Înscrie-te la PHOTO STORY 2018 – The Future Is Visual!

*UPDATE: 09.10.2018 – Participanții selectați pentru testarea de echipamente din cadrul Photo Story 2 au fost confirmați. Mai departe, pe data de 15.10.2018 urmează să îi notificăm pe cei selectați pentru dezbaterea: Ce este o fotografie bună? și/sau prezentarea susținută de Vlad Eftenie despre fotografia de stradă și lansarea Panasonic LX100 MK II.

Nu uita însă că ne vei putea urmări și LIVE pe Facebook, așa că rămâi alături de noi în online.

După feedback-ul minunat primit din partea voastră, a pasionaților de fotografie și videografie, anul acesta evenimentul Photo Story revine cu cea de-a doua ediție, intitulată „Photo Story 2018 – The Future Is Visual!”.

Vineri, 19 octombrie 2018, începând cu ora 10:00, F64 te invită la NOD Makerspace (Splaiul Unirii 160, București) la „PHOTO STORY- The Future Is Visual!”, eveniment în cadrul căruia vei avea ocazia să testezi echipamente și accesorii: Sony, Canon, Panasonic, Olympus, GoPro, BenQ și Kingston, dar și să asiști la câteva prezentări și o dezbatere susținute alături de: Cristian Crisbășan, Vali Bărbulescu, Andreea Retinschi, Alin Popescu, Luiza Boldeanu și Vlad Eftenie, plus wembinarul cu Rich Howman și Marius Tudor.

Înscrie-te aici, locurile sunt limitate! Atenție! Înscrierile se opresc pe 05.10.2018, iar participanții care au fost selectați vor fi anunțați pe 8.10.2018.

Participarea este gratuită, participanții vor fi selectați pe baza formularului de mai sus.

Avem multe surprize frumoase pentru voi și am schimbat puțin conceptul conferinței, dar despre toate acestea vorbim mai jos.
Înainte însă, să facem o scurtă recapitulare:

PHOTO STORY 2017 – cum a fost la eveniment?

În octombrie 2017, pasionații de fotografie, videografie și vlogging au avut ocazia de a întâlni oameni din domeniu, cu care să-și împartă din viziunile și conceptele fotografice, artistice, vizuale, totul pentru a-și duce pasiunea la următorul nivel indiferent că sunt profesioniști sau amatori.

PHOTO STORY a fost un concept complex în care am îmbinat informația cu practica, noutățile cu experiența, dorința de inedit cu tehnicile clasice. Conferința s-a adresat iubitorilor de imagine și a adus în prim-plan o serie de subiecte actuale, dezbătute de unii dintre cei mai apreciați specialiști din domeniu. Ne-am întrebat de ce iubim fotografia, am aflat de ce e importantă educația vizuală indiferent de genurile fotografice pe care le abordăm, am povestit despre metaforă și storytelling în imagini, nelăsând la o parte nici lumea magică a imaginilor în mișcare, videografia sau partea de vlogging. Speakerii primei ediții au fost: Vlad Eftenie, Daniel Chindea, Andrei Baciu, Laura Mușuroaea și Nick Driftwood.

Vezi un rezumat video al evenimentului mai jos:

Concluziile ediției I le găsești aici.

PHOTO STORY 2018 – The Future Is Visual!: un nou concept

Anul acesta am schimbat conceptul clasic de conferință foto cu unul axat pe activări fotografice, atât în cadrul unor zone dedicate pentru exersarea diverselor tipuri de fotografie, cât și la standurile partenerilor, pentru posibilitatea de a testa echipamente foto-video de ultimă generație. La toate acestea se adaugă o dezbatere/un pannel de discuție de 1.5 h, pe o temă destul de dificilă, respectiv: Ce este o fotografie bună?

photo story 2018

De asemenea, vom avea parte de un webminar alături de Rich Howman, fotograf de eveniment din UK cu multiple premii internaționale și printre ai cărui clienți se regăsește inclusiv Casa Regală Britanică, iar Marius Tudor va fi moderatorul webminarului.

Vlad Eftenie va fi și el prezent și vom povesti alături de el despre fotografia de stradă.

De zona de fotografie tip still life sau natură moartă se va ocupa fotografa Florentina Rafaila, care dincolo de sfaturi și idei, îi așteaptă pe participanți și cu câteva fundaluri speciale, vopsite chiar de ea.

Dincolo de zonele dedicate realizării de fotografii (zona studio pentru portrete/fashion, zona de fotografie de produs și zona de fotografie de natură moartă), va exista și un colț special amenajat pentru partea de postprocesare/retouching al fotografiilor. Practic, participanții vor avea acces la monitoare și tablete grafice, putând exersa diverse tehnici de procesare a imaginilor.

De asemenea, avem și o surpriză pentru participanți. Cu ajutorul prietenilor de la Komoder, vom avea un colț dedicat relaxării, unde cei care au obosit și simt nevoia de o pauză, pot beneficia de un masaj într-un fotoliu dedicat, care îi va energiza rapid și le va da puteri pentru încă o sesiune foto sau de testare.

