(c) Mirela Momanu

Despre Canon EOS M50, cu Mirela Momanu

Noul Canon EOS M50 te va tenta cu siguranță și nu vei putea pleca nicăieri fără să îl ai la îndemână. Compact, cu o mulțime de funcții ușor de utilizat și cu o calitate excepțională a imaginii, oricare din momentele la care ești norocos să fii martor pot fi înregistrate în modul cel mai plăcut posibil.

Canon

Cu un senzor CMOS mare de 24,1 MP și un nou procesor de imagine Digic 8 cei de la Canon reușesc să ofere o calitate a imaginii deosebită, extinsă pe toate palierele ISO. Nivelele de detaliu avansate pot fi folosite pentru a capta mai multe imagini ale unei scene, grație unei viteze de fotografiere continuă de 10 cadre pe secundă, astfel încât să poți focaliza cu ușurință și să alegi imaginea preferată cand ai ajuns în faza de editare.

Corpul elegant și compact are loc, în mod surprinzător, pentru două tipuri de elemente compoziționale: un vizor electronic OLED și un ecran LCD de 3 inch. Acesta din urmă este sensibil la atingere, ceea ce îți oferă o navigare ușoară în meniuri, iar sistemul intuitiv Touch and Drag AF te ajută să profiți la maximum de performanța rapidă a autofocalizării.

Caracteristici principale:

  • Capacitate superioară AF cu Dual Pixel CMOS și Detectare Ochi AF,
  • Senzor CMOS de 24,1 megapixeli (APS-C) cu ISO 100-25600 (H: 51200),
  • 24p UHD 4K și 120p HD pentru mișcare lentă,
  • Built-in EVO OLED cu Touch and Drag AF,
  • LCD touchscreen cu unghi de înclinare variabil,
  • Tehnologii încorporate Wi-Fi, NFC și Bluetooth,
  • Transfer automat de imagini pe dispozitive compatibile în timpul filmării,
  • Procesor de imagine DIGIC 8 cu optimizator automat de iluminare îmbunătățit,
  • Modul Silent pentru o operare silențioasă.

Canon M50 este foarte ușor și intuitiv de folosit. Setările sunt foarte ușor de accesat și schimbat, având la îndemână o gamă largă de funcțiuni. Modurile de fotografiere de bază (P, Av, Tv si M) sunt prezentate cu scurte detalii, direct în meniul aparatului:

Asfel, modul P (Program) se prezintă ca un program ce oferă un control mai bun al imaginii decât modul Auto:

Modul Tv (prioritate de viteză) oferă flexibilitate deosebită în alegerea vitezei de declanșare, cu posibilitatea de a obține de la “înghețarea” mișcării până la efectul de “mișcare în ștergere”.

Modul Av (prioritate de diafragmă) permite obținerea unor câmpuri de profunzime diferite ale imaginii, în funcțe de alegerea fotografului.

Modul M (manual) oferă maximă flexibilitate fotografului, ce poate ajusta toate elementele în funcție de necesitățile fotografice.

Pentru pasionații de film, Canon este cea mai mare tentatie din industria camerelor de filmat. Camerele lor au o calite superbă în domeniul culorilor, o auto-focalizare excelentă, o calitate deosebită a imaginii, o bună funcționare a bateriei și o afișare LCD corectă. Astfel Canon a transformat în cele din urmă înregistrarea video 4K în ceva mai accesibil pentru entuziastul mediu prin intermediul Canon EOS M50.

Setarea Movie Servo AF oferă performanțe de focalizare usoare și naturale, pentru a nu distrage privitorul la redarea video. Acest preset îți oferă posibilitatea de a te bucura de filmele strălucitoare, pe care le poți captura în rezoluția UHD 4K.

Pentru fotograful creativ, aparatul conține o serie de filtre care sunt aplicate direct din aparat la surprinderea unui cadru, astfel încât rezultatele obținute sunt imagini cu o tentă artistică, creativă și nu necesită post editare suplimentară.

Mai jos regăsești filtrele și fotografiile realizate folosindu-le:

Grainy B/W

Canon
(c) Mirela Momanu

Soft Focus

Canon
(c) Mirela Momanu

Fish Eye Effect

Toy Camera Effect

Canon
(c) Mirela Momanu

Miniature Effect

Canon
(c) Mirela Momanu

HDR Art Standard

Canon
(c) Mirela Momanu

HDR Art Vivid

Canon
(c) Mirela Momanu

HDR Art Embossed

Canon
(c) Mirela Momanu

Pentru fotografii care poate sunt la început de drum și doresc o ușurare a deciziilor privind setările aparatului, Canon M50 le pune la dispoziție o serie de setări speciale, în funcție de tipul de cadru potențial de suprins, respectiv opțiunile din sectiunea SCN – Special Scenes.

Astfel se poate opta pentru:

Canon
(c) Mirela Momanu
  • Self Portrait
  • Portrait
  • Smooth Skin
  • Landscape
Canon
(c) Mirela Momanu
  • Sports
  • Close-Up
  • Food
Canon
(c) Mirela Momanu
  • Panning
  • Handheld Night Scenes
  • HDR Backlight Control
  • Silent Mode

Alte opțiuni ar fi:

  • Hybrid Auto
  • Scene Intelligent Auto

De remarcat și următoarele:

Modul digital IS cu 5 axe integrat poate fi utilizat în combinație cu stabilizatorii optici disponibili în anumite obiective, pentru un nivel înalt de stabilizare. Canon denumește acest mod Combinația IS. Cel mai recent procesor Canon DIGIC 8 care permite realizarea unei impresionante rate de 10 cadre pe secundă (cu capacitatea, de asemenea, să tragă în modul silențios). Noul senzor, aduce și funcționalități noi. Împreună cu performanțele îmbunătățite și viteza de autofocalizare, DIGIC 8 îți permite să fotografiezi 4K UHD 24p și să ai un Auto Lighting optimizat. Optimizatorul de iluminat analizează imaginea și ajută la minimizarea suprafețelor defalcate, menținând culoarea și detaliile în părțile luminoase ale unei fotografii. Canon notează că, atunci când este setat la “High”, are capacitatea de a netezi tranzițiile între culori, având în vedere că modelul EOS M50 suportă, de asemenea, formatul raw de 14 biți.

Punct forte:

Canon M50 este o ofertă care vizează în mod clar flexibilitatea maximă și integrarea social media prin intermediul conectivității WiFi și Bluetooth. Un utilizator M50 va putea transfera cu ușurință imagini direct pe telefoane iOS și Android cu aplicația corespunzătoare și chiar transfera în timpul filmării. Aceleași opțiuni de conectivitate permit controlul de la distanță al Canon M50. În plus, poți folosi aplicațiile telefonului, ideale pentru autoportrete și multe altele.

În concluzie, te invit să testezi și să descoperi mult mai multe puncte forte ale noului Canon EOS M50, cu precizarea că toate fotografiile din acest articol au fost realizate în doar o oră petrecută cu acest aparat în parcul Drumul Taberei – București. Testarea unui aparat care ți se pare că ar fi potrivit pentru nevoile tale fotografice este cam cea mai bună metodă de a decide dacă merită, pentru tine, achiziția.


Fotografii entuziaști, cei care doresc să treacă la un un nivel superior camerei de telefon și cei care doresc o cameră mică de călătorie, vor găsi fără îndoială multe din ceea ce caută cu noul Canon EOS M50.
Canon
(c) Mirela Momanu

Articol și fotografii de Mirela Momanu.

[products ids=125040567]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Buna! M ai putea ajuta sa setez o camera Canon EOS m 50?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.