Ce se întâmplă la VSLO 2018?

În curând va începe cel mai mare festival de arte din România, Festivalul Internațional de Arte Vizuale (VSLO). Prima ediție a avut loc în 2010, iar de atunci în fiecare an participanții au putut fi surprinși cu workshopuri noi, lectori noi, abordări diferite, artiști faini și voie bună.

A început ca un simplu festival foto și acum înglobează cu succes și filmul, teatrul, pictura și muzica, având totodată și posibilitatea de a participa la concursuri, a vedea expoziții, a beneficia de un târg de echipamente și a privi proiecții interesante.

Festivalul Internațional de Arte Vizuale VSLO te așteaptă în perioada 19-26 august! Te poți înscrie chiar aici, participarea fiind gratuită. 

Cu ce te va încânta VSLO în 2018?

Workshopuri foto 

VSLO
(c) Dragoș Cristea
  • Fotografia pe film – Dragoș Cristea și Andrei Apostol

Fotografia pe film reprezintă o experiență frumoasă. Trecând peste multiplele comparații cu mediul digital, mai mult sau mai puțin elocvente, fotografiem pe film deoarece, pur și simplu, ne place. Ne place, atât prin ceea ce experimentăm pe parcursul întregului proces, cât și datorită fotografiilor frumoase, sensibile, naturale pe care le obținem.

VSLO
(c) Cornel Lazia
  • Light Painting – Cornel Lazia

Explorând tehnicile de bază și ajungând la cele avansate, această prezentare își propune să deschidă apetitul către experiment și inventivitate, într-un context estetic liber de limitări și clisee. Vei avea nevoie doar de un aparat și niște lanterne, restul este … poveste.

VSLO
(c) Petr Bambousek

  • Fotografia de noapte wildlife – Petr Bambousek

Petr va împărtăși experiențele sale practice în fotografierea insectelor, broaștelor, sopârlelor și șerpilor în timpul plimbărilor de noapte în pădurile tropicale. Te va întâmpina cu multe exemple practice și comparații între tehnici diferite de iluminat, precum și sfaturi utile pentru setarea aparatului de fotografiat.

  • Moda ieșită din comun – Ciprian Strugariu

Alatură-te într-o călătorie în care vei descoperi surprinzătorul, disonantul, impactul prezentarii modei exclusiviste în medii în care nu ar trebui să fie prezentată, dar în care totuși se potrivește perfect. Invață cum să-ți alegi spațiile și cum să construiești în moduri noi, creative.

VSLO
(c) Ioan Braghesiu
  • De la Raw la Glam – Ioan Braghesiu

Începând de la conversia imaginii din fișierul RAW, urmând cu tehnica “Frequency Separation”, explicată ușor și pe înțelesul tuturor, vom folosi această tehnica pentru a crea un ten perfect, fără impurități și pentru a crea un contur de lumină, cât mai perfect pentru forma feței.

  • The Pin-Up Girl – Cristian Crisbășan

Pin-Up Art este reprezentarea unor personaje feminine (costumate sumar, în lenjerie intimă, costume de baie, veșminte transparente sau topless) prin picturi, desene, ilustrații și fotografie în posturi erotice, glamour, sexy și provocatoare. Numele de pin-up vine de la verbul (din limba engleză) “to pin”, adică a prinde cu pioneze (pins) sau a lipi ceva pe perete, geam, ușă, parbriz etc.

  • Fotografia, adevăr sau provocare – Vali Bărbulescu

Se spune despre fotografie că este o minciună prin definiție. Dar, dacă acea minciună poate releva un adevar? Vali Bărbulescu îți propune un workshop teoretic și practic pentru a învăța cum se poate trece conștient și asumat linia fină între minciună și adevar în fotografia de portret și fashion. Cât de mult adevăr există în fotografiile aspiraționale din social media și câtă minciună poate ascunde o campanie internațională de fashion? Cum folosim asta în avantajul fotografului? Dar pentru a satisface un client exigent?

VSLO
(c) Chris Suspect
  • Găsirea Extraordinarlui în ordinar – Chris Suspect

Sub îndrumarea lui Suspect, vei reuși să realizezi fotografii de stradă la un alt nivel. În prima parte a acestui curs ți se va face o scurtă introducere despre ce înseamnă fotografia de stradă și o scurtă istorie a genului, începând de la influența lui Eugene Atget și a lui Henri Cartier Bresson și până la fotografii din mijlocul secolului din America cum ar fi Garry Winogrand, Helen Levitt și Robert Frank. Apoi vom trece și vom discuta despre modul în care cineva citește o fotografie de stradă și vom identifica elementele care transformă o imagine în fotografie de stradă de succes. În cele din urmă, vom vorbi despre indiciile vizuale pe care ar fi bine să le ai în minte atunci când fotografiezi. De la juxtapoziții, trucuri de perspectivă, mai multe puncte de interes, capturarea emoției brute, layere, elemente obscure, principii geometrice, rolul umbrei și valorificarea puterii sublimunale a semioticii.

