Sony A9 la Transilvania Rally 2018, cu Mihnea Tatu

Postat de: F64 F64

Transilvania Rally 2018, a fost a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri – Dunlop, si prima din Tour European Rally (TER), o competiție europeană menită să unească unele dintre cele mai inedite și spectaculoase raliuri din intreaga Europă.

Pentru mine pasiunea pentru fotografia de raliuri, a luat start în urmă cu aproximativ un an, când am avut ocazaia de a fotografia Ypres Rally, din Belgia, un oraș greu incercat de evenimentele din Primul Război Mondial, care oferă raliului etape de poveste, și care anul acesta va fi a treia etapa din TER. Ce a început frumos, și neașteptat, s-a transformat într-o pasiune, pe care acum încerc să o fructific cât mai mult, la nivel local, pentru moment.

Transilvania Rally, ce se desfașoară în Cluj-Napoca și împrejurimile sale, este un raliu cu tradiție în România, care se bucură de foarte mulți spectatori, și de o organizare demnă de o competiție de nivel european, așa că mi-am făcut planurile, bagajul și m-am urcat în tren, pentru un weekend plin de adrenalină și fotografii demne de anvergura acestui raliu.

Că tot vorbim de fotografii pe masură, am vrut pe cât posibil să duc totul la alt nivel de această dată, iar aici, prietenii de la F64 mi-au venit în ajutor cu un kit foto de top pentru acest gen de fotografie, vorbim despre un Sony A9 + Sony 24-70mm GM f/2.8, pentru care le mulțumesc! Clujul, este unul dintre cele mai frumoase orase din România, iar pentru mine a fost prima ocazie de a-l vizita, iar planul pentru weekend a fost făcut astfel încât să mă pot bucura și de raliu, dar și de „Inima Ardealului”. Având în vedere arhitectura atât de frumoasă de care are parte, mi-am dorit să mă întorc cu o fotografie reprezentativă, care să-mi amintească de acest oraș și de frumusețile lui, plus că era un prilej bun de a mă împrieteni cu aparatul. După o scurtă plimbare prin centrul orașului, am găsit și fotografia pe care mi-o doream:

Transilvania Rally
(c) Mihnea Tatu

Un apus pe cinste și una dintre cele mai cunoscute clădiri din Cluj, Biserica Catolică Sf. Mihail, păzita de catre Ansamblul monumental Matia Corvin. Mai Cluj de atât nu se poate, iar weekendul se anunță deja promițător.

În dimineața celei de-a doua zi de raliu, am plecat către Florești, comuna în care aveau să se desfașoare două probe, Florești 2 și Florești 3, probe iubite de către spectatori, de fanii raliurilor, și cu siguranță și de fotografi, deoarece, vorbim de o probă de tip circuit, iar fiecare echipaj poate fi văzut de două ori, într-o Probă Specială, deci de patru ori în total. Pentru Florești 2 m-am poziționat într-o curbă de tip „ac de păr”, pe care piloții o abordează spectaculos, de fiecare dată.