10 idei de cadouri pentru fanii Sony

Mai ții minte seria noastră de articole dedicate fanilor pe anumite branduri foto? Dacă nu, găsești mai jos în exemplu. 

În articolul “Ai putea fi fan Sony pentru că…” am scris un scurt istoric și făcut un top al camerelor foto-video și al obiectivelor, plus motive pentru care fotografii preferă brandul și câteva nume cunoscute care utilizează produse Sony. În articolul de astăzi, profităm de perioada sărbătorilor și îți punem la dispoziție 10 idei de cadouri pentru fanul Sony, fie că utilizează un mirrorless, o compactă și indiferent dacă este începător sau profesionist. 

#1 Gripuri dedicate

Fotografiază mai confortabil ca niciodată datorită gripului. La F64 găsești o varietate de gripuri, de la cele simple, menite doar să-ți sporească stabilitatea la cele complexe rezistente la praf și umiditate, potrivite pentru a fi  folosite cu usurinta atât în pozitie orizontala, cât și verticală.

#2 Blițuri 

Pasionat de: fotografia de studio, comercială, de produs, de eveniment, fashion sau beauty? Atunci n-ar trebui să-ți lipsească un bliț din trusa ta de fotograf. Aruncă un ochi peste ofertele noastre și vezi care poate servi nevoilor tale cel mai bine!

#3 Echipament pentru transmisii live

Fii mereu pregătit să fii live cu echipamentul profesional. Consolele și mixerele dedicate Sony, pe care ți le pune la dispoziție F64, îți asigură o producție ușoară, flexibilă, portabil și de calitate înaltă. De la mixaj audio și video, encodare, înregistrare de imagine și redare de clipuri, la comutare de surse video și controlul camerei la distanță, pe toate acestea le poți găsi într-un pachet compact sau poți opta pentru ceva mai simplu, adaptat nevoilor tale.

#4 Declanșator 

O telecomandă cu fir pentru declanșarea aparatelor Sony poate fi un companion de nădejde în multiple situații de fotografiere precum: în cazul expunerilor lungi, unde cel mai mic tremur poate afecta imaginea, în cazul fotografiilor de grup, ale proiectelor fine-art, autoportretelor și multe altele.

#5 Sony RX100 V 

  • Senzor: Exmor RS CMOS
  • Display: 2.95″ 1.228.800 puncte / Xtra Fine / TFT LCD
  • Înregistrare video: da
  • Rezoluție aprox. 20.1 Mpx
  • Procesor de imagine BIONZ X
  • Obiectiv Zeiss Vario-Sonnar T* f/1.8-f/2.8
  • Distanța focală: 24-70mm (echiv. 35mm)
  • Filmare super slow-motion (960 cadre pe secundă)
  • Ecran rabatabil
  • Vizor electronic OLED 2.359.296 puncte
  • Conectivitate Wi-Fi si NFC
  • ISO maxim 25600

RX100 V este cel mai nou model al seriei RX100. Acesta păstrează anumite caracteristici ale modelului precedent, precum un senzor de 20 megapixeli și un obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T de 24-70mm F1.8-2.8, însă este dotat cu o serie de funcții noi: autofocalizare phase-detection cu 315 puncte pentru a obține  viteză de focalizare de până la 0.05 secunde și tehnologie LSI (Large-scale integration) pentru o viteză de funcționare îmbunătățită. Dispune de un senzor CMOS Exmor RS cu cip DRAM. Imaginea este de calitate înaltă, în special când setezi ISO la o valoare mare. Poți înregistra video la calitate 4K. Ai la dispoziție și modul super slow-motion la 960 cadre pe secundă. Poate înregistra slow motion de până la 40 de ori mai încet și aproape de 2 ori mai mult material video decât modelul precedent. Obturatorul electronic “anti-distorsion” poate funcționa cu o viteză maximă de 1/32000s. Ecranul de 3″ cu 1229000 de puncte, LCD rabatabil până la 180 de grade în sus și 45 de grade în direcția opusă. Dispune de un vizor de tip “pop-up” cu un ecran OLED. Se poate conecta prin Wi-Fi și poate citi codurile QR pentru a se conecta mai ușor când NFC nu este disponibil. Camera poate fi folosită împreună cu o carcasă care va fi disponibilă separat, pentru scufundări de până la 40 de metri.