Tot în cadrul evenimentului vor avea loc și două expoziții de fotografie. Una dintre ele este realizată alături de partenerii de la Gelato Madre, care au avut un concurs dedicat bloggerilor și înghețatei. Cealaltă este o continuare în offline a campaniei noastre dedicate Zilei Internaționale a Fotografiei (19 august). În luna fotografiei, F64 a organizat un concurs de fotografie dedicat fotografiilor nocturne, fie că vorbim de astrofotografii, expuneri lungi pe timp de noapte, sau cadre de noapte urbane, în care rolul principal îl joacă luminile orașului.

Atât imaginile câștigătoare, cât și cele situate în top-ul preferințelor juraților, vor fi adunate acum într-o expoziție care merită din plin să fie vizitată.

Înscrie-te aici, locurile sunt limitate! Atenție! Înscrierile se opresc pe 05.10.2018, iar participanții care au fost selectați vor fi anunțați pe 8.10.2018.

Programul PHOTO STORY- The Future Is Visual!

Iată, pe scurt, programul evenimentului aniversar:

photo story 2018 program

Am pregătit și un After Party, așa că începând cu ora 20:00 ne mutăm cu toții pe terasa Deschis Gastrobar, pentru petrecerea de final. Un view spectaculos și o seară de pus într-un album, împreună cu toți cei prezenți la Photo Story.

Participarea este gratuită, însă participanții vor trece printr-un proces de selecție, pe baza unui formular de înscriere de tip chestionar dar și trimiterea unui link cu fotografii sau a unui mic portofoliu.

Pentru testarea echipamentelor este bine să știi că va fi nevoie sa ai asupra ta un act de identitate (CI, permis de conducere etc.).

Care sunt zonele de testare și ce vei avea ocazia să testezi?

  • Zona Studio -Vom amenaja un colt de studio, în care participantii vor avea la dispoziție un model și lumini etc pentru a realiza portrete de studio și a testa echipamente.
  • Zona Foto Produs-Vom amenaja o masă de produs, cu diverse props și elemente pe care să le poți fotografia în voie.
  • Zona Still life & Props– Vom amenaja un setup pentru fotografii de tip still life (natură moarta), cu props la alegere, iar tu, cu sfaturi de la fotografa Florentina Rafaila, vei putea să iți realizezi imaginea dorită. Vom avea și fundaluri foto de la Rafa Studio.
  • Zona Retouching – O zona dedicată pentru cei care vor să testeze un monitor sau o tabletă pentru editare.

Echipamentele disponibile pentru teste vor fi unele dintre cele mai performante obiective și aparate Canon, Olympus și Sony precum: Canon 5D mark IV, 6D mark II, M100, Sony 100-400mmSony 70-200mm f/2.8, Sony 85mm f/1.4, A6500, Sony A7 III, Sony 85mm f/1.8, Sony A7R III, Sony A9Sony 24-70mm f/4, Olympus OM-D M1 mark II, Olympus OM-D M5 mark II, Olympus Om-D EM10 mark II și III, plus microfoane Audio-Technica și serviciile F64 (discounturi atractive și printing). Acestea sunt însă doar o parte dintre echipamentele pe care le vei putea testa, pentru a afla care sunt restul, te așteptăm la eveniment!

Partenerii celei de-a doua ediții PHOTO STORY, sunt: Sony, Canon, Olympus, BenQ, Panasonic, GoPro, Kingston, Beanz Coffee, Coca Cola, Alka, Gramma, Komoder, Azero, Gelato Madre, Gargantua Catering, GlazuraiFundaluri foto Rafa Studio.

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Buna ziua!
    Am primit pe e-mail invitatia din partea Dumneavoastra de a participa la “PHOTO STORY 2018”. In e-mail-ul primit se specifica ca trebuie sa confirm participarea cat mai repede posibil, dar nu este prezent niciun link de confirmare.
    Ma puteti ajuta cu un sfat despre modalitatea de confirmare a participarii la “PHOTO STORY 2018” (PHOTO STORY 2: The Future is Visual!) pentru candidatii ce au fost selectati? Este de ajuns un reply la e-mail-ul primit de la info@nl.f64.ro?
    Va multumesc anticipat pentru atentia si timpul acordat!
    Toate cele bune,
    Stelian Voicu

    • Buna ziua, pentru a confirma prezenta la Photo Story 2018, trebuie doar trimis un reply la mailul primit cu: Confirm!

  • @John: Eftenie a afirmat in nenumarate randuri ca el nu e fotograf ci content creator (ca de acolo ies bani mai usor.) Dovada si aici ca promoveaza ceva. E normal, bravo lui, nu e prost cel ce cere.
    E un bun orator dar atat. Nici o valoare adaugata fotografica, nici un beneficiu pentru participanti. E trist ca toti care ies de acolo ies dezamagiti si se simt furati (dpdv timp pierdut).

  • Tot respectul pentru Vlad Eftenie, dar habarnagiul ala de Barbulescu nu are ce cauta !

  • […] 19 octombrie 2018, începând cu ora 10:00, F64 te invită la NOD Makerspace(Splaiul Unirii 160, București) la „PHOTO STORY- The Future Is […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.