VSLO
(c) Silviu Matei
  • Fotoreportaj în Vamă – Silviu Matei

Cea mai sudică plaja a litoralului românesc, Vama Veche, este un loc frumos unde de ani de zile se adună pasionații de fotografie și nu numai. Pe parcursul zilelor, ne vom afla aici în cadrul festivalului VSLO, unde Silviu Matei te va provoca, dacă dorești să înveți câte ceva din tainele fotojurnalismului, să vii la workshop.

  • Fotografia de stradă Candidă – Jens Krauer

Fotografia candidă are un rezultat puternic și personal pentru fotografi. În cadrul acestui curs, participanții vor învăța metode și tehnici pentru a realiza portrete candide sau fotografii cu diferite situații și evenimente din viata cotidiană. Bazat pe fotografia de stradă, cursul acesta va fi de asemenea potrivit pentru toate disciplinele de fotografie care au în comun fotografierea persoanelor. Astfel încât, fotografii de nuntă sau fotografii documentariști pot beneficia  de acest curs care îi va ajuta să abordeze într-o manieră candidă persoanele fotografiate, adăugând astfel o notă personală muncii lor.

VSLO
(c) Michail Moscholios

Seminarii foto 

  • Fotografie Wildlife cu sistem micro 4/3 – Petr Bambousek
  • Fotografia făcută bucăți – Michail Moscholios
  • Gratuity included – Chris Suspect
  • Albe-negru vs color – Jens Krauer
VSLO
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vernisaje 

  • Portraits of migration – Ambasada Suediei
  • Romanian Dads – Ambasada Suediei
  • Mirrored – Denis Buchel
  • Fes, Maroc – Dana Moica
  • Acasă după 100 de ani – Cătălin Strugaru
  • Superbul colorit al animalelor – Petr Bambousek

Cum VSLO nu este doar un festival de fotografie, mai jos regăsești si restul arii ale artelor vizuale ce vor fi abordate.

VSLO

Film

Atelier de Slomografie cu Phantom Flex4K – Vision Research Romania 

Proiecții 

  • Zen Tale – Transience visual poem – Daniel Munteanu
  • Transience – An artist’s journey – Daniel Munteanu
  • Transience – Light & Shadow – Daniel Munteanu
  • Marea Unire – România, la 100 de ani – Agerpres

VSLO

Teatru

Lightwave Theatre este o companie independentă de teatru vizual specializată în spectacole cu păpuși, destinate publicului adult din România.

În doar câțiva ani de activitate, Lightwave a fost invitată să urce pe scene naționale și internaționale precum cele din:Marea Britanie, Germania, Croația, Turcia, Bulgaria și multe altele, cu un portofoliu care include acum trei producții: “Reflection”, “Iubitafizica” și, cea mai recentă, “Sunt eu, Annabel”.

Privind aparițiile TV, Lightwave Theatre a abordat publicul într-o manieră curajoasă prin participarea la Românii au Talent în 2015, când au primit Golden Buzzer, și la Die Puppenstars, în Germania.

Cristina și Petru te vor însoți  de-a lungul întregii săptămâni într-o lume diferită în care sentimentele și emoțiile tale se vor coagula și vor construi un moment de neuitat.

VSLO
(c) Daniel Prapone

Pictură

Simplitatea complexității artelor de Daniel Prapone

Ca în fiecare an Daniel Prapone va susține workshopul de pictură, la ce trebuie să fii atent până ajungi acolo însă, este lista de materiale de care vei avea nevoie pentru a te bucura din plin de arta picturii.

Materiale necesare:

  • bloc pentru desen,
  • acuarele,
  • 2 pânze (dimensiuni la alegere),
  • creioane grafice și colorate,
  • cărbune,
  • tuș,
  • culori ulei,
  • paletă pentru culori ulei,
  • pensule.

Muzică – Jurjak

Târg de echipamente

În cadrul târgului de echipamente, vei putea închiria gratuit pe baza cărții de identitate echipamente foto-video de la brandurile Sony și Olympus.

Atenție, acest serviciu de închirere este destinat doar participanților la festival!

Open Stage

VSLO Open Stage înseamnă:

  • Foto: dacă ai un proiect fotografic printat îl poți expune în cadrul festivalului VSLO 2018.
  • Film: dacă ai produs un film de scurt sau lung metraj, documentar sau reportaj îl poți proiecta în cadrul festivalului VSLO 2018.
  • Teatru: joci într-o trupă de teatru? Vrei să performezi în fața publicului din Vama Veche? Ești regizor? Vrei să arăti lumii întregi creația ta? Înscrie-te la VSLO Open Stage și poți participa activ la programul cultural Festivalul Internațional de Arte Vizuale VSLO,
  • Pictură: Ai un proiect terminat și neexpus? Vrei să-l faci cunoscut lumii întregi? Atunci VSLO Open Stage este locul ideal.
  • Muzică: ai o trupa nouă? Ai un proiect nou și vrei să-l lansezi la Vama Veche? Vrei să faci parte din artiștii VSLO 2018? Trimite-ne cât mai repede un mesaj despre asta!

Din păcate, înscrile la Open Stage s-au terminat, însă, cu siguranță te vei bucura de o mulțime de surprize la festival!

Hai și tu la Festivalul Internațional de Arte Vizuale VSLO 2018! Pentru mai multe detalii aruncă un ochi pe site-ul oficial.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.