(c) Vlad Eftenie

Povestea lui Vlad Eftenie – Prima oară în locomotiva unui tren, cu Canon 200D

Am primit recent câteva gânduri și fotografii de la Vlad Eftenie, despre experiența sa cu Canon 200D și cum a fost alături de aceasta în locomotiva unui tren. Despre copilărie, vise, amintiri, emoție și imagine, vom afla chiar mai jos, printr-o călătorie vizuală și cu fraze ce sigur te vor inspira, ca om și ca fotograf, mai departe. 
Canon 200d

“A venit vacanța cu trenul de Franța!”. Mai țineți minte refrenul copilăriei noastre? Pentru Vlad Eftenie refrenul s-a transformat într-un vis pe care-l avea de când era mic. Să meargă în locomotiva unui tren. N-a fost cel de Franța, ci de București – Brașov.

Cu siguranță există o zână bună care te ascultă atunci când îți propui sincer să faci ceva bun cu tine.. Atunci când îți dorești să faci ceva din inimă, pentru prima dată. Numai ce vorbeam recent despre pasiunea mea cea mai veche, trenurile, când zâna Canon s-a pogorât într-un mail în care mă anunța că am ocazia să îmi îndeplinesc visul de a merge cu locomotiva. Nu de alta, dar visez asta dintotdeauna :)”, își amintește Vlad cum a început povestea.

Zis și făcut, am început să ne organizăm, unde mergem, cu cine mergem? Vlad a lansat un concurs pe pagina lui de Facebook, unde și-a invitat fanii să spună de ce și-ar dori ei să fie “copilot” în locomotive, pentru o zi.

Larisa Stanca a fost fericita câștigătoare. Povestea ei a impresionat pe toata lumea: 

“M-am născut la 7 luni, pot spune că a fost o urmare a unei călătorii cu trenul, mama mea lucrând la CFR, în acea zi nu a mai avut rabdarea de a aștepta să opreasca trenul în gară și a sărit pe peron. Au urmat multe alte călătorii cu trenul. Tresar de fiecare dată când aud un tren, mă bucur de fiecare călătorie, dar m-ar bucura enorm să știu cum se simte totul din locomotivă și să documentez totul. Ar fi hrană pentru suflet să-ți pot fi alături în această călătorie”. 

Canon 200d
(c) Vlad Eftenie

Perfect. Echipa e pregătită, bateriile sunt încărcate (și emoțional, și în aparate), acum să pornim la drum!

“Cu emoție, am absorbit absolut toate informațiile posibile de la conductori. Mi-am dat seama acum în ce constă dificila și solicitanta muncă de conductor de locomotivă. Meseria pe care visam pe vremuri să o fac atunci când voi fi mare. În primul rand, utilajul, ‘mașina’, e o instalație extrem de complexă” – mărturisește Vlad, care s-a bucurat ca un copil mic și a făcut fotografii din toate ughiurile, cu aparatul Canon EOS 200D.

Canon EOS 200D este un DSLR entry level, extrem de versatil și care realizează imagini de o calitate ireprosabilă. Perfect pentru fotografii ce pot fi imprimate format mare, albume foto, galerii online și excelent pentru transmiterea poveștilor prin fotografii. EOS 200D este cel mai ușor DSLR din lume. Este dotat desigur cu conexiune wireless prin care imaginile pot fi trimise la rezoluția maximă direct în telefon, pentru a fi postate pe retele de socializare, cu impact memorabil”, – e fericit Vlad acum, când ne povestește. Fericit pentru că s-a putut baza 100% pe aparatul său Canon și pentru imaginile surprinse, de pus în ramă!

Canon 200d

Cum a fost drumul până la Brașov din locomotivă? Îl retrăim prin ochii copilului mare care și-a văzut visul împlinit după 35 de ani de așteptare:

“Totul este precis, nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Partea bună e peisajul superb pe care îl ai în față, fără obstacole, drumul se deschide dinamic, ritmul traverselor se derulează ca o muzică vizuală.” 

Și asta nu e tot. Vlad a fost impresionat de salutul locomotivelor. Știți că locomotivele își dau cu bună-ziua între ele? Dar și copiilor? 😊

“E semnalul acustic, ‘țignalul’, codurile lui, la plecarea de pe loc, la trecerea la nivel, la salutul copiilor care fac trenului cu mâna de pe margine. Și parcă bucla de 35 de ani s-a închis și am regăsit copilul din mine, în aceeași căutare a luminii, în același tunel, privind însă diferit, așa cum visam încă de atunci”.

Articol și fotografii de Vlad Eftenie.
[products ids=125036717]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Numai Vlad Eftenie putea sa isi puna copyright pe o poza ca fiind al lui dar de fapt fiind o poza cu mana lui. Pacat ca nu e cu galben.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.