagini clare, detaliate pentru a profita de libertatea de a explora fotografia în lumină scăzută sau pentru a surprinde momente speciale cu o calitate remarcabilă în orice condiție.


Sistemul de autofocus este precis indiferent de subiectul ales, îar în același timp, funcția de ”Eye AF” permite blocarea focusului în zona de ochi a oamenilor, animalelor de companie și a păsărilor, indiferent de dimensiunea acestora în cadru. 

Această funcție avansată permite capturarea unor imagini clare și detaliate prin blocarea autofocusului în zona ochilor, oferind posibilitatea astfel de a crea porrete expresive și autentice, dar și de a surprinde momente unice și de neuitat.

Sistemul de autofocus Nikon Z8 testat pe subiecți diferiți

Experiența ta video dusă acum la un alt nivel

Nikon Z8 reprezintă o adevărată forță în producția de conținut video, oferind o gamă absolut impresionantă de specificații și capacități, precum înregistrare internă în 8K la 60 de cadre pe secundă și în 4K la 120 de cadre pe secundă. 

O altă caracteristică remarcabilă este redată de suportul pentru fișierele 12-bit N-RAW, format ce permite capturarea unui detaliilor la cea mai înaltă calitate, păstrând în același timp dimensiunea fișierelor la jumătate față de fișierele ProRes RAW HQ. 

Pentru profesioniști, Nikon Z8 oferă de asemenea suport pentru fișierele 12-bit ProRes RAW HQ până la 4K/60 cadre pe secundă. Acest codec este recunoscut în industrie pentru flexibilitatea sa atunci când vine vorba de editarea înregistrărilor provenite de la camere diferite. 

Pentru a îmbunătăți și mai mult fluxul de editare, camera poate crea simultan fișiere proxy FULL HD în cameră atunci când are loc procesul de înregistrare în format ProRES RAW și N-RAW, caracteristică ce face ca procesul de editare să fie mult mai rapid și mai fluid.

În plus, camera oferă profilul de N-LOG, care utilizează o gamă extinsă de culori pentru a oferi control total asupra aspectului în final în procesul de editare. Pentru a descoperi mai multe specificații despre modurile de înregistrare ale noului Nikon Z8, vizitează pagina de produs a camerei. 

Cumpără acum noul aparat Nikon Z8

Nikon Z8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 45,7 Mpx Body Negru

Nikon Z8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 45,7 Mpx Kit cu Obiectiv 24-120mm f/4 S

Tu ai folosit până acum o cameră din seria Z de la Nikon? Plănuiești să faci upgrade la Nikon Z8? Scrie-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Buna ziua, am achizitionat in data de 07-10-2023 un Nikon Z8 si am vazut pe Nikonisti.ro ca acest body apare cu o garantie de 24 de luni, este o greseala? Si daca este o greseala cum se poate remedia? Multumesc.

    • Salutare Liviu,

      Te rugăm să le scrii colegilor noștri de la info@f64studio.ro pentru această întrebare.

      Mulțumim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.