Instagram Story – sfaturi utile pentru a-ți crește vizibilitatea

Cristi Kerekes a publicat un clip cu sfaturi pentru Story-urile de pe Instagram. Sfaturi utile care te vor ajuta să-ți faci story-urile de pe această rețea de socializare mult mai vizibile, fapt care te va expune mai mult, aducându-ți mai multe like-uri și mai mulți followeri fotografiilor tale. Drept urmare, ne-am gândit să facem să facem un articol inspirat din clipul lui care cu siguranța îți va fi de folos.

Acestea fiind spuse, hai să descoperim sfaturile mai jos:

 

#1 Durata story-ului de pe Instagram este importantă

Bănuim că deja știi că atunci când postezi o fotografie pe Story, va ține cam 6-7 secunde, iar dacă ai doar text în acel story, uneori tinde să dispară cam repede, nu-i așa? Adică, sigur că poți să pui pauză dacă atingi ecranul, dar există și o altă modalitate de a-ți face story-ul mai lung, în așa fel încât să țină cam 15 secunde. Soluția este să îți descarci o aplicație care să-ți înregistreze ecranul.

Unele telefoane deja au așa ceva integrat, precum iPhone-ul, însă și pe Android poți găsi cu ușurință o aplicație potrivită.

Ceea ce trebuie făcut odată ce ți-ai descărcat aplicația de înregistrare a ecranului este să deschzi galeria de imagini și să alegi fotografia dorită pentru Story. Apoi îi poți da zoom până când îți acoperă tot ecranul (sau să o lași așa dacă deja este încadrată corespunzător, depinde de preferințele fiecăruia), urmând să pornești după aplicația de înregistrare. Numeri în minte cam 10 sau 15 secunde și miști încet cu degetul fotografia, în așa fel încât să nu fie o înregistrare complet statică (un motiv pentru care recomandăm zoom-ul pe foto, însă desigur că dacă ție-ți vin alte idei mai creative sunt binevenite) și să arăți și părțile din fotografie care sunt ascunse de zoom. După ce timpul a trecut, oprești înregistrarea.

Următorul pas este acela de a intra în galerie pentru a edita clip-ul, pentru a scoate momentele în care pornești și oprești aplicația. După ce salvezi noua versiune deschzi Instagram-ul pentru a crea un nou Story.

Faptul că ții utilizatorul mai multe secunde pe un Story va crește probabilitatea ca acesta să te urmărească mai mult, să-ți aducă mai multe vizite pe profil și mai mulți followeri.

#2 Folosește locația în Story

Să revenim puțin la sfatul #1: în același story, poți integra și locația.

Atunci când oamenii caută o locație specifică te vor găsi și pe tine, lucru care, din nou, îți poate aduce mai multă vizibilitate, iar asta este cu atât mai important dacă ai un business sau un link în bio. Spre exemplu, dacă ai un magazin, oamenii care trec prin zona respectivă, vor ști unde să te găsească, iar acest lucru îți poate crește vânzările.

#3 Folosește hashtaguri relevante

Numărul optim de hashtaguri este între 5 și 10, dar așa cum spune și subtitlul, acestea trebuie să fie relevante. Însă, ce este important la acest sfat este cum să folosești hashtaguri și să le ascunzi, în așa fel încât story-ul tău să fie cât mai curat.

În story-ul dorit, intri în modul de text și scrii hashtagurile dorite. Apoi, după ce le termini de scris, micșorezi scrisul cât mai mult posibil.

Următorul pas este acela de a crea un nou text unde să scrii un mesaj care te interesează pe tine, de tipul Vizitează @profilultau (sau site-ul etc) și faci acel text mai mare, așezându-l peste hashtagurile mici, în așa fel încât să nu mai fie deloc vizibile.

Ca exemplu, realizând o postare de acest tip și folosind această metodă, ai șansa ca atunci când te uiți mai târziu să vezi cine a văzut story-ul și să-ți dai seama că ai apărut aproape în fiecare hashtag. Așa îți crești din nou vizibilitatea, fără să fii agasant.

Dacă postezi 3 – 5 story-uri pe zi folosind această metodă cu siguranță profilul tău va avea un grad de expunere mai mare.

#4 Folosește culori în fundalul Story-urilor

Jos la baza fiecărui story, ai o paletă de culori. Fiecare culoare selectată te duce într-o multitudine de nuanțe din care poți alege. Țindând apoi apăsat pe nuanța dorită, fundalul story-ului va deveni culoarea respectivă, iar tu vei putea în continuare să pui texte, tagguri și altele.

#5 Bonus – trebuie să ai un bio bun

Și dacă vrei să afli mai multe despre asta, trebuie să urmărești acest video realizat de Cristi Kerekes, mai jos, unde vei regăsi sfaturile din acest articol și la sfârșit un tutorial pentru un bio cât bun:

Care sunt secretele pe care tu le aplici atunci când postezi pe Instagram? Spune-ne și nouă printr-un comentariu 🙂

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Buna ziua.De 2 ani am cont pe instagram,pute-ti intra va rog pe pagina mea irina___lungu,am nevoie de păreri,ma ajuta mult sfaturile voastre dar poate va puteti da o parere in legatura cu mine.Va Multumesc si astept cu drag raspunsul vostru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.