Canon lansează EOS R1 şi EOS R5 Mark II, stabilind noi standarde de performanţă şi creativitate

Canon Europe a anunțat cele mai aşteptate echipamente din sistemul EOS R – modelele EOS R1 şi EOS R5 Mark II, proiectate pentru fotografie şi videografie profesională la un nou nivel. Asigurând performanţă inegalabilă, ambele modele oferă cele mai eficiente procese de flux de lucru şi o experienţă de utilizare mai intuitivă ca niciodată, cu ajutorul tehnologiilor care folosesc noua platformă de procesare a imaginilor Accelerated Capture şi procese Deep Learning. EOS R1 foloseşte funcţii avansate care le permit fotografilor profesionişti de ştiri şi sport să surprindă mereu cele mai importante evenimente, în timp ce EOS R5 Mark II a fost proiectat pentru fotografi şi videografi profesionişti din domenii variate, pentru creativitate fără limite.

EOS R1 şi EOS R5 Mark II – cele mai aşteptate modele din gama mirrorless EOS R

Fii primul care comandă nou lanstul EOS R5 Mark II. Grăbește-te, stoc limitat!

Lansarea celor două modele mirrorless full frame, EOS R1 şi EOS R5 Mark II, marchează un moment extrem de important în istoria Canon – EOS R1 este primul aparat foto din gama EOS R din cadrul seriei EOS-1, cunoscută pentru performanţa excelentă şi fiabilitatea modelelor sale. EOS R5 Mark II înlocuieşte apreciatul model EOS R5, care oferea rezoluţie mare, viteză şi filmare 8K.
Pentru prima oară, ambele modele lansate folosesc noua platformă de procesare a imaginii „Accelerated Capture“ care combină un procesor nou – DIGIC Accelerator – cu procesorul de imagine Canon DIGIC X de înaltă performanţă şi cu noii senzori de imagine de viteză mare, folosiţi la ambele echipamente noi.

DIGIC Accelerator a fost adăugat pentru a ajuta la procesarea volumelor mari de date, împreună cu tehnologiile Deep Learning. Această combinaţie oferă o performanţă mai mare, dar şi funcţii noi pentru diferite acţiuni, precum focalizare automată, fotografiere continuă şi calitatea imaginii.
Datorită noii platforme pentru procesarea imaginii, ambele modele EOS R1 şi EOS R5 Mark II folosesc ultima versiune de Dual Pixel CMOS – Dual Pixel Intelligent AF. Acesta include mai multe îmbunătăţiri, printre care capacitatea de a urmări subiecţii cu o precizie mai mare, prin identificarea feţei şi a părţii superioare a corpului jucătorilor şi prin evitarea obstacolelor sau a altor jucători în timpul focalizării. În plus, utilizatorii pot înregistra anumite feţe, pe care le pot urmări şi prioritiza în timpul desfăşurării acţiunii.

Noul mod „Action Priority“ (Prioritate acţiune) recunoaşte automat poziţiile de acţiune din baschet, fotbal şi volei, identificând şi urmărind subiectul principal în situaţii rapide şi dinamice, surprinzând momentul decisiv al unei acţiuni.

Pentru prima oară pentru un model din seria lui, EOS R5 Mark II foloseşte funcţia eye-control AF, care oferă performanţă dublă pentru ambele modele, în comparaţie cu modelul EOS R3, oferind inclusiv un senzor cu număr mai mare de pixeli, LED-uri îmbunătăţite, o zonă mai mare pentru detectare ochi şi un algoritm de detectare actualizat care facilitează un mod unic şi instinctiv de selectare a subiectului de urmărit în scene complexe.

EOS R1 şi EOS R5 Mark II folosesc senzori de imagine noi, de viteză mare, oferind viteze mai mari de înregistrare şi citire mai rapidă a senzorului, cu o reducere de 40% a efectului „rolling shutter“ la EOS R1 în comparaţie cu EOS R3 – asigurând acelaşi nivel de performanţă a obturatorului mecanic ca cel al modelului EOS-1D X Mark III. Cu o reducere similară de 60% la modelul EOS R5 Mark II, ambele modele pot înregistra cu succes acţiunile rapide, fără a reduce calitatea imaginii sau intervalul dinamic. Cele două modele folosesc noua funcţie de pre-fotografiere continuă, oferind posibilitatea de înregistrare de până la 20 de cadre (pentru EOS R1) şi 15 cadre (pentru EOS R5 Mark II) în format HEIF/JPEG sau RAW, la orice rată de cadre înainte de apăsarea butonului declanşator, asigurând surprinderea momentelor importante chiar dacă butonul declanşator nu a fost apăsat la timp.

