(c) Sebastian Popescu

Cu Sigma 24-70mm și Sebastian Popescu la MotoGp

Sebastian Popescu, ambasador Sigma, s-a întors cu impresii despre Sigma 24-70mm de la MotoGp. Hai să descoperim împreună cum a fost ediția de la finele acestui an.

Gata, în urmă cu o săptămană s-a încheiat și ultima cursă a sezonului MotoGp după cum am promis, revin cu impresiile personale despre obiectivul Sigma 24-70mm f/2.8 OS DG HSM [A].

Sincer, nu știu de ce au ales cei de la Sigma și F64 această cursă, dar au fost foarte inspirați, pentru că au fost trei zile cu de toate. Cu ploi torențiale, cu nori apăsători și vânt, cu soare în prima parte a zilei de sâmbătă și cu o gală de final de sezon cu mare ștaif. Nu știu ce pile și relații au la Zeul vremii, dar a fost cum nu se putea mai bine, mai puțin pentru mine (fiind ud leoarcă), dar doar din punctul ăsta de vedere, în rest, spot on.

Specificații Sigma 24-70mm f/2.8 OS DG HSM

  • Diafragmă: f/2.8 – f/22
  • Format: 35mm FF
  • Distanța focală: 24-70 mm
  • Distanța minimă de focalizare: 0.37 m
  • Elemente speciale: 3 x SLD (Special Low Dispersion), 4 x elemente asferice
  • Stabilizare de imagine

Sigma 24-70mm f/2.8 OS DG HSM este un obiectiv cu zoom dedicat aparatelor foto full-frame. Dispune de stabilizare optică performantă și de o construcție optică de 19 elemente și 14 grupuri, inclusiv 3 elemente SLD (Special Low Dispersion) și 4 elemente asferice. Acestea reduc semnificativ aberațiile cromatice, flare-ul, ghosting-ul și fenomenul de distorsiune care apare la distanțe focale mici. Motorul hipersonic (HSM) contribuie la o focalizare rapidă și asigură o performanță excepțională chiar și la viteze mici, iar stabilizarea optică ofera imagini clare chiar și în condiții nefavorabile. Diafragma de f/2.8 oferă rezultate bune în conditii de luminozitate scăzută și un bokeh excelent, cu cât mai puține aberații de sfericitate. Subiectul focalizat este clar și bine delimitat de fundal. Montura este sigilată împotriva prafului, iar partea frontală dispune de un strat care respinge apa și graăimea. Obiectivul este sigilat împotriva condițiilor nefavorabile de vreme, având o construcție robustă din metal în combinație cu TSC (thermally stable composite) cu indice mic de dilatare /contractare.

Așadar, din punctul meu de vedere, acest Sigma 24-70mm F2.8 OS DG HSM [A], chiar este un obiectiv pe care te poți baza, un obiectiv fără pretenții de VIP și care în cele mai ostile condiții meteo nu s-a dat înapoi de la treabă. Eu l-am asociat cu Toyota, pentru că așa cum Toyota nu m-a lăsat la -54 grade Celsius, așa nici jucăria asta nu m-a lăsat cu ochii în nori, pentru că doar de nori și ploi am avut parte. Este un obiectiv mic ca și construcție în comparație cu alte obiective din gamă, ceea ce înseamnă că ai ceva mai mult spațiu în geantă. Este foarte prietenos, ușor de manevrat, iar lucrul asupra căruia mai vreau să atrag atenția, este design-ul. Acest 24-70mm, arată foarte modern și cool, iar mie îmi place foarte mult.

A fost însă și ceva care nu m-a încântat în mod special, dar am reușit să mă acomodez. Mă refer la materialul din care este făcut parasolarul (e ceva subiectiv totuși), nu mi-a plăcut cum se simte chiar dacă are textură mată.  În rest, inelul pentru zoom, chiar dacă-i destul de aproape de cel pentru focus, nu mi-a făcut probleme, ba din contră, m-a ajutat în unele situații.

Puncte forte Sigma 24-70mm

  • Rezistență împotriva intemperiilor
  • Ușor și portabil în comparație cu alte obiective de acest tip
  • Focalizare rapidă

Puncte slabe Sigma 24-70mm

  • Materialul parasolarului
  • Minimul și maximul distanței focale

Concluzie

Acest obiectiv chiar m-a impresionat, este rapid, are luminozitate foarte bună, cu un AF și MF de invidiat zic eu, dar și o claritate relativ uniformă pe toate lungimile focale. De asemenea, m-a impresionat faptul că vigneta, distorsiunile și aberațiile cromatice sunt bine controlate și echilibrate.

Pot spune că pentru mine personal, acest 24-70mm de la Sigma a dat cele mai bune rezultate între 35 și 50mm. Asta nu înseamnă că la 24 sau 70mm este dezastru. Am folosit acest obiectiv pe un Canon 7D Mark II, dar fiind un obiectiv compatibil full-frame sunt convins că poate exista o îmbunătățire majoră.

Per total și luând în calcul raportul calitate-preț, este cât se poate de onest în comparație cu alte obiective din aceeași gamă.

Articol și fotografii de Sebastian Popescu.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.