Canon anunță RF 35mm f/1.4 VCM – primul obiectiv fix hibrid si un nou bliț Sppedlite

Canon Europe prezintă RF 35mm F1.4L VCM, primul obiectiv hibrid creat atât pentru filmare, cât şi pentru fotografiere, alături de noul bliţ Speedlite EL-10, pentru portrete deosebite cu lumină care poate fi controlată.

Obiectivul hibrid le oferă utilizatorilor flexibilitatea de care au nevoie pentru a atinge un nou nivel de creativitate la filmare şi fotografiere.
Făcând parte dintr-o gamă nouă, acest obiectiv oferă performanţele a două obiective dedicate şi este singurul obiectiv RF fix cu inel pentru controlul irisului la filmare. De asemenea, obiectivul foloseşte o diafragmă cu 11 lamele, cu ajutorul căreia utilizatorii pot scoate în evidenţă subiectul pe un fundal estompat, iar fenomenul de „focus breathing“ este redus la minim pentru a ajuta videografii să evite distorsiunile vizuale atunci când schimbă focalizarea de la un subiect la altul. Fie că este folosit la evenimente, precum nunţi, sau pentru un documentar de artă stradală, acest obiectiv hibrid oferă o experienţă incredibilă atât la fotografiere, cât şi la filmare.

Indiferent de spaţiul sau de mediul de utilizare, orice idee creativă este posibilă. Pentru momentele în care este nevoie de un unghi grandangular – fie la fotografierea unui grup
la un eveniment sau pentru fotografii de stradă în stil de reportaj – distanţa focală de 35mm oferă utilizatorilor o perspectivă excelentă. Difragma f/1.4 poate fi folosită pentru a controla profunzimea câmpului, garantând imagini deosebite chiar şi în condiţii de luminozitate redusă, precum momentele „golden hour“, fotografierea cerului noaptea sau un eveniment cu lumini discrete. În plus, design-ul de obiectiv fix al modelului RF 35mm F1.4L VCM include posibilitatea de a folosi atât un filtru frontal, cât şi un filtru montat în
spate, oferind mai multă flexibilitate creatorilor.

Obiectivul a fost proiectat pentru fotojurnalişti şi creatorii de conţinut, astfel încât aceştia să nu rateze niciun moment important. Motorul de focalizare rapidă Nano USM, împreună cu tehnologia Voice Coil Motor 2 (VCM) oferă şi mai multă viteză şi precizie la focalizare, pentru o reacţie rapidă la o scenă spontană – ideal atât pentru surprinderea acţiunilor cu ritm alert sau a subiectelor în continuă mişcare, precum copii sau animale de companie, cât şi pentru filmări dinamice clare. În plus, inelul dedicat pentru controlul obiectivului şi butonul personalizat pentru funcţii permit fotografilor şi videografilor să rămână concentraţi pe momentul pe care îl înregistrează, chiar şi atunci când modifică setările.

Cei care doresc să înregistreze în medii mai dificile se pot baza pe designul specific seriei L. Stratul de protecţie cu fluor nu permite prafului şi nisipului să se lipească pe
lentila frontală, iar design-ul uşor (mai uşor decât cel al obiectivului EF anterior) permite utilizarea confortabilă pentru perioade lungi de timp. În plus, datorită lentilelor asferice şi UD, cu straturi de protecţie Super Spectra şi ASC, utilizatorii vor obţine imagini extrem de clare, fără artefacte şi reflexii, chiar şi în condiţii de luminozitate puternică.

speedlite el-10
speedlite canon

Canon a adăugat gamei EL un nou bliţ Speedlite uşor, compact şi accesibil, pentru a ajuta fotografii să devină şi mai creativi. Cu un timp de reîncărcare de 1,5 secunde – foarte rapid pentru categoria din care face parte – SPEEDLITE EL-10 este perfect compatibil cu funcţii precum moduri personalizate corelate şi controlarea bliţului de la distanţă.

Fotografierea cu bliţ este acum mai simplă, datorită interfeţei cu patină multifuncţională care îmbunătăţeşte comunicarea. Modurile de înregistrare personalizate corelate pot fi
folosite în scenarii cu condiţii schimbătoare, precum trecerea de la soare la umbră când fotografiaţi în exterior sau schimbarea tonurilor de culoare în timpul şedinţelor foto de
modă. Setările pot fi modificate de la distanţă atât pentru aparatul foto cât şi pentru bliţ, cu ajutorul aplicaţiei Camera Connect pentru smartphone.

Acoperirea zoom de 24-105mm şi intervalul versatil îi ajută pe creatorii de conţinut începători să preia controlul iluminării şi să obţină imagini cu aspect profesional, fie că
evidenţiază strălucirea din ochii unui subiect sau folosesc în mod creativ bliţul pentru a crea un portret de atmosferă. Speedlite EL-10 cântăreşte doar 284g şi este alimentat de
patru baterii AA, fiind perfect pentru utilizare zilnică. Oferind versatilitate, flexibilitate şi funcţii excelente cu ajutorul noului obiectiv RF 35mm F1.4L VCM şi al bliţului Speedlite EL-10, Canon continuă să susţină creatorii de conţinut care doresc să atingă noi niveluri de creativitate. Ca dovadă a angajamentului de a extinde gama de obiective profesionale RF, Canon confirmă că dezvoltă şi alte obiective cu zoom şi obiective fixe din seria L, cu inel pentru iris şi design asemănător şi care folosesc acelaşi concept hibrid pentru fotografiere şi filmare ca modelul RF 35mm F1.4L VCM.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.