Seria Canon Eos M pentru fotografia de stradă

Fotografia de stradă prezintă în mod direct și neregizat viața oamenilor din mediul public. Aceasta nu necesită prezența efectivă a unei străzi sau a mediului urban, poate uneori chiar să nu conțină subiecți umani, dar trebuie să prezinte un caracter incontestabil uman din punct de vedere al atmosferei și esteticii.

Sunt multe aspecte de avut în vedere și există multe dezbateri referitoare la ce este și ce nu este fotografia de stradă. Acestea însă nu fac obiectul articolului de față, în care aflăm câteva idei utile de compoziție în fotografia de stradă și descoperim împreună aparatele Canon mirrorless din seria EOS M, numai bune de luat la fotografiat pe stradă.

Mirrorless Canon EOS M pentru fotografia de stradă

Când vine vorba de echipament, chiar dacă fotografia de stradă poate fi realizată cu orice, fie că vorbim de telefoane, aparate pe film sau DSLR-uri, este bine cunoscut faptul că majoritatea celor care iubesc acest gen fotografic preferă aparatele foto mirrorless.

Iar seria EOS M de la Canon pare să se potrivească mănușă pentru acest tip de fotografii, așa că haide să le descoperim împreună, mai jos:

canon eos m
(c) Mirela Momanu

Cu senzori de imagine de ultimă oră, design intuitiv și o varietate de opțiuni de obiective interschimbabile, fiecare cameră foto din seria Eos M oferă performanțe incredibile în dimensiuni compacte, ușor de cărat oriunde. De la Canon EOS M5 și Canon EOS M6, până la Canon EOS M50 și Canon EOS M100 – extrem de utile pentru începători, când vine vorba de fotografie de stradă întreaga serie se descurcă excelent.

Care sunt atuurile aparatelor Canon Eos M pentru fotografia de stradă?

Canon Eos M

  • Culori excelente
  • Dimensiuni reduse
  • Sunt ușor de manevrat
  • Portabile
  • Ecranul rabatabil
  • Varietate de obiective
  • Autofocalizare rapidă, extrem de utilă în fotografia de stradă
  • Meniul este ușor de accesat și folosit
  • WiFi, NFC, Bbluetooth – poți urca rapid fotografiile pe Internet

Ce ar fi fost de îmbunătățit:

  • Bateria, care se epuizează destul de repede
  • Necesitatea încorporării unui vizor pentru toate modelele
  • Calitatea imaginii la valori ISO mari – nu este rea, dar e loc de îmbunătățiri, mai ales dacă realizăm fotografii de stradă și noaptea.

Mai jos avem drept exemplu două cadre trase la ISO 25600 cu Canon Eos M6, unul color, iar celălalt alb-negru:

Putem adesea suprinde cadre de impact pe stradă, indiferent de vreme, lumină ș.a.m.d. Ne putem surprinde pe noi înșine încercând diverse tehnici, ne putem seta teme de proiecte sau pentru anumite ieșiri de grup. Cert este că sigur nu ne plictisim fotografiind aceste secvențe urbane care se petrec tot timpul în jurul nostru. Iar un companion Canon din seria Eos M este numai bun în mediul urban, așa că te așteptăm să le testezi în magazin, când ai drum pe la noi.

Descoperă întreaga serie Canon Eos M la F64!

Poate te-ar interesa să citești și review-uri despre aceste aparate, le găsești chiar pe #BlogulF64:

[products ids=125030050,125033656,125040567,125038494]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Senzorul ar fi de imbunatatit. M-am uitat pe caracteristicile lor, si oricare camera din serie ar fi un mare pas inapoi fata de batranul meu 6D.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.