(c) Dan Marian Zorilă.

Review Sigma 150-600mm F5-6.3 DG HSM OS Contemporary

Dan Marian Zorilă, a testat Sigma 150-600mm F5-6.3 DG HSM OS Contemporary surprinzând eclipsa de Lună de anul acesta și BIAS, pregătindu-ne un scurt review. Hai să-l decsoperim împreună mai jos:

Mulțumesc F64 și lui Vlad Crihan, pentru ocazia de a testa obiectivul Sigma 150-600mm F5-6.3 DG HSM OS Contemporary. L-am primit cum nu se poate mai bine, adică în apropierea BIAS, așa că l-am luat cu mine acolo să văd ce-i poate pielea (și mie). Pentru că nu mi s-a părut prea greu (oricum, nici prea ușurel nu e), am ”tras” din mână (un obicei de-al meu), fără trepied sau monopied.

Sigma 150-600mm
(c) Dan Marian Zorilă.

Eclipsa de Lună 28.07.2018, Canon EOS 7D cu Sigma 150 – 600 mm, 1/10 sec. f/18 600 mm.

Vreau să subliniez faptul că Sigma promovează obiectivul din ”Sport” ca având o funcție “twist and push-pull” pentru zoom. O funcție foarte utilă din punctul meu de vedere. La capitolul aberații cromatice stă bine până la maxim 150 de metri după care devine , din păcate, foarte deranjant ( cam ca orice obiective pe sticlă,  indiferent de la cine este fabricat, nu face excepție).

Zgomotul de imagine la ISO 400 și la zoom de 600mm este supărător. De la f/5/150 mm la f/6.3/600mm se cam pierde lumină (esențială noaptea pentru astrofotografie).

Inițial am incercat fără panning, așa că l-am setat pe OS 1. Când am folosit modul de rotire al inelului pentru zoom, am constatat că are cursa prea mare, de aproape două ture. Inelul de zoom este foarte rigid, un fapt puțin deranjant când trebuie să tragi sport sau spotting. Dacă nu blochezi obiectivul, ajunge la 600mm fără să-ți dorești asta.

Nu am filmat cu el așa că nu pot spune dacă este bun și pentru filmare (am evitat filmarea pentru că este mare consumator de curent).

La capitolul focalizare stă bine, nu pot spune foarte bine, deoarece a ”făcut” câteva mici erori (nu a focalizat în timp real și am ratat destul de multe cadre – puncte în minus). Aș vrea să mai menționez că este un obiectiv care atrage privirile colegilor fotografi și, avându-l montat, am avut plăcerea să port discuții pe tema lui cu mulți necunoscuți. 🙂

BIAS 2018- Canon EOS 7D cu Sigma 150-600mm, 1/2000 sec. f/7.1 150 mm

Ce mi-a plăcut Sigma 150-600mm:

  • Stabilizare bună;
  • Raport calitate-preț ok;
  • Funcția “twist and push-pull” foarte ok;
  • Funcția de portret/landscape de pe inelul de prindere pe trepied, foarte bună și utilă;
  • Construcție solidă: lentile din sticlă și corp din aliaj de aluminiu.

Ce nu mi-a plăcut Sigma 150-600mm:

  • Consumă mult din baterie;
  • Zgomot de imagine deranjant;
  • Destul de greu (am concluzionat după o zi de stat cu el montat).

Concluzie

Dacă ai nevoie de un zoom accesibil, este obiectivul potrivit la un preț acceptabil, în comparație cu cele comparative de la Canon.

Articol și fotografii de Dan Marian Zorilă.

[products ids=125014706]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Fotografiile la avioanele cu elice si la elicoptere au timp de expunere eronat, elicea pare inghetata , nu da senzatia de miscare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.