Concurs: Fotograful Anului în România, prima ediție!

Astăzi are loc lansarea celui mai mare concurs foto din țară, și anume Fotograful Anului în România, care își propune să unească mai mult comunitatea, să aprecieze și ajute pasionații de fotografie să fie recunoscuți, să evolueze. Secțiunile de participare sunt multiple, în așa fel încât indiferent de genul de fotografie abordat, să ai șansa de a te înscrie cu cele mai faine cadre, iar prima fotografie este gratuită. Juriul este format din experți de renume atât din țară cât și din străinătate, iar mai jos poți regăsi toate informațiile necesare.

Înscrierile încep astăzi, 25 iunie 2018! Participă aici!

Perioada de înscriere este 25 iunie – 10 septembrie 2018.

fotograful anului în românia

Fotograful Anului în România a apărut ca o inițiativă comună a Bucharest Photofest, cel mai mare festival internațional de fotografie din capitala României și Fotografia românească, una dintre cele mai numeroase comunități online de fotografi din România. Concursul a fost conceput cu scopul de a crea o competiție de proporții, conectată la evenimente internaționale similare, care să devină o platformă pentru promovare, valorizare și educație în arta fotografiei.

Fotograful Anului în România este un concurs de fotografie care își propune să premieze și să aducă în atenția publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu. Este un concurs deschis, cu 12 secțiuni, cu premii de peste 85.000 lei și un juriu format din profesioniști români și străini, asociați cu publicații de prestigiu, membri în juriile celor mai importante competiții de profil din lume.

Promo #FAR2018 from Bucharest Photofest on Vimeo.

Fotograful Anului în România este o competiție cu parteneri internaționali și naționali care dorește să devină o platformă profesională pentru cei care sunt
preocupați de domeniul fotografiei.

Secțiunile competiției sunt concepute astfel încât să acopere genuri de fotografie cât mai diverse: arhitectură, peisaj, portret, natură & wildlife, stradă, fotografie documentară, fotojurnalism, fotografie de eveniment, fashion, fine art & creativ, comercial & produs și OPEN.

Premiile Fotograful Anului în România se vor decerna pe 7 octombrie, la București, într-o gală oficială, la Cinema Pro. Marele premiu va fi acordat celei mai bune imagini sau serii de imagini înscrise în concurs și este în valoare de 30 de mii de lei. Se va acorda câte un premiu de 3000 de lei pentru fiecare secțiune, mai puțin OPEN, unde recompensa este în produse și servicii.

Juriul – Fotograful Anului în România

Juriul competiției este prezidat de britanicul Roger Tooth, fotograf și fost director al departamentului de fotografie The Guardian. Vezi mai jos mesajul acestuia:

Ceilalți membri ai juriului, fotografi, experți în fotografie, curatori sau editori foto sunt: Dean C.K. Cox (The Associated Press), Alex Gâlmeanu (fotograf, România), Jim Casper (LensCulture), Ioana Moldovan (fotograf, România), Craig Allen (The New York Times), Anne Farrar (National Geographic Traveler SUA), Iurie Belegurschi (fotograf, Islanda), Rui Palha (fotograf, Portugalia), Peter Svoboda (Head Curator la 1x.com), Vaughn Wallace (National Geographic SUA) și Anca Cernoschi (fotograf, România).

fotograful anului în românia

Platforma Fotograful Anului în România, dincolo de competiția propriu-zisă, își propune să ofere celor mai buni dintre participanți burse, stagii de pregătire și cursuri, precum și mentorat cu fotografi și editori foto ai unor publicații internaționale. De asemenea, își mai propune să sprijine câștigătorii în evoluția profesională, oferindu-le expunere în media națională și internațională.

fotograful anului în românia

Expoziția cu fotografiile câștigătoare va fi lansată la București în octombrie 2018, iar pe parcursul anului 2019 va putea fi văzută în marile orașe din România într-un proiect comun cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Te-am convins? Participă și tu la concursul Fotograful Anului în România și ai șansa de a câștiga premii faine, a face parte din expozițe și multe alte surprize, pe care le vei afla pe parcurs!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Sunt corecte informatiile de mai jos? In articol nu am gasit astfel de info.
    “Art. 4.8. Pentru a înscrie fotografii în Concurs, Participantul poate să opteze pentru mai multe pachete:
    1 fotografie (prima înscrisă) – GRATUIT
    1 fotografie suplimentară – 25 ron
    2 fotografii suplimentare – 45 ron
    3 fotografii suplimentare – 60 ron
    4 fotografii suplimentare – 70 ron
    1 serie fotografică formată din 5 până la 10 imagini (înscrise doar împreună și având aceeași temă sau subiect) – 30 ron”

    • Da, informatiile sunt corecte. Articolul este comunicatul de presa oficial pe care l-am primit de la organizatori. Pentru mai multe informatii recomandam sa ii contactezi direct.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.