Noile modele au vizoare mari, luminoase şi fără întreruperi, iar EOS R1 oferă cea mai mare rezoluţie cu 9,44 milioane de puncte, în timp ce R5 Mark II oferă de două ori mai multă luminozitate, în comparaţie cu EOS R5.

Datorită noii platforme de procesare a imaginilor, EOS R1 şi EOS R5 Mark II oferă o calitate a imaginii deosebită, folosind tehnologia Deep Learning pentru scalarea imaginilor în aparat şi pentru reducerea zgomotului, ceea ce asigură o rezoluţie de patru ori mai bună şi zgomot redus în aparat la utilizarea formatelor JPEG sau HEIF. De asemenea, utilizatorii pot decupa şi pot scala în aparat, având posibilitatea de a trimite imaginile mai rapid, fără a fi nevoie de editare cu aplicaţii separate.
Ambele modele oferă stabilizare a imaginii de până la 8,5 stops cu funcţii de înregistrare performante, în special în condiţii de luminozitate redusă sau în alte condiţii dificile.

Pentru videografi, EOS R1 şi EOS R5 Mark II oferă înregistrare internă Raw pe 12 biţi pe cardul de memorie, precum şi posibilitatea de a folosi formatele de înregistrare disponibile în gama Cinema EOS cu Canon Log 2 şi 3, cu posibilitate de înregistrare de clipuri proxy pe două carduri şi patru canale audio. Astfel, utilizatorii vor putea atinge un nou nivel în domeniul producţiilor video profesionale, având calitate excepţională şi flexibilitate indiferent de scenariu. De asemenea, aparatele pot fotografia la rezoluţie mare şi pot înregistra Full HD simultan, cu opţiunea de înregistrare externă prin porturi HDMI de tip A pentru ambele modele.

Pentru a susţine fluxul de lucru al utilizatorilor profesionişti, aceştia au acum la dispoziţie conectivitate rapidă şi stabilă şi opţiuni de protejare a materialului înregistrat, cu mai multe rute de trimitere a fotografiilor/înregistrărilor, posibilitatea utilizării formatului C2PA pentru autenticitatea conţinutului sau verificarea primei versiuni a unei înregistrări. De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie şi alte opţiuni, precum denumirea standard a fişierelor, creare de directoare foto/video separate şi marcare avansată cu standardul News ML-G2.

Ambele modele oferă Wi-Fi6E/11ax 6GHz în aparat, fiind primele modele din seria EOS care asigură un nou nivel de viteză de transfer. În plus, EOS R1 oferă conectivitate Ethernet 2.5Gbps şi dual-threaded FTP în aparat, iar EOS R5 Mark II oferă conectivitate Ethernet 2.5Gbps printr-un grip opţional.

EOS R1 – Noul model Canon vârf de gamă

La 35 de ani de la lansarea primului EOS-1, modelul EOS R1 continuă tradiţia aparatelor foto ce reprezintă opţiunea ideală pentru fotografii profesionişti din toată lumea, datorită focalizării automate inovatoare, a vitezei, fiabilităţii şi durabilităţii oferite.
Proiectat pentru fotografii profesionişti de sport, EOS R1 a fost creat pentru a asigura surprinderea celor mai importante momente din lumea dinamică a sportului şi a ştirilor. Focalizarea automată şi viteza sunt esenţiale pentru obţinerea rezultatelor care înainte păreau de neatins.

R1 foloseşte un nou sistem AF în cruce inovator, oferind rezultate excelente în condiţii dificile precum fotografierea prin fileul de tenis, evidenţierea unor obiecte mai mici şi urmărirea unui detaliu vertical în situaţiile în care detaliul orizontal lipseşte din jurul subiectului în zona AF.

