Ai putea fi fan Panasonic pentru că…

Ești fotograf începător și te derutează toate brandurile astea care-ți cam țipă în față să le cumperi sau să le testezi? Ești avansat și nu știi de unde să începi să mai încerci și alt tip de echipamente foto-video? Ei bine, tocmai din aceste motive, ne-am hotărât să facem un fel de ghiduri ale brandurilor foto-video, în speranța că îi vom ajuta pe începători să-și dea seama de ce echipament au nevoie și să le oferim avansaților mai multe alternative pentru experimentele lor creative.

Panasonic
(c) Bogdan Panait

Acum a venit rândul lui Panasonic, așa că haide să citim mai întâi un foarte scurt istoric și apoi să trecem la echipamente!

Anul 2018 reprezintă cea de-a 100-a aniversare a companiei Panasonic, însă, deși în era vitezei lucrurile se schimbă extrem de rapid, valorile brandului au rămas aceleași. Acestea reprezintă promovarea inovării, sustenabilitatea şi aşezarea clientului întotdeauna pe primul loc în tot ceea ce fac.

Prin combinarea expertizei, a resurselor şi a know-how-ului cu organizaţia lor globală, Panasonic va continua să furnizeze soluţii pentru a ajuta clienţii să îşi depăşească provocările şi să îşi atingă obiectivele, atât acasă, cât şi la locul de muncă. Împreună cu toţi partenerii Panasonic depune eforturi pentru a asigura „O viaţă mai bună, o lume mai bună” pentru toţi oamenii, acum şi în viitor.

Panasonic oferă o mare varietate de produse, echipamentul foto fiind doar o mică ramură a acestui brand. Sigur ai beneficiat de sisteme şi servicii Panasonic, fie că vorbim de produse electronice de larg consum, de dispozitive industriale, produse pentru construcţii şi pentru locuinţe. În diverse spaţii şi zone, cum ar fi cele ale caselor, comunităţilor, afacerilor, călătoriilor şi automobilelor, brandul continuă să depună eforturi considerabile pentru a le oferi clienţilor un trai mai bun.

Cum însă focusul nostru este în domeniul foto-video, hai să descoperim care au fost cele mai bune produse din ultimii ani.

Cele mai bune produse foto-video din 2020

Cele mai bune produse foto-video din 2019

Cele mai bune produse foto-video din 2018

Cum însă nu este nevoie de a deține echipamentul de ultimă oră pentru a face fotografii și clipuri inedite, hai să vedem ce produse au fost apreciate și până în 2018.

Cele mai bune produse foto-video din 2017

Cele mai bune produse foto-video din 2016

Bonus: Produse lansate în 2021 și 2022

De ce iubesc fanii Panasonic acest brand?

#1 Capacitățile video

Mai toate camerele Panasonic vin cu capacități de filmare extraordinare și chiar cu 4k, la modelele mai noi. Ideea este că, poate nu te axezi musai pe video, dar spune tu că nu-ți prinde bine ca atunci când vrei să surpinzi ceva în filmare (fiindcă toți ne lovim de un astfel de moment, fie că este o întâmplare amuzantă, nunta celei mai bune prietene sau un concert) să știi că ai pe ce să te bazezi. În plus, din multe camere Panasonic poți scoate imagini la rezoluții înalte, așa că n-ai de ce să-ți faci griji dacă ai suprins momentul cheie în video și nu în foto, căci, îl extragi tu mai târziu.

#2 Lumina scăzută

În ultima vreme acest brand s-a axat pe a oferi rezultate excelente în lumină scăzută. De la focalizarea instantă noaptea, la calitatea imaginilor, a zgomotului redus și a declanșării extrem de silențioase, camerele Panasonic sunt ideale pentru fanii fotografiei de noapte.

#3 Raportul calitate-preț

Nu sunt cei mai scumpi competitori de pe piață și cu siguranță nu vei regreta, orice produs ai achiziționa, atâta timp cât știi pentru ce este potrivit și, cel mai important, la ce vrei tu să îl folosești.

#4 Varietatea și calitatea obiectivelor

Colaborarea cu Leica a adus obiective unice, diferite și enorm de multe. La F64 găsești peste 40, de la fisheye, la obiective de portret foarte luminoase la all around sau tele, chiar ai de unde alege! Și poate că altă parte foarte bună este că, dacă nu te mulțumesc, află că aparatele Panasonic sunt pe montură micro 4/3, asta înseamnă că sunt compatibile cu obiectivele Olympus și Sigma pe aceeași montură.

#5 Rezistența la intemperii

Și pentru că mai devreme am vorbit de raport calitate-preț, află că multe produse Panasonic sunt foarte bine protejate împotriva intemperiilor, așadar, asta ar trebui să-ți asigure tot ceea ce ai nevoie pentru a îndrăzni să suprinzi cele mai aventuroase momente, în cele mai dificile condiții de vreme!

Ce fotografi sau alți pasionați foto-video din au folosit sau folosesc Panasonic?

Nick Driftwood și Mikołaj Nowacki (ambasadori), Cosmin Dumitrache (alături de Dan Dinu au filmat documentarul “România sălbatică” folosind echipament Panasonic). Ocazional sau pentru diverse proiecte, Bogdan PanaitVlad EftenieAlex Șerban și Doru Iacovescu.

Descoperă România Sălbatică – trailer from Dan Dinu on Vimeo.

Te-am convins? Vezi ce produse te așteaptă la F64!
Și descoperă materialele noastre educaționale cu și despre Panasonic, mai jos:

Citește și articolele despre: Canon, OlympusSony, Nikon și Sigma.

Găsești toate ofertele Panasonic AICI!

Îți recomandăm să urmărești și următoarele videoclipuri:

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.