Fotograful Anului în România – descoperă de unde vin jurații internaționali!

The Guardian, The New York Times, LensCulture și National Geographic în juriul de la Fotograful Anului în România!

Fotograful Anului în România este un concurs de fotografie cu premii de peste 20 de mii de euro, adresat tuturor creatorilor de fotografie români.

fotograful anului în românia

Juriul competiției reunește în premieră în țara noastră pe unii dintre cei mai buni profesioniști ai imaginii din toată lumea – fotografi, editori foto, manageri, curatori, organizatori de expoziții – cu experiență și în alte jurii în cadrul celor mai mari competiții din domeniu la nivel global.

Câștigătorii concursului Fotograful Anului în România au oportunitatea de a interacționa cu membrii juriului, care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine cum să-și construiască sau să-și continue cariera în domeniu.

O parte din membrii juriului vor veni la București pe 7 octombrie 2018, cu ocazia galei de premiere a concursului Fotograful Anului în România.

Președintele juriului este fotograful Roger Tooth, medaliat și membru al Societății Regale de Fotografie din Marea Britanie. Până în 2016 a fost directorul departamentului foto de la The Guardian și The Observer.

Mesaj din partea lui Roger Tooth:Sunt foarte încântat și onorat că am fost invitat să fiu președinte al juriului pentru această competiție de fotografie. Există o mulțime de secțiuni la care să vă înscrieți, deci uitați-vă atent la regulament și asigurați-vă că lucrarea voastră se potrivește bine categoriilor. Nu vă faceți griji cu privire la numărul de imagini pe care le introduceți, sunt obișnuit să văd multe imagini zi de zi. Mult noroc și spor la fotografiat!”

Alex Gâlmeanu este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români, publicat de reviste din România și din străinătate. A avut expoziții personale în Franța, Islanda și Irlanda. Este manager și curator de expoziții și are în portofoliu numeroase proiecte fotografice.

Declarație Alex Gâlmeanu, membru al juriului: Acum mai bine de 26 de ani am avut norocul să descopăr aparatul de fotografiat, iar descoperirea asta m-a facut să mă simt foarte privilegiat. Mi s-a oferit ocazia să pot explora lumea în care traiesc, dar, poate mult mai important, șansa să trăiesc din propria mea pasiune. În toți anii aceștia am învățat că o carieră de fotograf se face cu foarte multă muncă, dar și cu expunere. Fotografiile bune trebuie arătate, așa că îi încurajez pe mai tinerii fotografi români să se înscrie la aceasta competiție. Dincolo de premii, participarea poate fi și o foarte bună rampă  de lansare.”

Fotograful Dean C.K. Cox a lucrat pentru numeroase publicații prestigioase, printre care The Associated Press, Le Monde, Vogue Italia și The New York Times. Este editorialist, documentarist și fotograf multimedia. A avut numeroase expoziții personale, iar în prezent predă cursuri de fotografie la o universitate din Hong Kong, după ce în trecut a colaborat cu universități din Suedia, Marea Britanie, Kazahstan și New York.

Jim Casper este Editor-in-Chief la LensCulture, o publicație de specialitate care atrage peste 3 milioane de vizitatori lunar. Este curator de expoziții de artă și face parte din juriile celor mai mari competiții internaționale de fotografie.

Ioana Moldovan este jurnalist și fotograf documentarist care a publicat reportaje în The New York Times, Al Jazeera English, LensCulture etc. Are numeroase premii internaționale, este autoare de expoziții și albume foto.

Craig Allen este editor foto internațional la publicația The New York Times și se ocupă de edițiile print, precum și de prezența online. În trecut a lucrat pentru Getty Images și AFP.

Anne Farrar este directorul foto al National Geographic Traveler SUA. În trecut, ca editor foto la The Dallas Morning News, a fost parte din echipa care a câștigat premiul Pulitzer pentru dosarele despre uraganul Katrina.

Iurie Belegurschi este un renumit fotograf de peisaj, fondator al Iceland Photo Tours. A câștigat competiții internaționale de fotografie și imaginile lui au fost publicate de reviste din toată lumea.

Rui Palha e specializat în fotografie de stradă și a fost inclus în mai multe topuri între cei mai buni fotografi din lume în acest domeniu. A câștigat premii internaționale, a publicat albume și a avut numeroase expoziții personale.

Vaughn Wallace este în prezent Senior Photo Editor la National Geographic. A fost în juriu la concursuri cum ar fi World Press Photo, PDN Photo Annual sau Photolucida Critical Mass.

Peter Svoboda este Head Curator pentru www.1x.com și fotograf. Are o listă impresionantă de premii câștigate, precum și expoziții în galerii importante din toată lumea. A fost publicat de National Geographic, The Guardian, The Telegraph etc.

Anca Cernoschi este preocupată de fotografia creativă. A primit numeroase premii și a expus în țară și în străinătate. Operele ei se află în galerii din străinătate și în colecții private.

Găsiți toate detaliile despre condiții și înscriere pe site-ul concursului.

Aplicațiile se pot depune în perioada 25 iunie – 10 septembrie 2018.

Concursul Fotograful Anului în România este organizat de Bucharest Photofest, cel mai mare festival internațional de fotografie din București, împreună cu Fotografia Românească, una dintre cele mai numeroase comunități online de fotografi din România și susținut de Samsung România. #PoweredbySamsung

Partener principal: AQUA Carpatica

Transportatorul oficial: Tarom

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.