(c) Eric Bouvet

Fujifilm GXF 50R: formatul mediu a devenit mult mai accesibil!

Fujifilm a anunțat ieri, în cadrul conferiței de presă de la Photokina 2018, un nou aparat format mediul: modelul Fujifilm GFX 50R, fratele lui GFX 50S, despre care poți citi un review aici și la a cărui lansare am organizat și nou un eveniment dedicat.

Dacă până acum nu vă gândeați poate la accesibilitatea unui format mediu digital (mai ales din punct de vedere preț), ei bine, poate ar fi cazul să reconsiderați această opțiune!

“Ingredientele” celor două camere GFX sunt aceleași, diferențele fiind reprezentate de design, greutate și capacitatea de conexiune prin Bluetooth, toate la un preț considerabil mai mic.

Modelul GFX 50R, care arată ca un X-E3 mare, este o versiune mai portabilă și mai ușoară a modelului GFX 50S, cântîrind cu 145 de grame mai puțin, fiind excelent pentru fotografia de portret, de modă sau fotografia documentară (dar nu numai). Calitatea construcției camerei și sigilarea pentru intemperii au rămas însă intacte.

Pe de altă parte, vizorul este ceva mai mic. Ecranul LCD utilizează un mecanism de înclinare convențional, mai degrabă decât designul cu 3 axe prezent pe GFX 50S. Placa superioară a fost aleasă pentru viteza obturatorului și compensarea expunerii, iar controlerul cu patru căi a fost eliminat și ecranul a fost înlocuit.

Modelul 50R continuă să utilizeze un senzor de format 51,4 MP (43,8 x 32,9 mm), un procesor X Pro, un LCD touchscreen de 3,2 inch și două sloturi pentru carduri SD UHS-II.

Utilizează aceeași baterie tip NP-T125 Li-ion ca și GFX 50S și ar trebui să reziste preț de aproximativ 400 de fotografii/ pe încărcare. Nu va exista însă și un grip pentru acest model, din cele anunțate până acum.

Fujifilm GFX 50R este prima cameră GFX care oferă conectivitate Bluetooth, fiind capabilă să mențină o conexiune constantă cu un smartphone pentru transferul imaginilor automate și o asociere mai rapidă.

Fujifilm GFX 50R

Fujifilm GFX 50R este estimat să fie cu aproximativ 2000$ sun prețul inițial al fratelui său mai mare.

Rămâneți în continuare cu ochii pe noi pentru a afla detalii despre disponibilitate și un eventual eveniment de prezentare în România.


Rămâi alături de noi pentru mai multe noutăți de la Photokina 2018!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.