Această tehnologie dezvoltată de Canon este folosită în premieră şi necesită o dispunere complet nouă pentru senzorul Dual Pixel CMOS AF, unde anumite părţi din pixelii Gb sunt rotite la 90 de grade pentru a asigura sensibilitate la urmărirea focalizării automate pe axa verticală şi orizontală a senzorului, oferind utilizatorilor rezultate rapide şi precise, precum şi posibilitatea de a înregistra imagini care înainte puteau fi ratate.

De asemenea, acest model oferă un obturator electronic silenţios uimitor, cu 40cps, cu urmărire AF şi 20 de cadre de pre-fotografiere continuă, astfel că utilizatorii pot urmări o scenă fără a reduce din calitatea imaginii. Rezoluţia de 24,2 megapixeli asigură performanţă la viteză incredibilă, atingând până la 96 de megapixeli în aparat cu ajutorul tehnologiei Deep Learning, cu scalarea imaginii şi reducerea zgomotului. Vitezele îmbunătăţite de sincronizare a bliţului, de până la 1/400 dintr-o secundă, nivelul de alb îmbunătăţit şi evaluarea expunerii imaginii oferă mai multă consecvenţă şi versatilitate fotografilor din numeroase domenii.

EOS R1 asigură şi câteva funcţii multimedia hibride, cu rezoluţie 6K la 60cps sau 4K la 120cps, dar şi Full HD la 240cps.

Proiectat să reziste în cele mai dure condiţii, EOS R1 foloseşte o carcasă rezistentă la praf şi intemperii, cu design şi textură exterioară nouă şi grip vertical integrat. Vizorul electronic de înaltă rezoluţie, cu protecţie împotriva condensului şi ocular de mari dimensiuni, le oferă utilizatorilor confortul necesar când înregistrează evenimente sportive pentru perioade îndelungate. De asemenea, a fost adăugat un nou buton AF-ON în două trepte, care permite activarea imediată a două funcţii programabile dintr-un singur buton, astfel încât fotografii să se adapteze rapid la acţiunea în continuă schimbare.

EOS R5 Mark II, cel mai bun produs pentru versatilitate şi creativitate foto-video într-un singur echipament

Continuând succesul modelului EOS R5 şi depăşind limitele imposibilului la combinarea fotografiei şi videografiei, EOS R5 Mark II se adresează creatorilor de poveşti vizuale şi utilizatorilor hibrizi care sunt pregătiţi să treacă la un nou nivel, fiind instrumentul perfect pentru o gamă extinsă de aplicaţii, de la fotografie de natură sălbatică la fotografie de nuntă, evenimente, cinematografie şi ştiri.

Proiectat pentru surprinderea subiecţilor care se mişcă rapid fără a reduce detaliile de calitate înaltă, EOS R5 Mark II foloseşte un nou senzor suprapus cu iluminare din spate, cu o rezoluţie uimitoare de 45 de megapixeli. Urmărirea cu focalizare automată şi obturatorul electronic cu capacitate de 30cps cu „rolling shutter“ redus permit utilizatorilor să obţină cele mai bune rezultate în situaţii în care acţiunea se desfăşoară rapid. Modul de pre-fotografiere continuă înregistrează 15 cadre înainte de apăsarea butonului declanşator, iar scalarea avansată a imaginilor poate ajunge până la 180 de megapixeli cu reducere excepţională a zgomotului şi păstrarea celor mai fine detalii.

Funcţiile multimedia hibride uşor de integrat reprezintă principalele avantaje ale
EOS R5 Mark II, alături de compatibilitatea mai mare cu linia de echipamente Canon Cinema EOS, oferind acum funcţii şi formate comune. Aducând îmbunătăţiri în comparaţie cu EOS R5, modelul EOS R5 Mark II oferă rezoluţie 8K 60p folosind toată lăţimea senzorului şi înregistrare internă RAW pe 12 biţi, precum şi filmare 4K de până la 120p cu sunet şi 4K 60p supraeşantionată din 8K. Noul Grip cu răcire activă a fost proiectat special pentru a prelungi perioadele de înregistrare în situaţii precum evenimente, interviuri şi transmisii live de înaltă calitate.