#6 Sony Alpha A6300 cu 16-50mm 

  • Rezolutie: 24 Mpx
  • Senzor: APS-C (23.5 x 15.6 mm)
  • Display: articulat LCD TFT 3″ cu 921,600 puncte
  • Înregistrare video: da
  • Sensibilitate ISO: 100-25600, expandabil până la 51200

Sony Alpha A6300 este un aparat foto mirrorless cu obiective interschimbabile, robust, elegant și compact, care se adresează deopotrivă fotografilor amatori cât și fotografilor profesioniști care nu vor să transporte un aparat mare și greu. Senzorul CMOS dispune de o rezoluție de 24 megapixeli și o valoare maximă ISO de 51200o ferindu-ți imagini extraordinare de fiecare dată, cu zgomot de imagine foarte scăzut, indiferent de condițiile de fotografiere.

#7 Sony A7R II 4K 

#8 Sony 50mm f/1.8 

sony

  • Montura: E
  • Compatibil Full-Frame
  • Diafragma maximă: f/1.8
  • Un element asferic
  • Design optic Double-Gauss
  • Motor de focalizare de tip DC
  • Diafragmă cu 7 lamele rotunjite

Sony FE 50mm f/1.8 este un obiectiv standard, fix, destinat aparatelor foto Sony cu montură E, putând fi utilizat pe aparatele foto cu senzor APS-C și pe cele Full Frame. Este un obiectiv ideal pentru călătorie, instantanee și fotoreportaj, fapt ce-l recomandă fotoreporterilor, fotografilor de eveniment, cât și fotografilor amatori. Diafragma deschisă f/1.8 asigură echilibrul perfect dintre claritate și bokeh, fiind potrivit pentru situațiile în care se dorește o bună separare a subiectului de fundal sau pentru situațiile de iluminare slabă. Obiectivul dispune de o construcție optică de excepție, cu noi tratamente, elemente asferice, menite să ofere imagini bogate în detalii și cu un contrast bun și culori saturate. Motorul de focus DC asigură o focalizare rapidă și silențioasă, fiind foarte eficient la filmare, dar și la fotografierea subiectelor în mișcare.

#9 Sony 18-135mm f3.5-5.6 OSS

sony

Sony 18-135mm f/3.5-5.6 este un obiectiv zoom compatibil cu seria Sony de aparate mirorless a6000. Obiectivul are o distanță focală echivalentă cu 27-202.5mm pe aparate cu senzor APS-C și dispune de 2 elemente ED (extra-low dispersion) și 1 element asferic. Poate focaliza de la o distanță minimă de 45cm. Obiectivul focalizează rapid și silențios, find ideal atât pentru fotografie, cât și pentru videografie. Design-ul optic complex contribuie la o imagine cu aberații cromatice minime, iar stabilizarea optică de imagine oferă o imagine clară. Sony 18-135mm f/3.5-5.6 este un obiectiv compact și robust, cu o greutate de doar 325g.

#10 Sony Handycam FDR-AX53 4K

  • Filmare la calitate 4K la 100Mbps
  • Balanced Optical SteadyShot este un sistem de stabilizare a imaginii pe 5 axe extrem de performant
  • O nouă structură a microfonului care colectează sunete din cinci direcții pentru o calitate audio excelentă.
  • Funcțiile suplimentare includ un inel manual, EVF, înregistrare cu codare temporală și User Bit pentru flexibilitate sporită în filmare
  • Stabilizare a imaginii pe 5 axe, Fast Intelligent AF și captură Time-lapse

Sony Handycam FDR-AX53 este o cameră video cu adevărat inovatoare, include tehnologia și funcții de vârf într-un corp robust și ultracompact. Această cameră este capabilă să filmeze la rezoluție 4K, generând imagini de 4 ori mai detaliate ca o filmare Full HD. FDR-AX53 4K dispune de un nou senzor Exmor R CMOS cu pixeli de mari dimensiuni, oferind imagini incredibile chiar și atunci când filmezi în condiții de iluminare precară.

Sony

Descoperă ofertele noastre aici!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.