Concurs BAUMIT: Se înscriu ultimele fotografii cu Comori Arhitecturale

Perioada de înscriere în concursul Comori Arhitecturale organizat de BAUMIT se apropie de final. Dacă încă nu ai găsit unghiul potrivit sau nu te-ai decis asupra uneia dintre faţadele de clădiri participante din România şi Republica Moldova, mai ai timp pentru fotografii şi înscrieri până pe 31 octombrie.

Fotografii pasionaţi de arhitectură mai au o scurtă perioadă în care îşi pot înscrie fotografiile pe site-ul concursului Comori Arhitecturale, care vine să celebreze 100 de ani de la Marea Unire – sărbătoare cunoscută şi sub numele de Centenar al României.

Poţi participa la concurs oriunde te-ai afla, în România sau Republica Moldova, pentru că ţi se pun la dispoziţie câte 10 faţade de Comori arhitecturale din şapte zone ale României şi altele din Republica Moldova. Clădirile participante sunt un reper cultural şi civic în regiunea lor, purtătoare de istorie şi renovate cu măiestrie.

Te poţi remarca prin detalii sau o imagine impresionantă, o abordare care vorbeşte de la sine sau prin faptul că ai captat felul în care soarele atinge un colţ al clădirii.

BAUMIT

Cât durează înscrierea

Procesul de înscriere este simplu şi rapid. Mai jos găseşti paşii necesari.

  1. Încarci fotografia pe site-ul concursului.
  2. Alegi o denumire scurtă şi simplă pentru fotografie. Poate fi chiar numele clădirii.
  3. Menţionezi regiunea şi clădirea fotografiată.
  4. Îţi adaugi numele şi o simplă descriere.
  5. Trimiţi înscrierea.

Toate fotografiile înscrise și acceptate se califică pentru etapa de voturi, care le duce către premiile finale. Totul se întâmplă până pe 31 octombrie.

baumit

Ce urmează după 31 octombrie

Etapa 1. Vor fi aleşi 24 de câştigători locali, câte 8 pentru fiecare zonă, pe baza numărului de voturi primite pe site și a scorurilor oferite de juriu. Ei pot câştiga un aparat foto Fujifilm Instax Mini 9 (locul al treilea), un atelier de fotografie (locul al doilea) sau un kit canon EOS 750D, ce conţine un aparat foto DSLR 24.2MP CMOS, un kit cu obiectiv EF-S18-55 mm III DC (locul întâi). Fotografii învingători îşi află numele pe 9 noiembrie.

Etapa 2. Cei 24 de câştigători merg mai departe către premiul cel mare. Un juriu format din fotografi şi arhitecţi va alege câştigătorul unei drone DJI Mavic Air. Între 9 şi 28 noiembrie, finaliştii pot fi votaţi în continuare.

Etapa 3. Juriul analizează fotografiile finaliştilor şi o aleg pe cea câştigătoare, pe 29 noiembrie. Două zile mai târziu, cel mai iscusit forograf al Comorilor Arhitecturale află că a câştigat o dronă.

Cum va fi ales câştigătorul dronei

Voturile susţinătorilor vor conta la decizia finală. Pe lângă acestea, juriul va nota:

  • Originalitatea
  • Creativitatea
  • Acurateţea imaginii

baumit

Un fotograf iscusit are şi o dronă

Un fotograf profesionist are şi o dronă, cu care îşi poate duce munca la un alt nivel, acela de deasupra clădirilor, peisajelor, obiectivelor turistice preferate. Fotografia aeriană este spectaculoasă şi îţi deschide orizonturile către noi experimente.

Comorile Arhitecturale ale României te aşteaptă să le pui într-o lumină unică şi (poate) să câştigi unul dintre cele 25 de premii.

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.