(c) Horia Petrescu

Sporturi de iarnă și Bucharest Super Rally cu Tamron 70-200mm G2

Horia Petrescu și-a început iarna fotografiind sporturi de iarnă și Bucharest Super Rally, hai să descoperim împreună cadrele sale și povestea din spatele lor.

De mult voiam să fotografiez un raliu, dar până la Bucharest Super Rally, nu am avut ocazia, așa că am profitat de acest eveniment și m-am bucurat de obiectivul  Tamron 70-200mm G2 împrumutat de la F64.

Din păcate condițiile de iluminare nu au fost cele mai bune, întrucât  a fost prima zi de iarnă din 2018, frig, înnorat, simțeam cum îmi îngheață mâinile cu tot cu mânuși.

Tamron
(c) Horia Petrescu

Despre Tamron 70-200mm G2

  • Nikon F-Mount/FX Format
  • Stabilizare de imagine VC 5 trepte
  • USD (Ultrasonic Silent Drive) Autofocus
  • Protecție la praf și umezeală
  • Compatibil TAP-in Console DockUSB
  • Compatibil TC1.4x si TC2.0x

Tamron 70-200mm F2.8 SP Di VC USD G2 are un design optic îmbunătățit față de modelul precedent, rezultând o rezoluție și o reproducere a contrastului la un nivel înalt de performanță. Noul sistem VC compensează 5 trepte de expunere. Bokeh-ul produs de acest obieciv impresionează pe toată plaja de zoom, datorită diafragmei circulare cu 9 lamele. Design-ul optic al noului model este alcătuit din 23 de elemente în 17 grupuri, printre care elemente XLD (extra low dispersion) și LD (low dispersion) ce elimină aberațiile cromatice pentru a obține o calitate uniformă pe întreaga suprafață a imaginii și pe toata plaja de zoom. Acest obiectiv este compatibil cu Tele Convertorul 1.4x (Model TC-X14) și Tele Convertorul 2.0x (Model TC-X20) ce extind distanța focală de 1.4 ori și respectiv, 2 ori față de original.

În afară de dorința de a fotografia un raliu, fiind Super Rally, am decis că ar fi o ocazie ideală de a folosi cât mai mult cu puțină tehnica panning.

Fotografiile au fost realiate cu un Nikon D750 și Tamron 70-200mm G2.

Am fost plăcut impresionat de obiectiv, este foarte versatil, redă culorile perfect, fără aberații cromatice sesizabile și este extrem de sharp, începând de la deschiderea maximă a diafragmei, adică f/2.8.

Anumite cadre au fost făcute cu focalizare instantanee, fără a face setări în prealabil.  Tamron 70-200mm s-a descurcat foarte bine! M-a impresionat în raport cu viteza cu care se întâmplă lucrurile la raliu. Funcția VR și-a făcut cu brio datoria, având imagini reușite chiar și la 1/30.

După raliu, am profitat de începutul iernii și am surprins câteva cadre de piesaj, minimaliste, dar și sportive, pe care șe vei regăsi mai jos.

Tamron 70-200mm a fost impresionant și în acest caz, cel puțin m-a convins că merită să se afle pe lista mea de achiziție. Bokeh-ul este foarte frumos, mai ales atunci când te apropii suficient de subiect, obiectivul este foarte clar, precis și rapid, fapt ce îl face ideal pentru fotografia sportivă, dar nu numai.

Puncte forte Tamron 70-200mm G2

  • Foarte rapid
  • Bokeh excelent
  • Protecție împotriva intemperiilor

Puncte slabe Tamron 70-200mm G2

  • Parasolar fragil
  • Tocul cu care vine obiectivul nu oferă protecție

Concluzie

Este un obiectiv foarte, foarte bun, pe care îl recomand cu căldură. Raportul calitate-preț este excelent pentru ceea ce poate face: stabilizarea, precizia, performanța în lumină scăzută, bokeh-ul și versatilitatea focalei, iar punctele slabe nu consider că pot imedimenta vreun fotograf în așa fel încât să regrete achiziția lui Tamron 70-200mm.

Însă cel mai bine te vei convinge dacă te duci în magazinul F64 să-ț testezi puțin. Cu siguranță nu vei fi dezamăgit!

Tamron
(c) Horia Petrescu

Articol și fotografii de Horia Petrescu.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.