(c) Alexandru Drăgan

Vernisaj: România văzută de la înălțime, de Alexandru Drăgan

Sâmbătă, 2 februarie te invităm să privești România de la înălțime, prin cadrele realizate de Alexandru Drăgan. Vernisajul va avea loc începând cu ora 18:00, în sala expozițională a magazinului F64 (Bulevardul Unirii nr. 45).

Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate!

vernisaj
(c) Alexandru Drăgan

Ce reprezintă proiectul ”România văzută de la înălțime” ?

Este o incursiune vizuală prin toate anotimpurile și zonele cunoscute sau mai puțin cunoscute din România. O varietate de momente speciale, culori și compoziții fotografice.

Locuri pe care Alexandru credea că le cunoaște prea bine de la înălțimea noastră umană dar, odată explorate de sus, se transformă în ceva mai mult. Asta înseamnă fotografia aeriană, o
prelungire a fotografului și accesul la unghiuri și imagini pe care altă dată nici nu ni le puteam imagina. Drumuri ce au fost străbătute de atâtea ori, devin acum, când sunt văzute de sus, compoziții perfecte în șerpuirea lor prin pasuri, munți ori văi. Lăcașurile de cult situate, de obicei, în puncte strategice, se transformă în corăbii peste mările de cețuri sau zăpezi ce acoperă ținuturile. Copacii trecuți prin toate anotimpurile, pudrați cu zăpadă sau ruginiți de timpul toamnei, formează de sus tipare și simetrii încântătoare. O dimineață perfectă în Bucovina îți poate facilita multe posibilități fotografice. Cețurile care curg misterios printre brazii falnici și hambarele pline cu fân se pot transforma în imagini spectaculoase surprinse de la înălțime.

În urmă cu puțin peste un an a descoperit fotografia aeriană și, având rețineri la început în privința manevrării unei drone, Alexandru a reușit să-și depășească temerile pe care le avea și astfel și-a schimbat complet modul de a fotografia. Nu a renunțat nici la aparut foto, însă acum cele două se completează, iar fotograful consideră că îl desăvârșesc.

La final, după un an petrecut la înălțimi, Alexandru a adunat și selectat 20 de fotografii care spun o poveste specială și inedită, o poveste pe care dorește să o împărtășească cu noi toți.

Așa a luat naștere proiectul ”România văzută de la înălțime”.

vernisaj
(c) Alexandru Drăgan

În plus, DJI va fi alături de noi la expoziție, cu vouchere de reducere surpriză, iar fotografiile pe care le vei privi, cu siguranță te vor convinge că merită măcar să testezi o dronă! Până atunci însă, te lăsăm cu câteva articole despre fotografia aeriană și DJI.

vernisaj
(c) Alexandru Drăgan

Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate!

Sună fain nu? Cum ar fi să-ți poți vedea minunata țară printr-un unghi prin care, deseori pot privi doar păsările? Cum ar fi să poți păstra acele momente pentru totdeauna? Vino la vernisaj și vei afla!

Mai multe fotografii realizate de Alexandru Drăgan poți vedea aici.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.