Tu mergi la B-fit in the street?

Postat de: F64 F64

B-fit in the street, în caz că nu ai auzit deja de el, este Festivalul internațional de teatru de stradă, din București, ce are loc în perioada 13 iulie – 5 august 2018!

Prima ediție a avut loc în 2007, o ediție pilot care a întrunit în capitală 15 teatre din străinătate (Letonia, Marea Britanie, Lituania, Italia, Franța, Bulgaria, Israel și Statele Unite ale Americii) și 2 teatre din țară (Craiova și Sibiu).

Din 2007 și până-n 2018, acest festival a tot continuat, promovând teatrul și animând străzile Bucureștiului cu lucruri deosebite.

În 2018, B-fit in the street a ajuns la ediția a X-a așa că hai să vedem unde ne vor purta actorii anul acesta și să admirăm fotografiile realizate în primul weekend al festivalului.

Peste 400 de artiști internaționali au venit deja în București și vor rămâne aici până pe 5 august, pentru ediția aniversară de 10 ani a B-fit in the street, dar și a Centenarului Marii Uniri, venind și cu cea mai mare selecție de producții românești de până acum. Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, festivalul are un program mai eclectic și mai dinamic ca niciodată.

Intitulată „O poveste românească în Anul Centenarului”, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București se numără printre cele mai de amploare evenimente din anul Centenarului cu patru weekenduri ce cuprind peste 40 de spectacole din 12 țări participante și zeci de reprezentații în zone cheie din București.

Program B-fit in the street

Weekend #1

 • Vineri, 13 iulie 2018 începând cu ora 19, în Piața Universității a avut loc deschiderea oficială, urmată de:
 • Collective Strings – o instalație interactivă din Danemarca.
 • Mirror Family – din Slovacia, a urmat apoi, cu un număr de pantomimă.
 • Toboșarii din Spania, Batucada Timba și Aquamarin, o trupă de dansatoare de cabaret au făcut un adevărat spectacol!

Cum însă Bucureștiul este destul de mare, festivalul a început ușor, ușor să se extindă și în alte zone. Astfel, a urmat circul mobil, Celebration Parade din Slovacia, în Piațeta Odeon, urmat de o altă trupă de toboșari din aceeași țară. Orange Drummers ne-au încântat la Cercul Militar.

La Teatrul Național, Colored People din Franța au susținut un spectacol mobil, trecând și prin locațiile menționate anterior. Strada Lipscani a fost mai apoi animată de circul mobil Celebration Parade, din Slovacia, reluând trupele participante de mai devreme, tot în Centrul Vechi.

Odată reveniți în Piața Universității, spectatorii i-au putut admira pe Sbandieratori di alba, o trupă de stegari din Italia, urmați apoi, în Piața Revoluției, de In Between Worlds, un spectacol din Portugalia, cu păpuși gigant. Batucada Timba, toboșari din Spania au readus după pe Lipscani spectatorii, urmând  reluarea tuturor trupelor mai sus menționate cu noi surprize interesante.

Sâmbătă, 14 iulie 2018 și duminica 15 iulie, tot începând cu ora 19 trupele mai sus menționate au pătruns și în alte zone ale Bucureștiului, începând tot din Piața Universității și mergând apoi în: Piața Sf. Anton, Strada Smârdan, Parcul Cișmigiu – Podul de Nuc (unde a avut loc un atelier de percuție pentru copii, organizat de Drum up Circle, din România), Parisian Street Cabaret a încântat apoi spectatorii în ritmuri de dans, urmați de White World, cu un spectacol mobil, tot din Franța.

În Piața George Enescu, Sonics In Wish, din Italia, au susținut un spectacol de acrobații aeriene, în premieră mondială. Apoi, a început parada, marșând spre: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Parcul Cișmigiu – Lac (unde a avut loc un spectacol pe apă, din Franța, organizat de Water Fools).

Weekend #2

Sâmbăta aceasta, pe 21 iulie 2018, urmează:

 • 19:00 – 20:30 Piața Roma, Strada Lipscani – Strada Eugen Carada, Caged Foam din Franța ne vor întâmpina cu un spectacol vizual.
 • 19:00 – 20:00 Piața Universității, Descovery Planetario din Italia, ne așteaptă cu multe surprize,
 • 19:00 – 21:00 Parcul Cișmigiu – Podul de Nuc, va avea loc un atelier de clovnerie pentru copii, organizat de Clovnerie & Commedia Dell’Arte, din România.
 • 20:00 – 20:55 Piața Universității, Collective Strings ne așteaptă cu o nouă reprezentație.
 • 21:15 – 22:00 Piața George Enescu, Hotel Watercage din Belgia, ne vor întâmpina cu acrobații aeriene,
 • 22:00 – 23:00 Parcul Cișmigiu la lac, va avea loc un spectacol pe apă, organizat de Grand Nocturnal Aquatic Parade, din Franța.

Duminică, 22 iulie 2018

 • 19:00 – 20:30 Piața Roma, Strada Lipscani – Strada Eugen Carada, Caged Foam vor deschide ultima zi a weekend-ului 2.
 • 19:00 – 20:00 Piața Universității, ne vom întâlni din nou cu Collective Strings și Discovery Planetario.
 • Simultan de la 19:00 – 21:00 în Parcul Cișmigiu la Podul de Nuc, va avea loc un atelier de creație pentru copii, organizat de Hodoronktronk’s World, din România.