Posibilitatea de a înregistra clipuri proxy, denumirea standard a fişierelor şi directoarele structurate contribuie la îmbunătăţirea fluxurilor de lucru în post-producţie. De asemenea, înregistrarea de imagini pentru realitatea virtuală a fost simplificată, fiind îmbunătăţite funcţiile de previzualizare şi navigare în timpul redării.

Noua baterie LP-E6P mai eficientă şi carcasa puternică din aliaj de magneziu, ce permite disiparea căldurii, îi oferă modelului EOS R5 Mark II noi avantaje pentru a face faţă oricărei situaţii, chiar şi în condiţii meteo impredictibile.

EOS R5 Mark II păstrează un design compact şi uşor, dar cu îmbunătăţiri esenţiale precum vizorul de două ori mai luminos, cu protecţie împotriva condensului şi cu deschidere mai mare, fiind un instrument indispensabil pentru fotografii şi videografii care doresc performanţă de top şi versatilitate într-un singur echipament.

A fost inaugurată o nouă generaţie de produse din sistemul EOS R

EOS R1 şi EOS R5 Mark II reprezintă o pereche de echipamente profesionale complete, oferind fiabilitate excelentă şi viteză incredibilă, alături de versatilitate şi uşurinţă la utilizare. Noile modele fac parte din gama de aparate foto din Sistemul EOS R şi obiective RF anunţate recent, reafirmând angajamentul Canon de a oferi tehnologie de ultimă generaţie creatorilor de poveşti vizuale din toate domeniile de fotografie şi videografie.

Specificații principale:

CANON EOS R1

  • Senzor de 24,2 MP CMOS full-frame suprapus cu iluminare din spate
  • Viteză de fotografiere continuă ce poate fi personalizată
  • Vizor electronic fără întreruperi de 9,44 milioane de puncte
  • Fotografiere continuă în rafală la 40 de cps
  • Pre-fotografiere continuă de până la 20 de cadre
  • Procesor nou DIGIC Accelerator & Accelerated Capture
  • Creştere a rezoluţiei în aparat prin scalare şi Reducere a zgomotului în reţea neurală
  • Grip vertical integrat
  • Dual Pixel Intelligent AF
  • Înregistrare prioritate persoane
  • Prioritate acţiune
  • Performanţă eye-control AF îmbunătăţită
  • Focalizare până la -7,5EV
  • AF în cruce
  • Buton AF-ON în 2 trepte
  • Stabilizare a imaginii de până la 8,5 stops
  • Înregistrare video 6K 60p RAW cu 4K până la 120p şi 60p supraeşantionat din 6K
  • Compatibil cu Imagine personalizată
  • XF-HEVC S/XF-AVC S
  • Canon Log 2/Log 3
  • LPCM/24bit/4CH audio
  • Înregistrare duală (fotografii & video)
  • Compatibil cu fişier proxy
  • Wi-Fi 6E

  • 2.5Gbps Ethernet încorporat

  • Transfer Dual threaded FTP

CANON EOS R5 MARK II

  • Senzor de 45 MP CMOS full-frame suprapus cu iluminare din spate
  • Pre-fotografiere continuă de până la 15 de cadre
  • Fotografiere continuă în rafală la 30 de cps
  • Viteză de fotografiere continuă ce poate fi personalizată
  • Vizor electronic fără întreruperi de 5,76 milioane de puncte
  • Procesor nou DIGIC Accelerator & Accelerated Capture
  • Creştere a rezoluţiei în aparat prin scalare şi Reducere a zgomotului în reţea neurală
  • Compact şi uşor
  • Gripuri opţionale disponibile
  • Dual Pixel Intelligent AF
  • Înregistrare prioritate persoane
  • Prioritate acţiune
  • Performanţă eye-control AF îmbunătăţită
  • Focalizare până la -6,5EV
  • Stabilizare a imaginii de până la 8,5 stops
  • Înregistrare video 8K 60p RAW cu 4K până la 120p şi 60p supraeşantionat din 8K
  • Compatibilitate suplimentară cu Sistemul EOS VR
  • Compatibil cu Imagine personalizată
  • XF-HEVC S/XF-AVC S
  • Canon Log 2/Log 3
  • LPCM/24bit/4CH audio
  • Înregistrare duală (fotografii & video)
  • Compatibil cu fişier proxy
  • Waveform monitor
  • Wi-Fi 6E

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.